Friday I’m in love

Hei, Fredag! Eg er på jobb i butikken, me hustlar så sjukt for å få livet til å gå rundt akkurat no. Det er null salg i butikken i dag, men takk og pris for dykk som handlar på internett. Skal levera 15 pakkar på posten etterpå, det skal bli mi største glede! Denne veka har me sett ferdig sesong to av Big Little Lies HALLO SÅ BRA??? Jostein har vore i Hardanger, så eg har vore mykje åleine med ungane og igjen og igjen blir eg heilt sjokkert over at folk er åleine om ungar heile tida. Korleis klarar ein det? Utruleg. Eg applauderar.

Fredag veks og den andre bedrifta mi veks, og eg outsourcar meir og meir, og det føles så skummelt og spennande å LA dei voksa. Og la meg sjølv lena på andre, og betala andre for å jobba for meg. Det føles så fint!

I morgon har eg eit bryllaup i Hemsedal, og neste helg har eg to bryllaup på same helg. Det skal bli intenst og gøy! Og etter bryllaup nummer to, kjem Jostein og jentene etter for litt jobb og litt ferie i Bergen. Om du har maila meg om fotografering i Bergen: I will get back to you i løpet av dagen i dag/kvelden i kveld! Har nasen langt ned i mailinnboksen!

Men eg har nokre fabelaktige ting de kan sjå på, under her:

Ingvild skreiv ei superfin oversikt over korleis laga sine eigne lavendelposar. Så inspirerande! Ho har óg inspirert meg til ein slags shoppestopp i haust.

I det siste har eg sakna London innmari, og denne oppskrifta med kvitlauksbønner på toast kan kanskje dempa saknet?

Eg skvatt til då eg såg nyhetsbrevet mitt frå Engelska Tapetmagasinet i dag. Denne tapeten vekte noko i meg, noko i grunnmuren. Kanskje det minnar meg om hytta? Åh. Så vakker.

Eg er forelska i @Monavander_keramik på instagram, herregud så vakre ting ho skapar.

Eg er besatt av Laura Jackson, heilt sidan eg fulgte tett med på Jackson & Levine-supper club-en i London. Eg har kokeboka deira og elskar å bruka den, og er óg så glad for å følga hennar veldig autentiske journey som nybakt mor på insta. Men! Huset hennar er i House & Garden akkurat no, og det er så inspirerande. Ho lar ting få ta tid, og ingenting treng å vera perfekt. Også er det britisk på heilt den beste måten.

Å følga @dustypink.deco på insta gjer meg så glad. Dei lever så godt og har det så fint rundt seg. Å sjå denne kaka bli til på insta stories gav meg sånn glede? Liksom, dei berre heiv ihop ei fantastisk vakker kake? Ein fantastisk eigenskap. Vil SÅ gjerne smaka den. Appelsinblomst er ein av mine beste smakar óg, eg velger alltid det om det er eit alternativ.

Apropos britisk – brownies med glasur av sjokolade og earl grey? Klyp meg i armen, så godt.

Eit anna tips, om du vil ha britisk klokskap i øyrene, podcasten Honestly. Så gode samtalar, elskar det.

Vakre ting eg aldri skulle villa betala for, denne genseren frå Ulla Johnson som er så inspirerande. Denne helga startar eg å strikka mitt første plagg, det er berre å følga med på insta stories! @hjartesmil heiter eg på instagram. Me snakkast der. SUSS.

Follow:
Share:

5 Comments

 1. Hilde
  20:24, 30 Aug 2019 / 20:24

  Så mange inspirerende ting! Jeg har begynt å høre på Honest etter tips fra deg en annen gang. Veldig, veldig fint!

  Forresten, det du skrev om å være alene med barn – ble så nysgjerrig på det og lurte på om du ville utdype?

  Jeg er endel alene med to bittesmå barn på dagtid og gleder meg alltid veldig til mannen kommer hjem. Gleder meg fordi jeg savner ham (uten ham er vi jo ukomplette), men han tror mest jeg gjerne vil ha ham hjem til praktisk hjelp. Lurer på hvordan det er for dere? Er det snakk om praktisk eller romantisk savn?

  • Mariell
   Author
   11:53, 02 Sep 2019 / 11:53

   Takk! Eg høyrer på Gender-episoden no!

   Eg meinar egentlig mest kor vanskeleg det kan vera, med ein eittåring og ein treåring, å få gjort noko? Liksom, laga middag og setta i oppvaskmaskina? Av og til er det perfekt, av og til er det såååå avslappa og god stemning. Men av og til går det frå 0-100 på tre sekund og blir så kaotisk. Og spesielt å legga to kids samtidig, det er jo ikkje så enkelt.

   Pluss at me saknar kvarandre veldig såklart. Me snakkar med kvarandre heile tida når ein av oss er vekkreist!

   • Hilde
    20:26, 05 Sep 2019 / 20:26

    Det gir mening :) Vi har en baby og en ettåring, så middagen blir av og til kjøpepizza sittende på golvet mens ettåringen løper rundt. Og det er når vi begge er hjemme.

    Hørte på parterapi-podcasten til Peder Kjøs at når man har små barn, kan det være lurt å tenke på familieprosjektet som noe romantisk man gjør sammen, sånn istedenfor å lengte etter romantikk à la deit. Syntes det var fint sagt, passe ambisiøst.

    • Mariell
     Author
     23:35, 05 Sep 2019 / 23:35

     Ja, eller hur? Eg syns det er superromantisk når me gjer små ting som får tannhjula til å gå, det er jo så snillt mot oss sjølv, liksom. Men det er superviktig å evna å anerkjenna desse små tinga. :)

 2. Thea
  20:21, 01 Sep 2019 / 20:21

  Wow, for et fint innlegg! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *