Søndag

Søndag rakk me såvidt å vakna før me satte ungane i bilen og køyrte til Årdal, det var så blautt og kaldt og eg skulle egentlig ønska eg kunne ha trykt på snooze og blitt under dyna med dei deilige ungane mine. Men, no rest for the wicked, eg hadde jo tre fotooppdrag! I mellomtiden var resten av familien hjå foreldrene mine, der alle andre óg var litt sløve etter onkel Frank sitt 50-årslag dagen før. Harde bud. Men Edda dansa med besten sin og det varma hjartet mitt så.

Det intense smilet. Så sjukt fint. Også reiste me på besøk til bestemor, oldebesta, 86 år og strikkar framleis sokkar til alle i familien. Ho har fem ungar, fem svigerungar, 11 barnebarn og 15 oldebarn. Og typ 95% av oss bur mindre enn ein time ifrå huset hennar. Kor mange gongar har eg sjølv fått ein lapp i det fanget, i det huset? På barneskulen gjekk eg heim til dei kvar dag etter skulen, og der var det alltid allereie andre søskenbarn óg. Me krangla om fjernkontrollen og den siste kjøttkaka, og det var det beste. Å stå i skulegarden på den einaste barneskulen og vita at eg hadde familie der. Alle burde ha ein sånn flokk.

Besta♥

Så køyrte me heim, begge ungane sovna til Hakkebakkeskogen og me bar dei inn etterpå, eg sovna sjølv på sofaen og det var ein så søt søvn. Ein annan som sov med oss var Berlioz, som er nyoperert og med kjegle på hovudet. Skal fortelja alt seinare, enn så lenge er me berre så takksame for at ho er i live og at me har ho heime med oss.

Eg passa på å ta bilde av klesvasken og rot, for det er jo óg det finaste. Den ordentlige kvardagen.

Eg plukka inn ein bukett frå min eigen hage. Føler meg så sjukt rik av denne buketten, altså heilt latterleg. Det er så fint å ha sin eigen hage.

Og elles var det haustleg. Rognebærtreet tålte ikkje stormen, me har berre att eitt Discovery på treet vårt, estragonbuska er gigantisk. Her kan de sjå korleis kjøkkenhagen vår ser ut no, den er heilt ute av kontroll men funkar på eit vis. Planen er å legga alt brakk og ha kassar over bakken neste år. Det blir bra óg. Elskar kombinasjonen av grønnsaker og blomar, men det blir fint om det går an å luka ugras.

Me tok eit bad, drakk kakao til barne-tv, nakne lår under tepper. Og det var den søndagen.

Follow:
Share:

6 Comments

 1. 21:12, 20 Sep 2019 / 21:12

  <3 <3 <3 !

 2. Astrid
  21:43, 20 Sep 2019 / 21:43

  Å, sånne her innlegg <3

 3. Kelly
  21:48, 20 Sep 2019 / 21:48

  I love your Dad. So lucky to have him as a Grandfather.

 4. Tale
  23:34, 20 Sep 2019 / 23:34

  fin bukett! :-)

 5. Kine
  09:09, 21 Sep 2019 / 09:09

  Hei Mariell

  Jeg er en av de som har fulgt deg i mange år uten å kommentere en eneste gang. Bare vært innom bloggen din en gang i blant for å lese de fine innleggene dine.
  Da jeg begynte å lese bloggen din bodde jeg fortsatt hjemme i Sandefjord og lurte på hva pokker jeg skulle gjøre med fremtiden, og du gikk på VGS (eller ungdomsskolen???) med han der fine og lurte sikkert på det samme. Siden da har jeg fulgt bloggen din gjennom til Paris, London, oui-ringen (fikk faktisk tårer i øynene den gangen!), graviditeter og nytt hus og butikk. Helt merkelig det der, å liksom få ett innblikk til en helt ukjent persons dagligliv gjennom en blogg.
  Samtidig som du har levd ditt liv, har jeg levd mitt hvor jeg bodd i Praha, tatt legeutdannelse og nå flyttet langt nord for å bli fastlege. Vi lever totalt forskjellige liv, men jeg blir alltid fascinert og i godt humør av å lese bloggen din, spesielt disse hverdagsinnleggene. Så himla koselig.
  Jeg heier på bloggen din!

 6. 11:19, 21 Sep 2019 / 11:19

  Så koselige bilder, og for en bukett! Stor godbedringklem til Berlioz fra oss i kattelivet ♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *