Under mitt juletre

Eg er litt umulig å kjøpa julegåver til, fordi eg a) kjøper meg det eg treng sjølv, og b) ikkje ønskar meg noko når folk spør. Likevel fann nokre veldig spesielle ting vegen under treet med mitt navn på. Eg er så glad for at eg fekk få, men ordentlige ting som eg oppriktig ønska meg og trong.

Juleservise. No har me nok porselen til seks personar, både middag og frukost, etter to store pakkar frå Jostein sine foreldre. Yay! Me bytta ut alt serviset vårt mot juleservise i desember, og det var sååå koseleg. Blir sikkert godt å flytta alt tilbake i skapet og ta fram våre sedvanlige emaljefat frå Falcon når den tid kjem óg, det er fint og lurt å variera tenker eg.

Headset. Jostein kjøpte det eg verkeleg verkeleg trong: eit bluetooth headset. Det er rosa!! Frå Bang & Olufsen. Det gjer meg så glad. Utanom at eg må låsa dørene når eg høyrer på krimpodcastar, for eg kan jo ikkje let my guard down. Å høyra på Man in the window med desse på? Stirra ekstra hardt ut alle vindauge dei dagane det pågjekk, foråseidetsånn.

Hudpleie. Eg fekk desse fine produkta frå Klairs som eg hadde ønska meg, kosar meg sånn med dei. Det er fint å få forbruksvarer til jul, for det er verkeleg ting ein treng men óg, så tenker ein på kven ein fekk det av når ein brukar gåva! Så eg smører inn fjeset og tenker på veslesøstra mi. Ganske mys.

Verdens herlegaste vottar fekk eg frå søskena til Jostein, dei er frå Hestra og er sånn perfekt tynne for meg som så altfor lett blir for varm på hendene. Dei er lammeskinn på innsida og eg føler meg så passa på når eg brukar dei. Det er ei så fin gåve, for eg hadde aldri kjøpt eit så godt og varmt vottepar til meg sjølv.

Også fekk eg ein bunke med $$$ som gjekk til robotstøvsugaren vår. Og det var mine julegåver for i år! Kva fekk de?

Follow:
Share:

19 Comments

 1. Irene
  10:07, 12 Jan 2020 / 10:07

  Så fine gåver. Eg og slit alltid med å ønskje meg noko, når me jo har det meste me treng. I år fekk eg eit spaopphold og overnatting frå sambuaren på eit spahotell ved fjorden, gler meg så mykje til det, litt luksustid saman midt på vinteren.

  • Mari
   13:34, 12 Jan 2020 / 13:34

   Så fine ting! Jeg fikk skaugumbestikk og føler meg voksen som ønsker meg sånt

   • Mariell
    Author
    21:48, 12 Jan 2020 / 21:48

    Skaugum er ein vaksenmarkør!!! I 2018 fekk Jostein kvardagsskaugum av meg til jul, og det var PERF. No har me fin-Skaugum (kebony) også kjøpte eg kvite second hand bakelit til kvardags (aka oppvaskmaskin).

  • Mariell
   Author
   21:49, 12 Jan 2020 / 21:49

   ÅH men så sjukt digg? Kvar da? :)

 2. Linn
  10:33, 12 Jan 2020 / 10:33

  Hvilken robotstøvsuger? 😆Jeg MÅ ha det!

  • Mariell
   Author
   21:49, 12 Jan 2020 / 21:49

   Me kjøpte den som heiter i7 frå Roomba! :)

 3. Kari Hesvik
  11:12, 12 Jan 2020 / 11:12

  Så fine gåver !:)

  Lag gjerne eit innlegg om krimpodkastar/truecrime som du anbefalar. Høyrer mykje på Skrekkpodden og den norske Truecrimepodden, men er ikkje så kjent med andre utover det.

  • Mariell
   Author
   21:49, 12 Jan 2020 / 21:49

   Eg skriv det opp i idélista mi! :)

 4. Oda
  11:35, 12 Jan 2020 / 11:35

  Jeg blir så glad hver gang jeg ser et nytt innlegg på bloggen din. Så fine gaver du fikk!

  Jeg fikk de samme vottene som deg av lillebroren min, øretelefoner og spa fikk jeg av kjæresten min, en håndbagasjekoffert fikk jeg av foreldrene mine, og så fikk jeg masse deilig hudkrem, såpe, vin og olivenolje av slekt og venner. Meget fornøyd!

 5. Thea
  12:22, 12 Jan 2020 / 12:22

  Årets beste gave var hjemmesydde spisebrikker av mamma – så fint og hyggelig! Sammen med dessertbestikk til bestikket vi samler på – altså et helt kaffeslabberas i én pakke!
  Og så fikk jeg poesibøker og romaner og en kokebok med bare deilige, ikke-så-sunne, ting – evig lykke!
  I gave til meg selv kjøpte jeg mangefarget hårklype fra heifredag – som jeg nå bruker flere ganger i uka – blir så glad av den :)

  Tror robotstøvsuger må inn på årets ønskeliste – liker det du skreiv om at det virkelig gir følelsen av å ha kjøpt seg tid.

 6. Marianne
  22:49, 12 Jan 2020 / 22:49

  Jeg fikk kasseroller, store skåler perfekt til salat eller pasta, vin, gavekort på spa, smykke, leirgryte-ildfastform-ting(sånn som man lager mousakka i, posjonsstrl), ansiksmasker, hårolje, hårmaske, 2 bøker (Erlend Loe og Anne B. Ragde), 1 kokebok(mer kål mindre jål), pledd, penger, Bacardi Razz, Safety razor, gjenbruks pads, et brettspill, kaffekopp og bambustannbørste<3

 7. Ruth Sofie
  23:06, 12 Jan 2020 / 23:06

  Vi fikk bålpanne, penger som ble brukt på juleservise og lampe til stuen. Jeg fikk den beste ull nattkjolen (høres kanskje ut som en kjedelig julegave, men har brukt den nesten hver natt) og strikkebøker 😊😊

  • Marie
   13:07, 15 Jan 2020 / 13:07

   Hvilken nattkjole i ull kjøpte du? Trenger virkelig en :)

 8. Ingrid Tjosaas
  23:15, 12 Jan 2020 / 23:15

  Eg ønska meg brukte eller heimalaga gåver i fjor, men sa i tillegg at om du ikkje veit kva du skal gje meg, så ikkje gje meg noko. Beste valet nokon gong. Fekk ting eg ikkje visste eg ønska meg. Som svigermor som fant ein nydeleg duk i bruktbutikken med hol i som ho fiksa sjølv og gav til meg! Og bror min hadde laga noko til meg, og det betyr at han har brukt av si tid til å laga noko heilt sjølv som eg fekk. Den gåva kjem til å stå høgt lenge.

 9. Kristin
  23:53, 12 Jan 2020 / 23:53

  Lokal honning, hjemmestrikka tynne lester, gavekort på middag fra søstra mi, ullpledd, bivoksark og hjemmelaga sitteunderlag var noen av de fineste gavene. Til neste år blir det flere opplevelser i gave fra meg.

 10. Kristine
  10:11, 13 Jan 2020 / 10:11

  Åh, de vottene så helt fantastiske ut! Jeg fikk gode, lave støvler til å bruke til og fra jobb i vått vær (de støvlene jeg allerede har er alltid fulle av gjørme og hest, så trengte sårt et “rent” par som også er gode å gå i). Ellers fikk jeg ny, supermyk morgenkåpe og et like mykt, nydelig pledd til hjemmekos, en diger boks med mummilakriskuler (!), flere bøker som jeg ønsket meg (blant annet Maja Lundes Prewalskis hest), og billetter til Putti Plutti Pott med hele (den utvidede) familien. Utrolig koselig og morsomt med ei frøken på 2,5 år som aldri hadde vært på forestilling før.

 11. 10:47, 13 Jan 2020 / 10:47

  Jeg begynte også å samle på juleservise nå! Mest fordi jeg trengte noe å oppgi på ønskelista. Haha! Herregud så i-land. Men det er veldig hyggelig å pakke vekk de vanlige fatene, og finne fram juleservise <3 Også fikk jeg masse garn, noe som også kommer veldig godt med.

 12. Martha
  13:51, 13 Jan 2020 / 13:51

  Vi har begynt å gi en del symbolske gaver i min familie (støtte til leger uten grenser osv), så det ble ikke så mange gaver i år – men det passer meg perfekt. Jeg hadde egentlig ingenting jeg virkelig ønska meg i år, men fikk allikevel noen ting jeg tenkte “åh, dette var jo midt i blinken!” Siden jeg skal flytte fikk jeg ny kjele av onkelen min. Fikk også en vannflaske i glass fra Hadeland Glassverk, de fine med mummitrekk. Har lenge tenkt at jeg skulle kjøpe meg en fin glassflaske, men hadde ikke kommet på å ønske meg det, utrolig nok. Fra en venninne fikk jeg et bærenett med et trykk jeg lenge har vurdert å kjøpe på en t-skjorte (“When in doubt, go to the library” – perfekt for en bibliotekar!).

  Den beste gaven jeg ga bort i år var definitivt Lisa Aisato sin “Livet, illustrert”. Den fikk foreldrene mine, og det var fullklaff hos begge to. Det er så gøy når en treffer perfekt med gavene!

 13. Ane
  18:23, 17 Jan 2020 / 18:23

  Saa fint! Jeg og kjaeresten min bor i utlandet og har en litt annerledes jul. Men vi fikk en vidunderpakke fra mamma i posten. All the way to California, med melkesjokolade og julehefter og sitteputer i ull – og en liten presang til hver. Ogsaa fikk vi et brev hvor det stod at lillesoester er gravid. Den stoeste lykka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *