N I N E

Akkurat no sit eg i eit hus som er eit fullstendig kaos, men eg har ro i hjartet. For i kveld har eg lagt begge jentene mine i vårt eige hus, for første gong sidan tidlig i april. Heilt utrulig kor godt det føles, å vita at eg skal få legga meg i mi eiga seng i natt. Me har budd i midtihuset, som me kallar det, huset som står tomt midt i tunet, i månader no. Gått fram og tilbake, rota, mista ting og av og til funne dei igjen. Låst to dører til natta, gått over tunet i pysjen for å laga frukost. Me har igjen nokre prosjekt på soverommet til jentene; litt maling, tapetsering, montera opp ei rullegardin. Men eg er ikkje ei “no er det perfekt”-type mamma. Eg er ei “no er det godt nok”-type mamma. Så no flytta me heim. I går kveld vaska Jostein kvar centimeter av badet og det var så fint og reint der at eg ville bli der inne 4 ever.

I morgon feirar me ein heilt spesiell dag. Men me snakkast då. No har mannen min laga cappuccino, for det går ikkje an å motstå, å laga kaffi klokka 22:04, når me fekk bønner i posten i dag (verdt det berre for at postkassa luktar kaffi!).

Her er nokre fine små favorittar frå Instagram i det siste. Håpar det smakar

 1. Eit dokkehus som er for søtt til å vera sant, hjå @almostmakesperfect.
 2. @Miakinoko som blew my mind hagemessig.
 3. Og @whatdecoratesmyday som gjorde det samme! I år skal eg skaffa litt fleire utemøblar, så me kan skapa fleire små rom i hagane våre. Meir engelsk hage og afternoon tea, mindre fotballbane med klessnora som mål.
 4. @rockpaperdresses viste bilde av sine baby wraps, og eg har lagt dette bildet i ei mappe som heiter “neste baby”.
 5. @Siribarje som som vanlig får meg til å sikla ned i telefonen min. SÅ VAKKERT.
 6. @thissarahpowell er ein sånn inspirasjon for meg. Så tankeprovoserande, pepp og kroppspositiv (og ærlig om det når ho ikkje er det). ELSKAR ho.
 7. @tikkie_elsoe sin lunsj.
 8. @tikkie_elsoe sitt hus (eg har jo sagt at eg er obsessed med ho).
 9. @the.wing deler ei liste over sånt eg tenker på heile tiden. Kvifor må me snakka om korleis andre folk ser ut? Just don’t!
Follow:

1 Comment

 1. Elri
  10:53, 14 Jun 2019 / 10:53

  Åh, hjemme igjen! Så deilig. Særlig når man har barn. Og man kan jo av og til merke på barna hvor godt det er for de også å komme hjem. Jeg er også en «godt nok»-mamma. Når noe er som det er, må man bare akseptere det, til og med elske det, le litt. Familielivet kan jo være (eller, er) crazy, da. Men av og til må jeg minne meg selv på om det, at det er godt nok. Og huske på verdiene mine, og gi slipp på det som ikke er så viktig. Du skulle sett vårt hus, du! Livet på landet med tre unger. Prioriterer kjærlighet, kreativitet og kos, foran rydding og disiplin – ikke alltid jeg får det til, men prøver. Idealet er å bare være, ofte, og å få gjort viktige og morsomme ting foran å få orden på alt. Jeg liker orden, jeg liker å ha det fint – men ikke på bekostning av små planteprosjekter, hyttebygging med sofaputer, maleverksted, sanking, å bake med ungene etc etc. Og jeg rekker ikke over alt! Noen gjør kanskje det – men ikke jeg! Så da får det være godt nok. Det flyter litt. Mer enn hos generasjonen over som er ferdige med småbarnsfasen. Mer enn hos de jeg kjenner som ikke har barn, eller har et barn, eller til og med to. Mine er snart ett, tre og seks. Vårt eget sirkus. En annen ting. Man kan faktisk bare kle på seg og gå ut, og rotet ligger helt stille helt til man kommer hjem. Det er litt deilig. Eller, veldig deilig.

  Elsker Instagram-utvalget der oppe! Særlig etter at jeg har sluttet med Instagram, så og si, er det jo et kick å se så fine greier samlet. Maten! Blomstene! Tekstilene! Ord, særlig håndskrevne. Mening.

  Ha en deilig helg! Elri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *