Juli

Kor går dagane? Kvar forsvann juli? Jo. I barbeint forsiktig gange over grusen i tunet, i kaffikoppar og skummetid (Saga som får kaffiskum og utbryt «SKUMMETID! DET ER SKUMMETID, MAMMA!»), kveldar med kortskalle og ostepop i utestova hjå naboen (søstra til Jostein har budd i tunet heile juli med sine tre små, litt av eit eventyr), i moreller og bringebær. Hormonelle svingningar og latterkramper.

Og amming. SÅ mykje amming. Eg har innsett at å vedlikeholda veksten til ein så stor baby (jenta var jo fem kilo), det er ikkje rett fram. No er ho seks og ein halv kilo, eg gir kroppen min cred. Men eg blir slått av ein svolt frå ei anna verd, minst eit par gonger for dagen, eg drikk vatn frå eit litermål for me har ikkje store nok glas.

Eg skriv på fødselshistoria hennar litt og litt, de skal få sjå den snart. Eg skriv til tårene tek meg, og det er så fint. Fødselen i seg sjølv var ikkje så emosjonell, veldig kontrollert og avslappa, så det er så fint å kjenna på at det er store kjensler i sving. Veslesøster. Akkurat i denne stund ligg me i senga, eg ammar ho i søvn og ho held eit fast grep rundt langefingeren min.

Utanfor rasar den første hauststormen, i kveld blir det raudvin og film. August er her jo.

Where did july go? In barefoot walks across the property, in cups of coffee and foam time (Saga gets coffee foam when we have our coffees and is not not excited about it), nights of playing games and eating cheese pops in the outside living room in the neighbouring house (Jostein’s sister spent the whole month of july here with her three kids, so amazing), in cherries and raspberries. Hormones and laughing.

And nursing. So much nursing. I have realized it takes a lot to upkeep a big baby like that (the little lady was five kilos when she was born). I give my body a lot of cred for that, she’s 6,5 kilos now. But I also get hit by waves of hunger at least a couple of times a day, I drink my water out of a measuring jug because our glasses just aren’t big enough.

I’m writing her birth story little by little, you’re going to get to read it soon. I write until the tears get me, which is nice. The birth itself was so controlled and relaxed, so I like getting in touch with the craziness that is becoming a mother again. Little sister. Right this second we are in bed, I’m nursing her to sleep and she has a tight grip around my finger.

Outside, a storm is raging. The first one this fall. Tonight it’s red wine and a movie. August is here.

Follow:
Share:

11 Comments

 1. Eline
  17:18, 10 Aug 2018 / 17:18

  Åh, juli forsvant i jordbær, bading, fjellturer, prosecco og sol, sol, sol. Det har vært en av livets beste sommere. Jeg har ikke hatt så lang sommerferie på 8 år. På mandag starter jeg i min første “voksenjobb” og skal være kontaktlærer. August er livets søndag! Men jeg gleder meg skikkelig til høsten og det nye livet uten deltidsjobb, dårlig økonomi og eksamensstress. Er så sjukt klar for høst.

 2. Ann Christin
  17:52, 10 Aug 2018 / 17:52

  Min sommer startet med tur til Sverige i venners bryllup, på et magisk sted. Så reiste jeg på søstertur i Irland og utforsket brosteinsgater og spiste altfor mye god mat. Sommeren ble avsluttet med tur til Wien med mitt favorittmenneske. Mens vi var der overrasket han meg med frieri. Det var et øyeblikk jeg har gledet meg til lenge! Så kanskje er det vi som starter sommeren med eget bryllup neste gang!

 3. 18:09, 10 Aug 2018 / 18:09

  Så fint beskrevet! Hadde også en stor förste baby og kan skrive under på at det krever masse av kroppen da med amming og inntak av mat:) Önsker deg en fin höst! (har liksom på kjänn at den kommer nå).

 4. 22:06, 10 Aug 2018 / 22:06

  Det er så vemodig at tiden flyr så fort! Sommeren er plutselig på hell, det er nesten for trist å tenke på. Men så lenge den har vært fylt av mange gode øyeblikk, så får det vel heller være OK. Slik er to-barnslivet, dagene flyr, men det finnes så masse kjærleik oppi alt, heldigvis <3

 5. Anika
  22:59, 10 Aug 2018 / 22:59

  Ååh.. vår sommar har gått så fort! Den har forsvunne i sol, varme og masse babykos (og ein alt for varm mamma og baby som er glad tempen er litt lågare no), og nedtelling til min kjære/Dagny sin pappa, kjem heim frå jobb etter 5 veker!

  Ser ut som dykk har hatt ein heilt magisk sommar?

 6. Anne Kirsti
  11:46, 11 Aug 2018 / 11:46

  Så fint! ?

 7. 12:17, 11 Aug 2018 / 12:17

  Juli var mild og god i år, med saltvann, mjuke barnekinn, is, kaffe på trappa i sommerhus, båtturer med besteforeldre og litt pause fra alt. Akkurat nå er jeg ikke så klar for høsten som kommer, men jeg håper vi klarer å finne tilbake til hverdagen på en ok måte likevel. Veldig fine bilder og tekst, som vanlig ♥️

 8. Ragnhild
  11:24, 12 Aug 2018 / 11:24

  Herlige bilder og ser ut som om det har vært en herlig sommer! Og nå lengter jeg skikkelig til litt høst og ruskevær, te og Netflix og strikking i sofaen. :)

 9. Ida
  19:17, 12 Aug 2018 / 19:17

  Jeg skal få en baby i begynnelsen av oktober, så der har vært en rolig sommer. Vi har nytt å dra på ferietur bare oss to, sovet massemassemasse og spist mye moreller. Forberedt oss til gutten vår kommer om 7 uker :) Akkurat NÅ er det mest fising, soving og spising av havregrøt med peanøttsmør for meg. Blir spennende å se hvordan det blir å begynne på jobb i morgen :D

 10. Maiken
  19:39, 12 Aug 2018 / 19:39

  Juli forsvann i alt for mange timar på jobb for å kunne fullføre studiet utan studiestøtte det siste og avgjerande året. Dei få timane fri vart nytta ved sjøen, i bikini med håp om å samle så mange fregner som mogeleg før hausten kjem plutseleg.

 11. Ingvild Marie
  00:13, 13 Aug 2018 / 00:13

  Åh! Jeg BLIR så glad av å lese om sommer og samtidig å glede seg til høst, og tenker at det er fint, dette å ha hatt en så god sommer at så mange fler gleder seg til høsten.

  En annen ting jeg gleder meg til er å lese fødselshistorien til Edda! Synes det er så sterkt å lese og er glad for at du vil dele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *