Solbærgrotter

Hei, fine folk! Her kjem det ei oppskrift! Eg er kjapt innom medan begge ungane mine søv (!!!!!!) og eg føler meg som ein superhelt som kan klara alt. Jostein er nemlig i butikken i dag og eg har jentene åleine (heldigvis hjelpt av mi fine svigerinne som er dreven i dette fleirbarnsgamet), eg blir litt sveitt berre ved tanken men medan dei har sove har eg sprunge rundt i huset som ein virvelvind og fått gjort tusen ting.

Eg vil berre passa på å sei ein enorm takk til alle dykk fine som er innom i butikken i sommar! Herregud altså. Det er jo som ein draum. Eg får rapportar frå alle som jobbar der at folk er innom og seier så fine ting, at folk legg feriane sine mot Lærdal for å få stikka innom oss og sparar feriepengane sine for å bruka dei i butikken. Det var meir enn eg turte å håpa på då eg starta dette spetakkelet for eit og eit halvt år sidan. Så tusen takk! Det føles heilt eventyrlig.

Etter eg la opp dette bildet på instagram har eg fått spørsmål om å dele oppskrifta på desse solbærgrottene. Ein kan såklart laga dei med anna syltetøy enn solbær óg! Dei er fantastisk enkle og kjappe, og sååååå digge å ha til sommarkaffien. Spesielt elskar eg dei fordi dei held seg gode i ein boks i vekesvis. Så her kjem dei!

Solbærgrotter

18-20 stk

250 gram meierismør, i romtemperatur
1,5 dl sukker
1 ts bakepulver
1,5 ts vaniljepaste (eg kjøper min frå Kinsarvik, men ein kan såklart også bruka vaniljesukker. Viktig å bruka bra vanilje sidan smakane er så reine!)
4,5 dl mjøl

Solbærsyltetøy

Bland smør, sukker og vanilje i ein bolle. Eg gjer berre alt med hendene. Ha så i mjøl og bakepulver, og bland alt til ein jamn deig. Rull til ei lang pølse som er litt mindre tjukk enn botnen på ei vanlig muffinsform (hehe, her køyrer me folkelige oppskrifter!). La den ligga i kjøleskapet i ca ein halvtime. Sett ovnen på 200 grader, og sett klare muffinsformer på eit bakebrett. Bruk ein kniv og skjær deigen opp i skiver som du legg i muffinsformene. Med ein knokkel eller tommelen, lag ei forjuping i kvart kjeks. Fyll den med syltetøy. Steik kjeksa i ovnen i ca 18-20 minutt, til den er veldig lett gyldne. La dei kjøla seg litt ned før du et dei, ellers kan dei lett smuldra ifrå kvarandre. NYT!

Follow:
Share:

5 Comments

 1. NannaLu
  12:14, 19 Jul 2018 / 12:14

  Hei! Jeg får sjældent kommenteret, men følger med både her på din blog og på instagram, og jeg ville bare lige sige at du simpelthen er så inspirerende at følge! Du og din fine lille familie, jeres ture rundt omkring, og jeres hverdagsliv i Lærdal, det virker simpelthen så hyggeligt! Og jeg drømmer helt sikkert om at besøge din fine butik en dag når jeg har pengene til det hehe. Nu går turen dog til Frankrig og Paris i morgen, og din blogs gamle indlæg om Paris har været til stor inspiration for mig. Så jeg ville bare lige sige tak for at du deler så meget, du er kjempe fin! Klem fra en dansk følger

  Ps. opskriften ser virkelig lækker ud, den må jeg prøve snart! :)

 2. 09:49, 20 Jul 2018 / 09:49

  Perfekte hyttekjeks, disse skal jeg prøve! Regner med det går greit med friske bær også?

  • 08:49, 23 Jul 2018 / 08:49

   Kan svare meg selv: ja, det går kjempefint! Brukte friske villbringebær som jeg bare knuste lett før jeg hadde i, og det var utrolig godt med de syrlige bærene mot den litt søte, fete kjeksen.

 3. Lisa
  13:19, 22 Jul 2018 / 13:19

  Åh, har håpet på denne oppskriften siden første gang du nevnte solbærgrotter på bloggen! I mellomtiden fant jeg en oppskrift fra Tea Malmegård på multegrotter med sitron som er fryktelig god, men nå gleder jeg meg til å prøve denne :)

 4. 20:18, 22 Jul 2018 / 20:18

  Disse så kjempegode ut ;) Jeg skal legge de inn på bakelista. Planlegger å bake både Sitron og valmuekake, Earl Grey-kjeks og sommerlig jordbærfromasjkake først. Hehe, ser ut som jeg blir å bake mye framover. Vil samtidig benytte anledningen til å si at jeg har snakket hele sommeren om å reise på ferie til Vestlandet for å ha muligheten til å bla. besøke butikken din. Dessverre lar det seg ikke gjøre i år, men det står høyt på lista for neste sommer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *