🐝 Søndagslista 🐝

Hei, søndag!
Helga mi forsvant litt i jobb, men sånn får det vera av og til. Eg har jobba stjerten av meg den siste tida men snart skal eg jo til Stockholm, til Oslo, til Italia. Denne våren er liksom ein dessert etter ein lang vinter, det syns eg er heilt på sin plass. Eg henta ut bestillingen min frå Vinmonopolet på fredag og det føles bra å ha eit lite lager med god vin i hus. I helga drakk me denne kvitvinen, den var femstjerners!

Takk forresten for all fin tilbakemelding på innlegget mitt om ungar på internett, det har vore interessant og tankevekkande å lesa gjennom, sjølv om det har vore hardt óg. I dag er det mykje enklare her i bloggen! LISTETID!

Og ja, om de har spørsmål til meg (sjølv om denne lista jo svarar på nesten alt de lurer på), så har eg ein sånn “ask me anything”-sak på insta stories akkurat no. Så kom gjerne dit og følg meg såklart, på @hjartesmil!

Kva kjøpte du sist?
Mozzarella og squash, som eg i dag har ete på ein pizza. MMM.

Kor lang er du?
Typ 169 cm. Men eg føler det endrar seg kvar gong eg måler?

Kva står det i ditt siste sms?
«Lada ut!» til søstra mi, etter ein facetime som gjekk i ein svart skjerm.

Kva likar du best med deg sjølv?
At eg får ting gjort og ikkje lar meg stoppa av nokon.

Kva likar du minst med deg sjølv?
At eg vil for mykje for fort og ikkje klarar å regulere meg sjølv så lett, som så ofte føler til ein baksmell i hjerna.

Har du søndagsangst?
Måndag til søndag, thanks for asking!

Låt i hovudet akkurat no?
Alt frå She&Him, sånn vårmusikk.

Er du ein som ringer eller tekstar?
Tekstar!!! Finst maks sju personar eg orkar å snakka i telefon med.

Når legg du deg?
Mellom 23:30 og 00:30!

Kva er det modigaste du har gjort?
Blitt mamma sjølv om eg ikkje er «frisk», eg hadde liksom tenkt eg skulle vera angstfri og perfekt før eg vart mamma. Istaden har eg blitt ein mamma som seier unnskyld og forklarar ting, og tilgir meg sjølv i så stor grad som det går. Det er så fint, syns eg.

Kor mange puter søv du med?
Tre, om eg søv åleine. Éi om eg søv med Jostein.

Et du nokon vitamin eller kosttilskudd?
Nei, men eg tenker ofte at det ikkje kunne skada. Kva med dykk? Tek de vitamin eller kosttilskudd?

Kva språk lærte du i skulen?
Tysk! Skjønnar veldig mykje av skriftlig tysk, men ikkje så mykje meir enn det.

Go to-mat som alltid er godt?
Pasta er vel det einaste svaret på dette spørsmålet?

Kor ofte vaskar du håret?
To gonger i veka.

Korleis kan ein skjemma deg bort?
Blomar, bobler og jobbtid!

Har du kallenavn?
Vennene mine kallar meg for Marri når dei vil irritera meg😏

Har du eit skjult talent?
Eg er veldig mjuk, kan bita mine eigne tånegler om eg vil.

Follow:

5 Comments

 1. Isabel
  14:56, 01 Apr 2019 / 14:56

  Dette var ei koselig liste! 😊 Jeg vasker også håret to ganger i uka, og jeg syns det er et ork, tar så lang tid! Men så føler jeg meg som ei dame fra en Wella-reklame etterpå.

  Kan anbefale trankapsler, enkel og grei måte å få i seg omega 3 hver dag. Også slipper man den fæle transmaken.

  Dette med å bli mamma uten å være frisk kan jeg relatere veldig til. Jeg har ikke angst, men jeg bekymra meg lenge for om jeg fysisk ville takle å gå gravid og å være mamma, og jeg har mine begrensninger, men jeg tror også at det kan gjøre barnet mitt mer selvstendig. Fordi mamma ikke kan, må han hjelpe til mer og lære seg å gjøre ting på egenhånd. Og det er jo litt fint, egentlig.

 2. Ingvild Marie
  11:14, 02 Apr 2019 / 11:14

  First of all: så fantastisk bloggdesignet ble på pc! Har kun lest på telefon i det siste, og likt det – men wow!
  Og så: takk for tips. Nå skal jeg planlegge pizza med mozzarella og squash!

  • Mariell
   Author
   20:36, 02 Apr 2019 / 20:36

   Tusen takk!! <3 Viktig informasjon: squashen må skjærast i tynne skiver og steikast i ovn på forhånd. Salt og olje, og eg hadde på litt dukkah óg. Det er eit viktig steg! Eg trur eg steikte på 190 grader, hugsar ikkje kor lenge, men til den var litt brun i kantane.

 3. Inger Lise
  14:48, 02 Apr 2019 / 14:48

  Så fin liste! Kjente meg igjen i mye, spesielt det med baksmell i hjernen og å bli mamma uten å være «frisk». Det føles fint at vi er flere som har det sånn. Du skriver utrolig godt og du er den bloggeren jeg har fulgt lengst. Og synes innlegget ditt (og kommentarene!) om barn på Internett var veldig bra! Mange tanker som fikk meg selv til å tenke. Men jeg har et litt annet spørsmål; hva tenker du (og Jostein) om alkohol og barn? Altså å drikke når det er barn tilstede og etter de har lagt seg. Jeg synes det er så vanskelig å ta et standpunkt.. Du trenger ikke svare om du ikke ønsker det altså 😊

  • Anna Gabriella
   12:50, 03 Apr 2019 / 12:50

   dette lurer jeg litt på også! trenger absolutt ikke svare, bare interesssnt å høre andres tanker😊
   som barn av kunstnerforeldre som ofte drakk vin når vi hadde middagsgjester eller på kvelden når vi hadde lagt oss, så vil jeg bare slå et bittelite slag for å la barna slippe at det skjer rundt dem – når man har mulighet til det. jeg merket SÅ godt når mapa hadde drukket; det ble en ørliten ending i deres personlighet, noe som gav meg en uro i magen..de mente det umulig kunne merkes, men jeg kan fortsatte fremkalle den følelsen.. jeg var kanskje et nærtagende barn for stemninger og ting rundt meg, men det kan uansett være en tanke å ha i bakhodet!
   alt godt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *