Mine mål for mai

Herlege, vidunderlege mai. I fjor var me på interrail med ein toåring og ein nullåring! Som eg nyt desse dagane då me kan få setta ting i jorda og vera ute til det blir mørkt og bli sugen på kvitvin. Og etter ein rar mars og ein lang april, føles det som livet skal bli nokonlunde vanlig igjen og ein kan tenka litt på kva ein egentlig vil gjera med tiden sin. Kva skal du bruka mai på?

Mine mål for mai

Komma oss gjennom barnehagestart med to jenter, og få ei god rutine før sommarferien. Dette blir det viktigaste. Fram igjen med middagsplanleggingen og ansvarsfordeling og rydderutiner.

Læra meg å laga margaritas, eg trur det kan bli ein fin drink å ha i miksen no som det blir sommar.

Ha ein ny of the month-klubb med Kaitlynn no som ein kan treffast litt igjen, kanskje det må vera noko me kan gjera ute. Kanskje ein bocciaturnering?

Hage, hage, hage! Denne månaden kjem mykje av fritiden til å handla om hagen, eg har ala opp så mykje blomar ifrå frø og kjøpt mykje nye georginer i tillegg til dei som eg håpar å få blomar på igjen frå i fjor.

Jobba meir med nettbutikken for å gjera den spennande og så kundane våre alltid skal finna noko nytt, det er så gøy og gir så stor effekt når me klarar å setta av litt tid til det.

Å skriva på dei to (egentlig tre) bokprosjekta eg jobbar med akkurat no. To av dei er direkte tilknytta forlag og redaktørar, den tredje skriv eg på bakerst i hjerna mi utan at nokon får høyra om den eller lesa den. Det er så skummelt å skriva, som å legga seg sjølv på arket og venta på at nokon skal pirka i ein med spyd for å sei kva dei tykkjer. Men så er det jo så gøy, da. Og umulig å IKKJE skriva. Og no med begge kidsa i barnehage skal eg endelig få litt tid som er berre min eigen, utan dårlig samvit for nokon som helst. Kan nesten ikkje forstå at det er sant.

Starta på sommarmagasinet!!! Herrefryd så gøy. Der vårmagasinet vart laga på to veker og var født av ein umiddelbar kreativitet og behov for jobb, skal vårmagasinet vera ein smule meir gjennomarbeida og sikkert ein god del lenger (eller større i format? Tankar?).

Finna ut kva for fine ting me kan gjera i Noreg i sommar. Kvar kan me reisa til og oppleva noko fint og bu vakkert? Vil gjerne ha tips.

ENDELEG få ha Frost 2-fest i heimen, og at Edda skal få sjå den når ho tross alt kan alle sangane. Sidan desember.

Å få til eit «øyra» på surdeigsbrød. Det må eg vel snart få til?

Follow:
Share:

18 Comments

 1. Ingrid
  12:31, 04 May 2020 / 12:31

  Fine planer! Jeg lurer på om du har noen tips til rimelige og gode middagsretter? Er veldig fan av oppskriftene dine, så tror vi har ganske lik smak.. Er permittert i likhet med mange andre, men vil helst fortsette å spise godt! Å bake eget brød er jo både gøy og besparende, men hva med middag?

  • Ingrid
   12:33, 04 May 2020 / 12:33

   og ja, veldig gjerne større format på sommermagasinet! lettere å bla i og lese om det f.eks er i D2- størrelse hehe.

 2. Hannah
  12:46, 04 May 2020 / 12:46

  Mariell, jeg elsker at du blogger masse nå. Mitt mål for mai er å kommenter mer hos deg, så du vet hvor mye jeg digger det.

 3. Linda
  14:46, 04 May 2020 / 14:46

  Deilig inspirerande bilder og tankar <3 Eg skal spise deilig is som eg har kjøpt på Reko-ringen. I motsetning til deg er eg ikkje så gled i å bake og slikt, men då er det så luksus å kjøpe surdeigsbrød, hummus eller pæreis med amaretto på Reko-ringen. Går i Luksusfellen igjen og igjen :-)

 4. Mari
  15:20, 04 May 2020 / 15:20

  Så spennende og fine mål! Og gøy med masse blogging og inspirasjon. Apropos nettbutikken: jeg har flere ganger vært inne der og funnet flotte ting jeg gjerne vil kjøpe, men de har vært utsolgt. Hadde vært supert men en knapp der man kunne si ifra sånn, «jeg vil gjerne kjøpe denne, vær så snill å ta inn mer av den og gi meg beskjed når den er her?»

 5. Ane
  17:03, 04 May 2020 / 17:03

  Heia Mariell! Jeg gleder meg allerede til sommermagasin. Vår-magasinet er på vei i posten med “ring på og stikk av”-lapp til min gravide lillesøster og mine heltmodige foreldre hjemme i ei lita bygd som underviser elever fra skjerm hele dagen og tar seg av gamle besteforeldre som ikke kan gå ut og nå innreder karantenehytte for meg som er på vei hjem fra California.

  Jeg har et spørsmål til deg. Fotograferer du bryllup i sommer, eller er du på en pause fra det nå?

  Takk <3

  • Mariell
   Author
   20:08, 04 May 2020 / 20:08

   Fine, fine Ane. Det gjorde meg så glad å senda pakkane til familien din!

   Eg fotograferer absolutt bryllup i sommar, alle som vil ha meg. <3

 6. Elisabeth
  18:14, 04 May 2020 / 18:14

  Tips til sommeraktivitet: jakte på jettegryter! Det er en her jeg bor, og det føles virkelig eksotisk å bade i dem. Som om man reiser til utlandet for noen timer!

 7. 18:50, 04 May 2020 / 18:50

  Jeg har gitt meg selv utfordringen om å finne flest mulig gamle husmannsplasser og magiske steder her jeg bor i sommer! 🤩

 8. Eli
  01:39, 05 May 2020 / 01:39

  Elskar å sjå når du har komt nye blogginnlegg! Eg heiar på Sommarmagasinet! Vil gjerne ha oppskrift på ein sjukt god gin & tonic, og ellers gode sommaroppskrifter i matvegen som er lette å laga.

 9. Eli
  01:46, 05 May 2020 / 01:46

  Og! Elskar når du kjem med boktips – kjøpte to av dei du anbefalte i det forrige innlegget, er straks ferdig med den første, Normal People. Kva med boktips i Sommarmagasinet óg?

  • Mariell
   Author
   13:06, 05 May 2020 / 13:06

   Yes! Det skjer!

 10. Liva
  10:07, 05 May 2020 / 10:07

  Mai og folk som tenker at ting skal bli litt vanlig igjen. Det er så rart og fjernt for meg. For med store barn som fremdeles ikke får komme tilbake på skolen i all overskuelig fremtid, en mann med hjemmekontor, jeg selv er fremdeles permittert og tror det går mot å miste jobben helt – jeg klarer liksom ikke helt se at ting er på vei tilbake til normalen, selv om firsører og barnehager åpner, selv om man får tak i dopapir og gjær i butikkene igjen og selv om det er vår og snart sommer og alt. Enn så lenge er mine planer bare å “overleve”. Jeg håper at ting faller på plass for sånne som oss i alle fall når sommeren er over …

 11. 17:14, 05 May 2020 / 17:14

  Fine fine mål! Mine mål er å rydda i sytinga mine, hjelp! Og å tørre å sy dei buksene eg har klipt ut stoff til, hjelp! Og å finne fleire turar eg har lyst til å gå her i området.

  Kvaaaaa er «øyra» på surdeigsbrød? Haha

 12. Marie
  22:21, 05 May 2020 / 22:21

  Ønsker meg mer hageinnlegg!!

 13. Thea
  10:30, 06 May 2020 / 10:30

  Kan du gi oss eit hageinnlegg? Slik at dei av oss som ikkje har hage kan draume oss litt vekk….

  Og så det store spørsmålet: har du vurdert å plante Wisteria (blåregn)? Det er den quintessential London-planten… Skal kunne plante i Noreg men eg har ikkje sett det. Så nydelig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *