Korleis laga iskaffi

Ein iskaffi kan gjerast vanskeleg eller lett, men sånn lagar eg min! Eg gjer ingen nøyaktige mål, men det viktigaste er: vanilje, brunt sukker og rett temperatur.

Eg startar med å laga kaffi. Me abonnerer på Tim Wendelboe-espresso som me lagar med ein Bialetti. Medan kaffien framleis er varm, blandar eg i litt brunt sukker og god vanilje i ein mugge. Eg brukar denne, livet er for kort for vaniljesukker. Så tømmer eg kaffien fram og tilbake mellom to mugger, for å få raskt ned temperaturen.

Så fyller eg eit glas med isbitar (ein får ikkje vera gjerrig med isbitane, da smeltar isen så fort også blir heile greia vatna ut), og fyller glaset litt meir enn halvt med mjølk, eg brukar heilmjølk frå Røros-meieriet. Så heller eg i kaffi til den er berre litt mørkare enn eg vil ha den, og har til slutt i litt meir mjølk. Et voila! Så enkelt, og sååååå godt.

Follow:
Share:

8 Comments

 1. Andrea
  23:59, 28 May 2018 / 23:59

  Jeg har aldri vært glad i melk, men Røros-meieriet har endret livet mitt. Elsker helmelken deres! Hadde jeg vært en kaffedrikker hadde jeg prøvd å lage denne iskaffen, den ser veldig god ut!

 2. 11:18, 29 May 2018 / 11:18

  Ser godt ut! Tror du man kan erstatte sukkeret med noe for å gjøre den sukkerfri? Jeg tåler sukker veldig dårlig :/

  • Mariell
   Author
   13:56, 29 May 2018 / 13:56

   Eg ville ha brukt lønnesyrup!

 3. 21:00, 29 May 2018 / 21:00

  Høres såå godt ut!

 4. Anja
  15:14, 04 Jun 2018 / 15:14

  Testet nettopp oppskriften (og iskaffe i det hele tatt) for første gang. Lagd med espressomaskin og med lettmelk var det smaskens og leskende som fy! Smaken av kaffen og det brune sukkeret kom så godt fram ^.^

 5. 09:52, 06 Jun 2018 / 09:52

  Diiigg! Jeg har begynt å lage iskaffe i det siste jeg også, jeg har jo jobbet som barista i nesten to år, men uten espressomaskin og steamer får man liksom ikke brukt kunstene sine hjemme. Men iskaffe, det får jeg til! Og i den varmen vi har hatt i det siste er jo iskaffe et must. Skulle gjerne prøvd med den vaniljen din, mmm!

  • Mariell
   Author
   11:26, 06 Jun 2018 / 11:26

   Før me fekk oss Bialetti heime gjekk eg ofte på den lokale kaféen og kjøpte typ to doble shots espresso, som eg sukra og satte i kjøleskapet, så fekk eg iskaffi whenever!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *