Barsel

Me rakk akkurat å ta nokre bilder under sjukehusoppholdet vårt, alt i alt var me innom i 48 timar før me reiste heim, det var nokså effektivt ekspedert (av oss sjølve, ikkje fordi me vart kasta ut eller sånn <- hatar at det må spesifiserast). Eg fødte Edda på Førde sjukehus torsdag kveld, me reiste til Lærdal sjukehus fredag ettermiddag og laurdag kveld var me heime att. På Lærdal sjukehus var ho framleis sånn kompakt og nydeleg nyfødt i fjeset, det blir mindre og mindre kvar dag.

We had just enough time to take a couple of photos during our hospital stay, altogether we spent about 48 hours there before going home, pretty efficient stuff (because we chose to, not because we were thrown out <- I hate having to specify that). I gave birth at Førde hospital on thursday night, we went to Lærdal hospital (in our home town) the day after and we spent saturday evening at home. At the hospital in Lærdal she was still very much a newborn, her face is less and less that for every day.

Det var jo mildt sagt ein rar barsel, litt amputert. For nøyaktig idet Edda vart født, altså akkurat samtidig, var det premiere på Gjesmearkivet, teaterstykket som Jostein hadde jobba med i månadsvis og som livet vårt hadde handla like mykje om som at eg var gravid. Så i dagane etterpå var Jostein framleis i produksjonen, køyrte bilar og fiksa ting og snakka i telefonen. Og to dagar etter ho vart født var Edda sin første appearance i lokalavisa. Eit heilsides bilde.

It was an odd time after giving birth, a bit amputated. Because exactly as I was giving birth to her, like exactly as she was exiting, Jostein’s theatre production had its premiere. The one he had been working on for months and our lives were just as much that and me being pregnant. So in the days following, Jostein was still a part of the production team, driving cars and fixing things and taking phone calls. And two days after she was born was Edda’s first appearance in the local newspaper. A full page photo.

Men me passa på å spara på dei rolige, babyboble-lignande stundene likevel. Jostein køyrte heim og henta parmaskinka frå kjøleskapet som me åt framfor RuPaul’s Drag Race i sjukehussengene våre.

But we were careful to take care of the calm, bubble-esque moments still. Jostein drove home to get the parma ham from the fridge and we ate it in front of RuPaul’s Drag Race in our hospital beds.

Mi yngste dotter og far til mine born. Heilt nyfødte begge to. Denne skjorta var så hysterisk morsomt rynkete, for eg hadde berre pressa den ned i kofferten min då eg uansett pakka mine eigne greier.

My youngest daughter and the father of my children. Both newborn in their own ways. This shirt was so hysterically wrinkly, I had just shoved it into the suitcase when I was packing my own things.

Svigers kom med Saga, som hadde gåver under armen og i veska. Ho hjelpte meg å finna Edda, og deira første møte var nøyaktig så fullt av kaos og kjærleik som eg hadde ønska meg. Saga fekk ein Duplo brannbil av Edda! Veldig avansert til nyfødt å vera.

My in-laws brought Saga over, she had gifts in both her bag and her arms. She helped me find Edda, and their first meeting was exactly as chaotic and full of love that I had hoped for. And Edda gave Saga a Duplo firetruck! Very advanced for a newborn.

Det kom blomar på rommet óg, ikkje til Edda men til Jostein, frå ordføraren, for premiera. De skjønnar jo, det var mykje på gang den veka. Me rakk óg å eta laurdagsgrauten på sjukehuset, men den hadde dei laga med byggryn eller noko anna merkeleg så me brukte alt av kanel og sukker me kunne finna.

Flowers arrived too, not for Edda but for Jostein, from the mayor, for the theatre premiere. I told you there was a lot going on that week. We had just enough time to have our saturday rice porridge (a norwegian tradition), but they had made it with barley, so we added as much cinnamon and sugar as we could find.

Og dagen etterpå kom Jostein og Saga og henta oss. Me køyrte ut av sjukehusparkeringen med to barneseter baki, to ungar. Også reiste me heim. Og der kom alle tårene og mjølka, såklart. Men det får me spara til ein annan gong.

The day after we arrived, Jostein and Saga came to pick us up. We drove out of the hospital parking lot with two car seats in the back, two kids. And then we went home. And that’s where all the tears and milk arrived. But we’ll save that for another day.

Follow:
Share:

7 Comments

 1. 17:55, 26 Jun 2018 / 17:55

  Så herlig fint! Glemmer aldri øyeblikket hvor storebror her i huset møtte lillesøster for første gang. Det finnes liksom et eget arkiv i hodet med de fineste minnene, og det er så rart hvor godt man husker det, ser for meg at jeg absolutt aldri glemmer det <3

 2. Solveig
  19:45, 26 Jun 2018 / 19:45

  Gratulerer så mykje! Og grauten: det er upolert ris. Eg elskar det, men har kun ete det rett etter fødsel (to laurdagsbarn).

 3. 20:29, 26 Jun 2018 / 20:29

  Ville berre seie takk for at du skriv, så fint og ærleg og nært ?

 4. Anne
  21:39, 26 Jun 2018 / 21:39

  Gratulerer med alt! Håper dere skal ha mange barn (?), for jeg ELSKER å lese tekstene dine om graviditet, fødsel, barsel og foreldreskap. Virkelig noe man ikke finner andre steder. Ærlig, poetisk, nært, reflektert, rått, vakkert og morsomt. Hilsen Lesjing ?

 5. 08:11, 27 Jun 2018 / 08:11

  tusen takk for at du skriver og lar oss få være med på dette. det føles så nært og ekte. SÅ fint å lese. <3

 6. 20:33, 27 Jun 2018 / 20:33

  What an eventful few days! Edda’s already famous! ;D That last photo of Saga and Edda together is so precious <3 She's going to be such a great older sister!

 7. 10:20, 03 Jul 2018 / 10:20

  Så utrolig vakkert <3
  Det som er så fint med å lese om din kjærlighet til dine føler jeg en så ekstra kjærlighet til mine <3<3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *