🇳🇴

Gratulerer med dagen, alle fine folk i dette landet! I fjor var eg inne og grein av kor miserabel eg var, eg høyrte alle dei andre gå utanfor huset i tog med kvart sitt instrument og eg klarte ikkje, verken fysisk eller psykisk å løfta meg sjølv. Som om eg lot meg sjølv totalt krasja når det var nok folk rundt meg til å passa på Saga heile dagen. Det var så tungt. I år  har eg hatt ein chill 17.mai, sånn har eg blitt. Plutselig observerer eg endringar i meg sjølv som eg ikkje har utført sjølv.

Saga gjorde meg til mamma. Men Edda har lært meg så mykje om kva type mamma eg vil vera. Eg vil ikkje vera mammaen med nystrokne klede, den perfekte brunsjen og kvite strømpebukser på lager. Det spelar ingen rolle for meg lenger, keeping up appearances. Eg vil berre vera ein person som folk kan ha det bra rundt. Det er ei frihetskjensle eg aldri trudde eg skulle få ha.

Så me har vore litt sure i dag. Glade óg, såklart, men det sure øydela ikkje dagen som det har gjort i resten av mitt liv. Så mange julaftanar, bursdagar, merkedagar, der kvar minste lille støvkorn kunne velta heile bygget. Men i dag var det berre ein ting som skjedde og det spelte ingen rolle. Jostein, Saga og eg tok med oss tre sandwich-is ned til elva, to spadar og ei bøtte. Saga og eg grov ned leggane mine med sand. Så har me hatt pølsefest, ketsjup på bordet og eg knuste to glas før desserten. Neste år skal eg jobba med å vera litt meir polert i all mi avslapping, men eg har hatt så behov for å ta det heilt heilt ned for å kunna bygga det opp igjen. Men kjolen min var både ny og frå Ralph Lauren, det må da tella for noko her i verden???

I morgon startar to veker med kaos. Men det går bra det óg. No skal eg sjå Bonding mens eg ryddar eit rasert kjøkken. SUSS til deg om du har hatt ein fantastisk dag. Og SUSS om du har hatt ein middels dag óg. DET GÅR BRA. Eg lovar deg.

Follow:
Share:

7 Comments

 1. Lena
  22:03, 17 May 2019 / 22:03

  Takk, Mariell <3

  • Mariell
   Author
   23:20, 17 May 2019 / 23:20

   Det var så lite! <3

 2. Tale
  11:33, 18 May 2019 / 11:33

  Haha jeg kjenner meg så mye igjen i det her. Torsdag kveld starter jeg en krangel med kjæresten min fordi, hallo det er 17.mai i morgen og (de opprinnelige) planene mine var avlyst. Long story short gikk det veldig bra likevel 😊

 3. 11:58, 18 May 2019 / 11:58

  Dette var en fin tekst! Deilig å kjenne at man klarer å senke skuldrene. :)

 4. Ingunn
  22:19, 19 May 2019 / 22:19

  Du virker virkelig helt fantastisk!

 5. Elise
  06:43, 20 May 2019 / 06:43

  Syns det er så godt å lese disse innleggene om morskapet (heter det det?!). Hadde vært gøy å lese er innlegg om hvilke forventninger du/dere hadde til å bli foreldre kontra hvordan virkeligheten faktisk er. Vet du har skrevet flere innlegg som tar for seg dette, men ett innlegg om dette kunne vært fint å lese. Jeg opplever selv som førstegangsmamma at mange av ideene mine om hvordan jeg trodde jeg skulle være og hvordan livet mitt kom til å være med baby bare forble nettopp det: ideer og «idealer», som faktisk hindret/hindrer meg i å bare nyte og være med datteren min.

  Jeg er også glad for at nasjonaldagen ble god, på helt riktig måte, for deg og den fine familien din!

  Klem fra Elise

 6. Ane
  09:32, 20 May 2019 / 09:32

  Tusen takk for dette innlegget. Jeg har allerede vært inne og lest det flere ganger. Om igjen og om igjen. Jeg øver meg på “å la ting flyte”. Ikke ha det strøkent rundt meg. Samtidig har jeg alltid en liten stemme inni meg som sier at ting må være perfekt, feks. før vi skal ha gjester. Det fører ofte til at det som burde være hyggelig i forberedelser og matlaging ofte blir krangel, stress og ugreit. Samtidig har jeg det alltid hyggeligst hos venner som er avslappa, hvor gårsdagens vinflaske enda ikke er ryddet bort og hvor ting alltid henger etter planen. Så jeg øver meg. Og dette innlegget trengte jeg. Takk igjen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *