Godteposen

Hei, fredag. Eg er jo i permisjon no, denne veka har eg til og med lest ei bok (!!), men denne fredagen kjenner eg verkeleg fredagskjensla. Eg treng denne helga, den må komma no. I kveld blir det kyllingtacos og megakos med mi fine store jente. No har Saga gått i barnehagen ei veke, og eg føler at eg har hjartet i halsen heile tiden. Går konstant og ventar på oppdateringar, på at dei skal skriva at me må komma og henta ho. Gah, eg kjempar mot tårene berre eg skriv dette. Det er brutalt, det er det. Og eg sender ut så mange klemmar til alle dykk andre som går gjennom det samme akkurat no. Det har vore ei hard veke for oss alle saman, men me kjempar på. Passar på å prata mykje, passar på å la ho tanka opp så mykje tid med oss som ho treng. Også håpar me på at neste veke blir bedre, eller til og med bra.

Akkurat no søv Edda på sofaen, nybada og halvnaken, eg har ein croissant i ovnen (frosne croissantar er ein game changer) og om eg rekk det skal eg lesa litt meir før ho vaknar.

Men, over til noko heilt anna. Eg har sett nokre fine ting på internett i det siste, la oss heller sjå på dei!

Hi, friday. I’m on maternity leave now, this week I’ve even read a book, but this friday I’m really feeling a friday feeling. I really need this weekend, it has to arrive now. Tonight we’re doing chicken tacos and major cuddles with my big girl. Saga has been in kindergarten for a week now, and my heart is always pounding. I’m constantly waiting for updates, for them to text us saying we should come and get her. I’m having to hold back tears just writing this now. It’s really brutal. Sending you all sorts of love if you’re going through the same. It’s been a hard week for all of us, but we’re soldiering on. Making sure we talk a lot, give her all the time with us that she needs. And we’ll just hope next week is better, or even good.

Right now Edda is napping on the sofa, freshly bathed and half naked, I have a croissant in the oven (frozen croissants are a game changer), and if I have some time left over I’m going to read some more before she wakes up.

But, to something else! I have seen some good things online lately, let’s look at them instead.

Dette er det eg elskar med blogging. Mari Strenghielm bloggar om at ho har laga plommesyltetøy. Og det er ikkje eingong ei oppskrift der, men eg er likevel SÅ inspirert. Så i helga skal eg óg prøva!

This is what I love about blogging. Mari Strenghielm blogs about making plum jam, and there isn’t even a recipe there but I’m SO inspired. So I’m going to try it out this weekend.

Eg syns den nye Marimekko-kolleksjonen er TO DIE, og måtte bestilla noko fint til meg sjølv i trøyst for den harde veka. Kva det er får de sjå neste veke!

I think the new Marimekko collection is TO DIE, and I had to order myself something pretty as a comfort after a tough week. What it is I’ll show you next week!

@ellendixdotter på instagram gir meg så gode vibbar.

@ellendixdotter gives me very good vibes on instagram.

Saga fekk regndress av bestemor og bestefar denne veka, og det vart denne utrulig fine norskdesigna frå Kattnakken, berre som eit lite tips. Den er faktisk på 50% på heimesida deira no.

Saga got this rain gear this week from her grandparents (because kids in kindergarten in Norway spend a lot of time outside in any kind of weather).

Dei siste månadane har Jostein og eg sett alle dei første ni sesongane av RuPaul’s Drag Race. Igjen. Og om nokon andre her er sjukelege fans av Drag Race, så har eg eit podcast-tips: Race Chaser. Alaska og Willem brukar ei episode på kvar episode Drag Race, dei går verkeleg i djubda på programmet og kjem med så mykje interessant innsideinfo.

In the past few months, Jostein and I have watched all of the first nine seasons of RuPaul’s Drag Race. Again. And if anyone else here has an obsession, I have a podcast tip! Race Chaser. Alaska and Willem spends an episode per episode of the show, they really dig deep and give very juicy inside information.

Follow:
Share:

13 Comments

 1. Katinka
  13:31, 24 Aug 2018 / 13:31

  Jeg har også sett alle Rupaul sesongene i sommer på nytt, hehe! Ellens feed er så fin med alle bruntonene. Virker det som om Saga trives med å være i barnehagen? Jeg husker at jeg elsket barnehagen <3 God helg!

 2. Myrtel
  15:11, 24 Aug 2018 / 15:11

  Elsk på barnehagetiden! Den får så mye ufortjent ris synes jeg. De små menneskene våre, de med de små hendene og de store tankene, får komme sammen med likesinnede og lære seg masse fint om vennskap, kø, å høvle ost, gå over veien, dele, synge, tulle-rime, krangle og bli venner igjen. Å leke en hel dag i søla, være sliten og litt kald, for så å komme hjem til ei varm stue, mammafang og rundstykker, det er så fint. Men best av alt er muligheten de får til å speile seg i andre barn og oppleve at de er gode nok, flinke nok, gøye nok (forutsatt at det er fine voksne som ser til at dette skjer!). Håper Saga får en herlig barnehage tid!

  • Elisabeth
   22:52, 25 Aug 2018 / 22:52

   Fantastisk skrevet! Er så enig! Datteren vår har elsket barnehagen fra dag én! Hun får opplevelser der som bare det lille samfunnet vi voksne ikke helt forstår kan gi henne! Ikke minst lærer hun å stole på andre enn mamma og pappa, og det er så viktig før hun plutselig står der med skolesekken og skal klare seg selv gjennom store deler av dagen. Jeg blir rørt av innsatsen alle som jobber i barnehage gjør for barna våre <3

  • Mariell
   Author
   21:24, 26 Aug 2018 / 21:24

   Ingen ris på barnehagen herifrå! Eg elska å gå i barnehagen sjølv, hugsar det berre som noko positivt. Men separasjonen, i vårt kvardag akkurat no, er likevel merkbar i hjartet (og i heimen). Takk!

 3. ida
  17:27, 24 Aug 2018 / 17:27

  Er det “bare” du (og far, går jeg utifra:-) ) som synes det er vanskelig, eller synes Saga det er vanskelig også? Hvordan tar hun det? :-)

  • Mariell
   Author
   21:23, 26 Aug 2018 / 21:23

   Nei, det har vore ei tøff veke for oss alle saman. Om ho hadde syns det var heilt uproblematisk hadde eg ikkje hatt så vanskeleg med å deala, eg heller. Eg vil ikkje gå så mykje inn på det, fordi det ligg akkurat i grenseland med kva eg ser på som ei privat familiegreie – eg vil ikkje dela så mykje av Saga sitt indre kjensleliv, liksom. Men eg ville skriva litt om det fordi eg veit det er mange som lurer, og fordi det pregar mitt liv så mykje akkurat no.

   Men det er tøft å vita at ho er trist utan oss der, og for meg, det verste: å bli trøsta av menneske verken ho eller eg kjenner enda. Liksom at nokon andre skal tørka tårene hennar ikkje fordi ho har vondt, men fordi ho er lei seg, det gjer meg så innmari trist, liksom.

 4. 19:00, 24 Aug 2018 / 19:00

  Åh wow! fallt helt pladask for det nye mønsteret til Marimekko også! God helg!

 5. Nina
  19:12, 24 Aug 2018 / 19:12

  Håper dere en dag ser på barnehagen, voksne og barn som en del av flokken. At dere gjennom samtaler og samarbeid får tillit til at Saga (og fremtidige barnehagebarn) blir sett og ivaretatt av voksne som ønsker å tilbringe dagen med ungene deres. Lykke til!

 6. Heidi
  20:39, 24 Aug 2018 / 20:39

  Samme sits her med barnehagestart. Hadde håpa at du skulle skrive om det. Sjekka bloggen din febrilsk en dag det var litt vel tøft denne uka, hehe! (Har ikke så mange venner med barn) Lykke til videre med barnehagen og bra jobba til alle oss som går gjennom dette ;-)

  • Mariell
   Author
   21:23, 26 Aug 2018 / 21:23

   Takk, lykke til til deg óg! Det skal bli bra! <3

 7. Tonemor
  11:08, 26 Aug 2018 / 11:08

  Men gode dere, som jeg synes jeg kjenner gjennom bilder og tekst. Du gjør akkurat de riktige tingene. Skriver ærlig, unner deg en premie, toner deg inn på barnehagjenta og følger henne i tankene. Jeg kjenner meg igjen i alt. Av våre fire barn var det kun lillesøster som trivdes fra dag én. For de andre var det en lenger prosess å finne seg til rette, og som jeg fulgte den prosessen.
  -gi oss tiden fram til høstferien, sa ped leder da mellomsøster ikke fant seg til rette. Vi endte med å finne en annen løsning for henne.
  Nå er barna våre store og jeg følger et barnebarn i tankene. Han har oppstart denne uka.
  Alt godt til dere, melder meg inn i klubben rundt Saga jeg også. Her og nå.

  • Mariell
   Author
   21:28, 26 Aug 2018 / 21:28

   <3 takk, fine du. Dette gjorde så himla godt å lesa. Eg håpar veka som kjem no blir god, og eg trur ho er på veg til å finna seg til rette. Er så takksam for at me har fleksible liv og kan henta og levera heilt etter behov. Men å, for ein kjenslestorm det er akkurat no.

 8. 21:07, 07 Sep 2018 / 21:07

  I hope you’re resting well on maternity leave! It’s so nice to be able to curl up with a book :) I’ve been trying to introduce reading back into my daily schedule — not a rigorous amount, just a consistent amount. Recently I’ve been reading pretty consistently and I feel good about it :) // The Marimekko print is so beautiful! // Haha I love that full body rain gear is a Norwegian kid thing :D They must all be so cute bundled up :’) -Audrey | Brunch at Audrey’s

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *