I 💖 the internet

Det er tysdagskveld, eg er svolten, det knirkar i golvet på kjøkenet og eg håpar det betyr at Jostein lagar kveldsmat. Ute er det surt og kaldt og eg byrjar å få litt panikk for ein sommar me ikkje skal få. Sei at me skal det? Lov at me skal det? Åh. Eg veit ikkje om eg hadde trudd på det uansett. Men denne veka er ei god veke. I går tapetserte eg den eine sengealkoven på jenterommet, og eg håpar å få gjort den andre denne veka óg (sjølv om det verkeleg er det kjedeligaste eg veit om). På laurdag feirar me opninga av osten på Avdemsbue (som jo altså er eigd av Avdem Gardsysteri, som jo er driven av onkelen og tanta til Jostein), som er driven av kusina til Jostein. PUST. Så jækla kult å sjå at folk verkeleg får det til på små plassar, alltid til inspirasjon for oss. Kva er kult å gjera/eta/sjå mellom Lærdal og Lesja? Tips? Og eg tek gjerne imot tips til Trondheim óg, for kanskje tek me oss ein liten tur dit med tog (pga er jo så proffe på tog no).

Neste veke går eg ut i “ferie”. Eg seier ferie i hermeteikn fordi det er realiteten som frilanser i år. Eg skal fotografere for ei ostebok som kjem ut i haust, eg har eitt bryllaup og eit par små fotooppdrag. Men i hjernen kjem eg til å ha ferie i tre veker. Baka. Safta, sylta, grilla og grava i bed. Kva gjer de i sommar? Kan ikkje de skriva noko om det i kommentarfeltet? Vil så gjerne snakka meir med dykk♥

Men no tenkte eg å berre dela nokre ting eg har sett og tenkt om internett dei siste dagane, for det er jo viktig óg!

Følte meg som ein meme då eg såg tittelen på denne oppskrifta. Mint YES pistachio YES chocolate YESSSS fridge cake YAHA Ottolenghi YES OH YES!!! Vil laga den altså.

Eg er lett besatt av denne toppen frå Doen. Men så slitsomt å bestilla heilt frå USA og betala toll utan å vita om den er fin på?

Og apropos klede: ÅH desse er sydde på bestilling og dei er. så. fine.

Om du elskar fotografi og om du spesifikt elskar portrett, Sally Mann, hud og ærligheit: portretta til Lisa Sorgini er berre så vakre. Dette er sånne portrett eg vil ta, men ikkje tør.

Unorsk pytt i panne med søtpotet, bacon, lauk og grønnkål. SÅ GODT.

Herlege Sofia Wood har starta noko så herleg som ein matklubb! Der ein skal laga den samme retten i løpet av eit par veker, også diskutera alternativ og framgangsmåte. Elskar dette, føler at internett handlar meir og meir om togetherness for kvar dag som går, me finn nye måtar å vera ilag over cyber space.

Planterommet i Bergen lagar så fine bukettar. Om du bur i Bergen, gå hit og kjøp planter og greier! Det føles veldig fint å støtta små bedrifter.

Dette tekstilmønsteret frå Lulie Wallace fekk meg til å villa blakka meg, umiddelbart. Åh, det er så lenge til jul. Eg ønskar meg uansett ein duk i dette stoffet.

Follow:
Share:

23 Comments

 1. CL
  23:03, 02 Jul 2019 / 23:03

  Vi skal til Sverige for å besøke svigers i deres sommerhus, og så skal vi på fjellet på Vestlandet. Og mest av alt skal jeg være i hagen og vente på at dahliaene blomstrer, og at tomatene og squashen modner. Dahliaknollene kjøpte jeg etter Dahlia-innlegget ditt i vinter, så takk for fin inspirasjon!

  • Mariell
   Author
   16:14, 04 Jul 2019 / 16:14

   No er eg livredd for mine eigne Dahlia, så eg håpar det går bra med dine. Håpar håpar håpar på blomst i juli! <3

 2. Helene Nøss
  23:18, 02 Jul 2019 / 23:18

  sommaren 2018 blei sjukehussommar med veldig sjuk baby, så i år skal vi gjere alt så sommerlig vi kan! Vi skal ete is, bada (ikkje eg då, er for pingle), sitta ute sjølv om det er for kaldt, jordbær! Og masse masse familiegreier😊slik at vi får dei sommerminnene vi ikkje fekk med lille- og storebror i fjor 🍓

  God sommar!

  • Mariell
   Author
   16:14, 04 Jul 2019 / 16:14

   For ein fin revansj. God sommar! <3

 3. Johanne
  00:10, 03 Jul 2019 / 00:10

  I sommer jobber jeg som lege for første gang, og det blir “ferie” i hermetegn for meg også siden det gjenstår tre store eksamener til høsten (da skal jeg bli ferdig lege for alvor). Men sommeren er høyst til stede i og med at jeg er på Sørlandet og jobber :) og for en travel student kan arbeidslivet med faste jobbvakter føles som ferie i seg selv – for jeg har tross alt fri når jeg kommer hjem.
  Elsker elsker elsker å bade, løpe i varmt vær, lese skjønnlitterært mens man sitter i sola. Lange lyse kvelder, å sove så lenge en vil og lange frokoster. Det skal jeg gjøre så ofte jeg kan.

 4. Anaruh
  09:28, 03 Jul 2019 / 09:28

  Tiåringen og jeg lagde akkurat en bucket list for sommeren, og den inneholder så mye fint: spise isvaffel, hoppe i havet, få noen til å le, lese bok på senga, spise masse jordbær, gå i bruktbutikker, og en ting hun ikke vet om ennå – på fredag har hun bursdag, og gaven fra oss foreldre er at hun og jeg skal på jentetur til København fra lørdag til mandag! Det blir så fint, bare rusle, spise crepes, ta toget ut til Rungsted og gå i Karen Blixens hage, drikke kaffe i parken og spise hotellfrokost. Når vi kommer hjem skal hele familien ut og seile i mange uker, og årets hovedmål er å bake så mye godt som mulig i den nye omniaen som jeg (taktisk nok) ga i bursdagsgave til mannen min i vinter.

  God sommer alle sammen!

  • Mariell
   Author
   16:13, 04 Jul 2019 / 16:13

   For ein fin idé! Eg skal óg laga sommar-bucket list med Saga! Og herregud for ei fin bursdagsgåve. No lengta eg ei lita stund til jentene blir eldre! Men berre ei lita stund. For tiden går jo så fort uansett. <3

 5. 09:52, 03 Jul 2019 / 09:52

  Danmark, Danmark, Danmark! Først et hus ved stranden i Blokhus, så noen dager i Århus, og deretter toget til København. Veldig avslappende og lite på agendaen, utenom disse berømte mandelcroissantene da.

  • Mariell
   Author
   16:11, 04 Jul 2019 / 16:11

   O M G . Eg er så utrulig sjalu på alle som får Danmark-sommarar. Det er jo min barndoms sommar. <3

 6. 12:21, 03 Jul 2019 / 12:21

  Etter ei veke på Gotland (med sol! og varme!) er liksom sommaren sikra litt på verfronten. Eg har fått litt loppis-oppheng og har bruktkjøp på hjernen, og sidan Norge dessverre ikkje er eit loppisland om sommaren, håper eg få gått i mange bruktbutikkar på min veg i sommar. Tur/retur vestlandet skal planleggast med bruktbutikkar plotta inn på kartet (håper eg). Utover det planlegger eg lavt tempo, mykje bruk av ismaskina (heimelaga bringebærsorbet og mørk sjokolade-is) og fiksing og rydding i huset heime. God sommar! Og god ferie!

  • Mariell
   Author
   16:12, 04 Jul 2019 / 16:12

   Gud så herleg! Kom til Lærdal, me har ein liten bruktbutikk her óg! <3

 7. Liv
  20:05, 03 Jul 2019 / 20:05

  Strikke. Sia det likevel er 8grader og regn, og kjennes ut som det er haustferie. Då kan eg like godt strikke opp vintergarderoba til både meg og ungane. Ja, og så skal vi ein tur til Hunderfossen, sia ungane må få gjere noko anna enn å høyre på ho mor klage på veiret, medan ho strikkar….

 8. Ingvild Marie
  15:45, 04 Jul 2019 / 15:45

  Oh my, tror denne sommeren må inneholde å bake den kaka!

  Ellers har jeg også “ferie” med masterskriving og jobbsommer, men nyter Trondheim som alltid er uvant rolig om sommeren, selv om det overhodet ikke er folketomt. Kom til Trondheim, her er det fint! Anbefaler så veldig Bakklandet Skydsstasjon som er så himla koselig med så digg og deilig varm sjokolade!

  God sommer og god ferie – la den nytes (med håp om varme dager også, såklart)!

  • Mariell
   Author
   16:10, 04 Jul 2019 / 16:10

   Å, så herleg! Og tusen takk for tips, eg tar gjerne imot fleire om du har! <3 Eg siktar meg inn på værmeldingen for neste helg og spring ut på trappa ved kvar solstråle som kjem seg gjennom skyene.

 9. Ida
  09:37, 05 Jul 2019 / 09:37

  Vi flykta frå Trondheim til foreldra mine på Austlandet på grunn av veret, hehe. Vi skal vere her i sommar med ni månadar gammal bebis og forhåpentlegvis få sove litt og drukket litt vin på kveldane. Rykta seier at vi også skal til Grimstad ei uke!
  Ein kan ikkje rekne med godvêr i Trondheim om sommaren, så tipsar om Vitensenteret, Pirbadet og trampolineparken med ungar (sistnemnte kan hende passar betre for eldre ungar enn Saga, men det trur eg de finn ut om de googlar). Eller de kan ta trikken frå sentrum til Lian og gå ein tur rundt Lianvatnet om veret er ok! Rockheim er også verdt eit besøk om det regnar, vi var der med babyen ein dag for å ikkje kjede oss i hel, og det var ordentleg artig.

  • Mariell
   Author
   11:37, 05 Jul 2019 / 11:37

   Tusen takk for tips! Me får sjå kva det blir til, eg likar så godt tanken å la meg styra av lyst og idé!

 10. Linda
  10:34, 05 Jul 2019 / 10:34

  Hei,

  Vi reiser austover med to små, men vil gjerne stoppe for overnatting i Sogndal/Lærdal/Aurland-området. Gode tips? :-) Ellers blir det skikkelig familietur med Kielferga og Danmark (hytteferie med Legoland for alle første gang). Øver meg på å finne roen, ikkje legge for mange planer og dempe dei boblande forventingane. Forventningar er lov, men kontrollfriken bør ligge igjen heime :-)

  Linda

 11. Elri
  22:59, 05 Jul 2019 / 22:59

  Jeg sanker og lager mat, og er ute med barna så mye jeg kan, vi lukter på og smaker på blomster og planter og er i fjæra og samler skatter. Ungene er på en «sommerdiett» bestående av 30 % blomster; roser, fioler, engkarse, rødkløver, vikke, marikåpe… 😂💕🌱 Vi skal kjøre sørover på søndag. Fra Helgeland, til Romsdal. På veien skal vi på hyttetur med venner, vi skal til Namskogan familiepark og se på både pinnsvin, kaniner og rovdyr, hoppe på trampoline… I Trondheim vil jeg gjerne ha en skikkelig kopp kaffe, og så vil vi gjerne innom noen fine bruktbutikker og finne noen vakre og/eller kule klær, både min snart fire år gamle sønn og min snart syv år gamle datter vil gjerne ha noe stilig. Og jeg vil gjerne ha et langt skjørt! Det forrige ble helt utradert til slutt, og jeg savner det. Angrer på at jeg ikke lappet det!!! Ellers… Ja, fjelltur. Bading, håper jeg. Bærplukking. Konserter. Mer sanking. Skal også holde flere arrangementer med sanking, musikk og mat.

 12. Ragne
  11:47, 08 Jul 2019 / 11:47

  Vi skal på bilferie nedover vestlandet med telt og en stadig voksende mage. Stopp i Lærdal og Fredag er bestemt, etter gledesmeldingen fra deg om at butikken er åpen tirsdag og onsdag den uka vi er i området før bilpanseret peker østlandet og opp igjen til Trondheim.

  Ser flere anbefaler Bakklandet Skydsstasjon, noe jeg også gjør fordi den varme sjokoladen er latterlig digg (mamma inviterer alle hun kjenner dit når hun er på besøk), kladdkaka er superdigg og det er flere vinduer med koselige installasjoner mellom glassene (det er sånne doble vinduer). I tillegg er Vitensenteret fint, men biblioteket er også fantastisk! Botanisk hage på Ringve, hvor de også har et musikk-museum og Voll gård med fine, kosete dyr (men det har dere jo også litt av på gården!) og Borggården ved Nidarosdomen (og Domen i seg selv!) hvor de har utstilling med rustninger og våpen, samt Norges regalier. Kan også sjekke sommerprogrammet til Luftforsvarets musikkorps, de pleier å ha en del konserter rundt forbi i Midtbyen, og da har de ofte tilpasset showet til barna – de kan være ganske så lekne!

 13. Therese
  10:45, 09 Jul 2019 / 10:45

  Den kaka trenger jeg!

  I sommer skal jeg være hjemme i Trondheim, så her kan jeg anbefale Trondheims nye stolthet Britannia. Her skal jeg på spaavdelingen og afternoon tea i Palmehaven. Bakklandet er et must når man besøker Trondheim, Bakklandet Blomster, Sukker design og Bakklandet Skydsststasjon. Snart er det også matfestival og konserter i fleng som jeg skal kose meg masse med :) Ha en deilig sommer!
  https://britannia.no
  https://www.trondelag.com/olavsfest-trondersk-matfestival/

 14. Ida
  11:46, 11 Jul 2019 / 11:46

  Del gjerne tips du får eller selv har om Lesja-området! Har hytte på Lesja, der det er tradisjon å besøke Avdemsbue på vei hjem, men hadde vært stas å vite om mer i nærområdet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *