Først i august

Fredrik kom på besøk. Det føles som å få ei øskje konfekt i fanget, berre så spesielt og høgtidsstemt. Han jobba i butikken, me åt middag seint, seint på kveld. Me såg Bridget Jones og åt pistasjis, eg lærte han å sy hårstrikkar. Ein av dagane fekk eg sitta nede i butikken, i andre etasje, der me no har innlagt vatn (!!! så lykkelig for dette) og jobba med admin-greier til butikken. Eg følte meg så plutseleg tilstrekkeleg i den fine bedrifta mi, som har lidd under tidsnød dei siste månadane. Og eg følte meg FRI. Så kom dei og henta meg, alle tre, og det var heilt nydeleg det óg.

Av ein eller annan grunn hadde me så god tid desse dagane. Me åt croissantar til frukost og eg sminka meg, la fram Saga sin nye garderobe for hausten, tok portrett av Fredrik med Hasselblad (nesten ti år sidan første gong eg gjorde det).

Då Jostein og Saga hadde køyrt han til bussen heim til Oslo, sukka ho i baksetet og sa “Fredrik vår”Om ein månads tid er det dåp for Edda, og framme ved døypefonten saman med oss skal Fredrik stå. 

Fredrik came to visit. It feels like getting a box of chocolates in your lap, just so special and lovely. He worked in my shop, we had dinner late, late at night. We watched Bridget Jones and had pistacchio ice cream, I taught him how to sew scrunchies. One of the days I got to spend in the shop with him, on the second floor, where we now have running water (!!! so happy about this) and worked on admin things for the shop. It felt nice caring for my lovely business which has not been properly taken care of in the past few months. And I felt FREE. Then they came to pick me up, all three of them, and that was lovely too.

For some reason I felt like I had so much time during these days. We had croissants for breakfast and I put makeup on, laid out Saga’s fall wardrobe, shot portraits of Fredrik with my Hasselblad (almost ten years since the first time I shot him).

When Jostein and Saga had taken him to the bus back to Oslo, she sighed in the back seat and said “our Fredrik”  In a month Edda is getting baptised and Fredrik will be right up there with us, as Edda’s guardian.

Follow:
Share:

9 Comments

 1. Kelly
  18:50, 14 Aug 2018 / 18:50

  How lovely it is to have good friends and a happy simple life. When I quickly glanced at the first photo, I thought for a moment that it was Jostein with his hair shorn off. Haha!

 2. Ananda
  14:42, 15 Aug 2018 / 14:42

  Takk for fint innlegg, blir alltid inspirert av å lese bloggen din!

 3. Irene
  09:36, 16 Aug 2018 / 09:36

  Så herleg med slike vener. Får sånn ro av å lese innlegga dine, dei er så ekte og samtidig så fine.

 4. 10:29, 16 Aug 2018 / 10:29

  vennskap. det er så fint! jeg fikk sånn god følelse inni meg av dette innlegget. takk <3

 5. Sofie
  16:05, 16 Aug 2018 / 16:05

  Hei! Ville bare si hjertelig takk for et så hyggelig, varmt og ufarlig rom på internettet <3 Jeg har fulgt bloggen din siden kanskje 2010, og mens jeg i løpet av årene har startet – og sluttet – å lese en hel haug med forskjellige blogger, får jeg aldri lyst å slutte med denne. Jeg prøver å være ærlig med meg selv om sidene jeg besøker på nettet egentlig er bra for meg eller ikke, og bloggen din kan jeg med hånden på hjertet si at alltid kjennes bra å besøke. Du er raus som deler!

 6. Ingrid
  09:01, 18 Aug 2018 / 09:01

  Så koselig å lese! Jeg lurer på en ting; hvor har du fått tak i den nydelige kurven som yngstejenta ligger i? Den ser så god ut å ligge i for små skjønne. Jeg venter snart en liten selv, og har lyst å finne en slik :)

  • Mariell
   Author
   20:06, 20 Aug 2018 / 20:06

   Takk! Den er veldig fin. Me fekk den i gåve, men eg trur den er kjøpt på Jollyroom. :)

 7. Ingvild Marie
  08:03, 20 Aug 2018 / 08:03

  For en nydelig krage Saga har! Fra hvor?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *