Oppå fjellet

Me reiste på hytta forrige helg, for berre ei natt. Av og til er det så vanvittig godt å berre skifta miljø. Med éin gang me kom opp kom me i helgemodus, i slappa av-modus, i hyttemodus. Det var Edda sin første tur på hytta

We went to our mountain cabin last weekend. Sometimes it’s just so good to change up your environment. The minute we got there we entered weekend mode, relaxing mode, cabin mode. It was Edda’s first trip up there

På vegen opp stoppa me på Ljøsne og kjøpte med oss alt som fanst av frukt. Grevinne-pærene er to die for. Eg sørger daglig no at me ikkje har pæretre.

On our way up we stopped to buy all the fruit at a farm. I am in a constant state of grief that we don’t have pear trees.

Saga sov framleis i bilen, og Edda sovna sporenstreks av fjelluft (og mat), så me drog fram kaffikanna og prøvde å få huset varmt. Også åt me champagnetrøflene som Sara hadde med seg til meg frå London (så herleg gåve).

Saga was sleeping in the car, and Edda fell asleep so fast from the mountain air (and food), so we made a pot of coffee and tried to get the house warm. Then we had the champagne truffles that Sara brought me from London (such a lovely gift).

Jostein og Saga gjekk ein tur i skogen og kom heim med ein bukett av lyng. Så fine folk eg har. Og så fint med kasser med hytteklede som ein berre kan finna seg, om ein til dømes har gløymt huva si i bygda.

Jostein and Saga went for a walk in the forest and came home with a bouquet. I love my little family. And at the cabin there are boxes of clothes if you, for instance, have forgotten your hat at home.

Så kom foreldrene til Jostein på ettermiddagen, og me hadde ein herleg kaffi i solveggen.

Jostein’s parents arrived in the afternoon and we had coffee in the sun.

Eg laga ein lasagne og me drakk denne vinen (tips!). Eg går alltid for dei fine Brunello-flaskene, det er ALLTID godt.

I made a lasagna and we had this wine. I always go for the pretty bottles of Brunello wine, it’s always good.

Morgonen etterpå hadde me ein herleg søndagsfrukost. Og nokre av oss øvde på å bruka ostehøvel.

The morning after we had a lovely sunday breakfast. And some of us practised their cheese slicing skills.

Follow:
Share:

5 Comments

 1. Gina
  23:51, 20 Aug 2018 / 23:51

  Hello- I’ve been reading your blog for awhile and I love it. I love that you show your adorable children in so many photos. I have followed other bloggers and the photos of their children and home life always look so glossy and stylized, that I tend to get bored and stop following them. Your photos feel relateable and are also really beautiful. Your family looks so very happy and that is hard to portray in a blog but you do it so wonderfully. Can’t wait to see more!! ??

 2. Trine
  19:33, 21 Aug 2018 / 19:33

  Så fint, nært og ekte, dette innlegget ga meg vibes til egen barndom <3

 3. Elise
  21:10, 21 Aug 2018 / 21:10

  Åh, for et koselig innlegg. Dette trigger barndomsminner hos meg også. Og enig med de andre kommentarene her – du er så flink til fortelle historier fra livet deres som er oppleves som ekte, varme og gjenkjennelige. Har sluttet å følge en del blogger fordi jeg ikke lenger klarte å identifisere meg med innholdet, fordi det føles for fjernt fra mitt eget liv, men din blogg er ikke sånn! Takk for det!

 4. 15:15, 22 Aug 2018 / 15:15

  Så fine og stemningsfulle bilder! Ser ut som en herlig hyttetur.

 5. 21:23, 07 Sep 2018 / 21:23

  I completely agree with Gina! Thank you for sharing these little snippets from your life <3 This looks like such a lovely family getaway!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *