Den siste biten av sommar

Hei frå golvet i stova mi! Det er den siste ferieveka til Saga no, så skal ho begynna på stor avdeling, det er ei tanke eg ikkje i det heile tatt har vent meg til. Eg er tilbake i butikken sjølv no, det er fullt køyr, det er travelt, det er overveldande kor mange av dykk som har vore innom i butikken min. Eg veit allereie no at denne hausten kjem til å dra meg i så mange retningar både fysisk og kreativt. Eg veit óg kor vanskeleg det kjem til å vera å alltid ønska å vera den som får jobba mest (me har jo ungane våre heime til dei er to år gamle, så me har begge 50% av dagane på ei mengde jobb som ikkje passar inn i dei timane uansett kva vinkel ein prøver å få det inn). Men det har skjedd masse i sommar, begge ungane våre har blitt så store. Edda går som ein virvelvind, me har ein ny katt i huset som passar oss perfekt som familie.

I helga får me eit deilig besøk av nye venner, det blir så fint. Eg har jo bestemt at livet skal bli meir venner, men det er så himla vanskeleg når ein er frilans og travel og vaksen.

Eg har verkeleg vore veldig mykje tilstades i livet mitt dei siste vekene, og meir aktiv på instagram men derfor har eg jo vore lite her. Har seriøst dårlig samvit på bloggen, haha! Kanskje eg må skriva ein sommarrapport her med alt me har tatt oss til? Eg må i alle fall dela oppskrift på min beste sommarpai, solbærpaien! Men no kjenner eg i alle fall den deilige kjensla av august som vil starta på nytt. Så eg tenkte me kunne køyra ei god gamaldags spørsmålsrunde, også har eg nokre spørsmål til dykk først faktisk!

 1. Når du klikkar deg inn her, kva kjensle håpar du å sitta att med?
 2. Om eg skulle skrive ein føljetong, altså ei rekke innlegg innanfor samme tema eller konsept, kva skulle det vera?
 3. Er det interessant med type instagram live? Eg har lurt på om Jostein og eg skulle køyrt ein spørsmålsrunde der om liksom oss-relaterte ting, men eg veit ikkje?

Svar meg gjerne på desse, og still dine eigne spørsmål under her også svarar eg i eit eige innlegg i løpet av veka! Blir så glad for spørsmåla dykkar

Follow:

19 Comments

 1. Juul
  23:03, 07 Aug 2019 / 23:03

  Hei!
  Så fint innlegg om setera og så fine spørsmål. Når eg klikkar meg inn her er eg på leit etter litt koselig lesing og veldig fine bilete. Blir så glad av å klikka meg inn her og får meg til å drauma om det å bu på ein gard, få ein fin familie og gleda meg til eg blir småbarnsmamma.

  Viss du måtte ha skreve om eit konsept eller om eit tema trur eg det måtte vera om korleis du kombinerer alt og korleis du finn roen i ein travel kvardag. Syns alltid det er fint å lesa om kvardagstankane dine og fine augeblikk frå dine dagar

  Veldig interessant med spørsmålsrunde men live er ikkje mi greie. Skjønne at dialogen kan vera veldig fin. Også saknar eg at du tekstar videoene du lager, vil så gjerne følgja med men er litt vanskeleg.

  Også vil eg spørja deg: korleis taklar du saknet til London? Eg studerer no i Nederland og det føles så rett. Men veitt og kjenner veldig på at Noreg og er heime, føler det er ein strid. Korleis var det for dykk å bestemma at å flytta tilbake var rette veien å gå?

 2. SaraW
  23:10, 07 Aug 2019 / 23:10

  1. Eg ser etter den kjensla eg alltid får når eg er hjå deg- kjensla av at eg faktisk er bra nok.
  At viss ein tek på seg leppestift er ein himla søt sjølv med ein kropp som ein ikkje Finn hjå treningsbloggarar. At ein kjenner på barnehagestress og vanskelege tankar er greit. Rett å slett ei normalisering! Samstundes drøymer eg meg heilt vekk i bileta dine og at du skriv så fint. Og sjølv om du er så normal som eg berre elskar – så er du likevel noko å sjå opp til og eit forbilde, fordi herregud! Middagsplanen din! Butikken din. ALT. Så kva eg søker? Ro? Balanse? Normale ting. Utan å tenke.

  2. Eg er veldig glad i oppskriftene du legg ut. Men også tips til ting du har kjøpt og er nøgd me, boktips. Serietips. Generelt tips!

  3. Eg veit: JA

 3. Astrid
  00:17, 08 Aug 2019 / 00:17

  1. Jeg håper på, og er ofte sikker på at jeg blir avslappa og får inspirasjon av å gå inn her og lese. Inspirasjon til å lande og tørre å ha det fint og bra, selv om man kan være urolig. Så bloggen din er et godt sted å være!
  2. Har alltid likt innlegg du har som består av lister som «fine ting å gjøre», helgeplaner eller ukeplaner osv. Oppskriftene dine er også supre! :) Oppusing og hus-oppdateringer er også en favoritt :)
  3 ja, hvorfor ikke? :)

 4. Ane Kallmyr Lerheim
  01:13, 08 Aug 2019 / 01:13

  Mariell, hver gang jeg titter innom deg er det for aa bli rolig inni meg, bli varm om hjertet og gla i livet. Bloggen din er som en liten skatt i hverdagen for meg. Og det er ikke “haaper aa faa”, men “den jeg faar hver gang” foelelsen. Det skjer hver gang, er som en kjemisk reaksjon inni hjernen min. Jeg vet ikke. Om du skriver om noe fint, om noe litt trist, om noe helt vanlig eller om noe som er stress for deg, saa gjoer du det paa en saann maate at det blir noe fint. Smaa, helt vanlige ting blir noe fint og unikt, og jeg titter inn i livet mitt og tenker “joess. Naa har jeg glemt aa se etter, her er det mye hverdagsmagi egentlig”. Jeg vil bare si tusen takk for arbeidet du gjoer, og alle tanker, energi, krefter og bekymring du legger i aa gi fine smaa perler av hverdagslykke og vakker magi til de som finner paa aa titte innom deg. Takk for at du minner om at alle de smaa tingene, som skjer hver dag og man ikke tenker over, er smaa glimt av gull hvis man bare ser litt naermere etter. Jeg haaper noen andre er flinkere enn meg til aa gi deg inspirasjon og ideer. Men jeg liker veldig godt naar du legger ut oppskrifter eller inspirasjon. Ogsaa husker jeg du en gang hadde et tema som var “feel better” eller noe i den duren. Det var smaa ting for aa bli gla, eller i alle fall faa en god foelelse i kroppen. Den var fin!

 5. Martine Andrea
  01:17, 08 Aug 2019 / 01:17

  Jeg liker hvordan du setter ord på trivielle saker og gjør dem spesielle og fine. Og hvordan du inspirer meg til å ta flere bilder. Selv om du snakker om vanskelige ting noen ganer, er du flink til å ha et fint fokus, så man får den gode følelsen selv om man vet at du er menneskelig og ikke alt er rosenrødt.

  Jeg liker ikke livestream, men litt video i story er kult!

 6. Ane
  02:06, 08 Aug 2019 / 02:06

  Mariell, hver gang jeg titter innom deg er det for aa bli rolig inni meg, bli varm om hjertet og gla i livet. Bloggen din er som en liten skatt i hverdagen for meg. Og det er ikke “haaper aa faa” men hvilken foelelse det gir meg – fordi det skjer hver gang. Om du skriver om noe fint, om noe litt trist, om noe helt vanlig eller om noe som er stress for deg, saa gjoer du det paa en saann maate at det blir noe fint. Smaa, helt vanlige ting blir noe fint og unikt, og jeg titter inn i livet mitt og tenker “joess. Naa har jeg glemt aa se etter, her er det mye hverdagsmagi egentlig”. Jeg vil bare si tusen takk for arbeidet du gjoer, og alle tanker, energi, krefter og bekymring du legger i aa gi fine smaa perler av hverdagslykke og vakker magi til de som finner paa aa titte innom deg. Takk for at du minner om at alle de smaa tingene, som skjer hver dag og man ikke tenker over, er smaa glimt av gull hvis man bare ser litt naermere etter. Jeg haaper noen andre er flinkere enn meg til aa gi deg inspirasjon og ideer. Men jeg liker veldig godt naar du legger ut oppskrifter eller inspirasjon. Ogsaa husker jeg du en gang hadde et tema som var “feel better” eller noe i den duren. Det var smaa ting for aa bli gla, eller i alle fall faa en god foelelse i kroppen. Den var fin!

  • Isabel
   17:03, 08 Aug 2019 / 17:03

   1. Jeg håper på litt interiør-, klesstil-, livsstil-, og/eller matinspo.

   2. Oppussing/interiør

   3. Egentlig ikke, jeg synes det er så stressende med livesendinger, for man må liksom se på til et spesielt tidspunkt, og hvis man hopper inn midt i, har man ikke fått med seg sammenhengen ting blir sagt i. Også popper det opp kommentarer og likes hele tiden. En forhåndsinnspilt hadde vært veldig kult, men go for it om dere vil ha livesending, jeg trenger jo ikke å se på.

 7. Vilja
  10:18, 08 Aug 2019 / 10:18

  Hei!

  1. Når jeg er inne på bloggen din sitter jeg alltid igjen med en god følelse, jeg blir inspirert og begynner ofte å reflektere over mitt eget liv. Bloggen din er avslappet og realistisk, og hyller den vakre hverdagen. Så det eneste jeg ønsker meg er at det fortsetter sånn.

  2. Jeg leser gjerne mer om oppussing, hus, og hagearbeid.

  3. Instagram live eller andre typer videoer er bra, og morsomt hvis Jostein også blir med på det.

 8. Lena
  11:01, 08 Aug 2019 / 11:01

  1. Eg likar å lese om kvardag, balansen mellom jobb/heime, hage, og spesielt kjøkken-hack (organisering, produkter, oppskrifter, vekeplanar, vekehandling osv). Denne bloggen er så sjukt koselig, men med innhald.
  2. Tja. Mat tema, bok-tema, reise-tema? Eigentleg syns eg det er kjekt å lesa ei god blanding heile tida.
  3. Nja. Eg likar ikkje så godt live. Men det er meg! Likar bedre vanleg video/lese når eg har tid. Ser ofte gjennom på kveldstid utan lyd og då er det fint med tekst.

 9. Ina
  11:52, 08 Aug 2019 / 11:52

  Elsker elsker bloggen din!

  Har dere tatt over gården der hjemme? Hvordan bestemte dere dere?

  Står midt oppi dette selv nå. Odelen og familiepresset ligger som en tung bolt i kroppen vet ikke hva jeg skal gjøre
  ?

 10. Ellen
  12:01, 08 Aug 2019 / 12:01

  Hei!

  – Inspirasjon, hjertevarme, glede og troen på det gode
  – Det er så mye! Oppussing, oppdragelse, relasjoner, musikk, mat, alt egentlig!
  – Jeg er ikke så interessert i Live, liker heller kortere. Men andre kan jo så klart ha glede av det :)

 11. Ida
  20:41, 08 Aug 2019 / 20:41

  1) Når jeg logger inn her, vil jeg ha hvilepuls og en følelse av at det kommer til å få bra uansett :) Bloggen er et lite pusterom i hverdagen med fine bilder og koselige tekster om hverdagen og livet.

  2) mat, interiør, diy

  3) jeg synes ikke live er noe spesielt interessant

 12. Kristin
  21:06, 08 Aug 2019 / 21:06

  1) For meg er dette en feelgood-blogg, som gir meg god stemning. Det gjelder merkelig nok også når du skriver om mer leie og alvorlige tema. Fordi du skriver så fint. Jeg savner at du også skrev på engelsk, for da kunne jeg lese innleggene dine to ganger :) Blir spesielt glad når det er skikkelig lange poster!

  2) Synes det har kommet mange fine forslag allerede. Jeg er litt fantasiløs, men foreslår noe innen familieliv? Jeg har to døtre selv med samme aldersforskjell som dine, men et år yngre (de er altså vel to år, og tre måneder). Tror ikke jeg har helt det samme “naturlige mammatalentet” som du synes å ha, så alt av inspirasjon på den kanten er superdupert!

  3) Jeg er så gammeldags at jeg er ikke engang på instagram (!). Så for min del er det best med mest mulig her på bloggen!

  Spørsmål, hmm. Litt rundt det jeg skrev på spørsmål 2: Tre artige ting man kan finne på med ettåring/toåring/treåring? Og har du noen overlevelsestips for når man plutselig er alene med to små (altså ikke alene som i aleneforelder, men alene en dag eller en kveld)?

 13. Thea
  23:42, 08 Aug 2019 / 23:42

  Har lest bloggen din i mange år nå, og blir fortsatt like glad når det kommer et nytt innlegg. Elsker at jeg blir så inspirert, glad og rolig av innholdet her. Vil gjerne lese mer om oppussing/prosjekter i hus og hage, hvordan prosessen ser ut ved ulike frilansprosjekter, og småting om hverdagen din! Instagram live høres bra ut, men kanskje enda bedre med video man kan se når det passer?

  Kom på podcasten du og Sara hadde – hvorfor sluttet dere, og er det aktuelt å ta det opp igjen?

 14. Johanne
  12:30, 09 Aug 2019 / 12:30

  For meg er det en treat å gå inn på bloggen din og drømme meg litt vekk til en mulig framtid, et liv på ein liten plass, småbarnslivet, en som setter ord på ekte følelser og beskriver de vanskelige tinga. Bildene dine skildrer så godt. Du inspirerer med alle tinga du gjør, sitter igjen med en følelse av at «det kunne jeg også tenke meg», enten det er å bo i Paris, bo på en gård, dra på ferie til Italia eller gå på en kafé i Bergen

  Føljetong: får ikke nok av guider! Hva med guide til Norgesferie? Sogn og Fjordane, Bergen, osv. Har allerede fått smakebiter av det på bloggen og insta, men gjerne mer.

  Spørsmål til deg: har dere tanker om andre steder dere vil bo eller hvor lenge ser dere for dere å bli i Lærdal? Jeg er spent på å høre hvilke tanker du har om utviklingen av bedriften! Vil du dele noe ennå?

 15. Karen
  14:03, 10 Aug 2019 / 14:03

  Hjartemsmil.com er en liten pause i hverdagen. Litt som følelsen av å ta en rute mørk sjokolade på en helt vanlig hverdag. Du beskriver hverdagen ærlig og usminka, både små og store ting. Og forsterker følelsen av at det er hverdagene med de jeg er glad i, som er selve livet. Bloggen din minner meg også på at mitt stress ikke bør arves av mine barn, og at jeg vil være tilstede akkurat her og nå. TAKK!

 16. Astrid
  16:26, 10 Aug 2019 / 16:26

  Bruker ikke Instagram, så setter pris på at eventuell video blir postet her! Ellers elsker jeg å komme inn hit og håper du fortsetter bloggen for alltid.

 17. 16:30, 11 Aug 2019 / 16:30

  Synes bloggens største styrke er at hvert blogginnlegg skaper noe nytt: En bit av familiehistorie, en visuell fortelling av et bryllup eller bare en øyeblikksoppdatering, som gir et glimt inn i hverdagen som frilanser. Hver av innleggene har liksom noe egenartet ved seg, enten med en visuell rød tråd, eller den lille historien som blir skrevet. Særlig fordi man kan se at det ligger tid ig tanke bak. Tror også instagram live mister litt av den effekten, fordi det er så umiddelbart og kan ikke formes og meisles på samme måte som en bildeserie. Gleder meg til nye små skaperverk

 18. Pernille
  20:07, 11 Aug 2019 / 20:07

  Enig med det de andre skriver.

  Spørsmål: Hvordan opprettholder du vennskap når du har små barn og mange av vennene dine bor andre steder? Blir veldig glad for mer innhold om vennskap i voksenlivet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *