Third trimester

No er me i det tredje trimesteret med denne bebisen. Det er så himla merkeleg kor fort tiden går denne gongen, som om eg ikkje heilt får tatt det inn. Også kjem eg på det no og da, når eg kjenner salto i magen, og da slår det meg med fullt trykk. Forrige gong så tok eg meg mange pausar i løpet av ein dag, la meg flat på senga og berre kjente etter rørsler der inne. Det får eg ikkje heilt roa til no, på godt og vondt. I mi angstfylte hjerne føles det som ein sånn fridom å sleppa å grotta seg så ned i det.

Å heller bygga duplo og koka havregraut. Eg er så klar over at denne tiden med Saga får me aldri tilbake, og sjølv om det er vemodig så gjer det óg at eg set veldig pris på den. Og eg er enormt takksam for å kunna gi ho søsken i livet.

Eg har det bra i kroppen enda, ikkje som vanleg såklart men eg syns kroppen taklar det på ein god måte. Eg blir sliten i bekkenet og føttene etter ein lang dag av jobb og husarbeid og morskapet, men så får eg legga føttene på Jostein når dagen er omme og da startar restitusjonen. Også har me jo ei heilt ny seng som er som sendt frå himmelen. Eg søv så godt, og bekkenet rekk å komma tilbake til start i løpet av natta. Men de skulle høyra lydane eg lagar når eg prøver å komma meg opp frå sofaen og senga. Det er ikkje så bloggvennlig, vil eg lova!

Eg er i full nestingmodus. Heng opp knaggar og syr små greier og organiserer stort og smått. Forrige graviditet fekk eg liksom aldri heilt tid til å nyta det, huset var ikkje klart for innflytting før juni og Saga vart født i juli. Me fekk nytt kjøleskap og kjøkkenbord ei veke før ho vart født. Eg er så himla rastlaus som gravid, vil fiksa alt på éin gong. Me har satt opp nye hyller, eg har flytta på møbel, det kjem ein sofa før ungen blir født. Sofaen me har no er frå 60-talet, og eg unnar ingen å gjennomgå eit år av amming på den.

Me treng jo ingenting til den nye babyen, me har alt og meir enn det. Så det er berre kos denne gongen, å få kjøpa ein bitteliten body her og eit nytt kosedyr der. Ingen stress, ingen tidspress. Eg gler meg til å kjøpa fine wipes, ein ny badeolje, ammeinnlegg og den slags, som ein fresh start.

Og no skal eg holda fokus på ro. Å ha det bra i både kroppen og i sjela, så eg er klar for å bli mamma til denne personen óg. Flytta marmorbordet ut etter ein lang vinter og starta å bruka uterommet igjen, legga frø i jorda og læra Saga å plukka ugras. Ropa på ho i sandkassa når lunsjmaten er klar. Familielivet, sommarlivet. Så fint det skal bli.

We’re in the third trimester with this baby now. Time is passing by much too fast, it’s like I can’t really access it. And then it hits me at full power now and again, when I feel jumping jacks in my belly. Last time I took breaks during the day, just to lay still and feel. I don’t have the space to do that now, which is both good and bad. In my anxiety ridden brain it feels like such freedom not to have to delve too deeply into it.

To instead build duplo and make porridge. I’m so aware of this time with Saga, we’ll never get it back. And even though it’s such a melancholic feeling it also makes me very appreciative. I’m so grateful to be giving her a sibling.

I’m feeling alright yet, not like usual of course but I think my body is dealing in a very good way. My pelvis and feet get really tired after a long day of work and housework and motherhood, but I put my legs on Jostein’s lap when the day is done and then the reload begins. And we have a new bed too, that is like sent from the heavens. I’m sleeping very well, my pelvis gets the time it needs to reboot in the night. But you should hear the sounds I make when trying to get back up from the sofa or bed. Not for other people’s ears!

I am in full nesting mode. Putting up hooks and sewing little things and organizing both big and small. Last pregnancy I didn’t really get the time to enjoy that, the house wasn’t really ready for us to move in before june, and Saga came in july. We got our fridge and our kitchen table just a week before she was born. I’m so restless when I’m pregnant, I want to fix everything at once. We’ve put up new shelves, I’ve moved furniture around, there is a sofa coming before this baby is born. The sofa we have now is from the 60’s and I wouldn’t wish it upon anyone to spend a year nursing on it.

We don’t really need anything for the new baby, we have everything we need and then some. So it’s much more relaxed this time, getting to buy a tiny garment here and a cuddly teddy there. No stress, no pressure of time, no budgetting. I am excited to buy good wipes, a new bath oil, nursing pads and things like that, a fresh start.

And now I’m going to focus on calm. Being good to both my body and soul, so I’ll be ready to mother this person too. Move the marble table back out after a long winter and start to really use the outside again. Put seeds in the ground, teach Saga how to weed. Call for her from the sandbox when lunch is ready. Family life, summer life. It’s going to be so good to us.

Follow:
Share:

6 Comments

 1. Helene
  14:33, 14 Mar 2018 / 14:33

  Åh, nyt tiden ? Det går så fort når man har en fra før. Her kom lillebror plutselig i uke 32 og angrer på jeg ikke koste meg den «lille» tiden jeg var gravid. Spesielt siden dette nok blir sistemann.

  Så rart det der at man nesten får dårlig samvittighet for at man «tar» enebarntiden fra den man har fra før, men oioi så fint det er når man ser søskenkjærligheten oppstå. Når de oppdager hverandre og får sin egen greie ?

  Masse lykke til med siste trimester!

 2. 20:20, 14 Mar 2018 / 20:20

  Så fint å lese om <3 Kjenner meg veldig igjen i at den andre graviditeten går veldig fort. Og så er det så fint at man er erfaren, at man vet hva man går til. Man har roen, på en helt annen måte. Lykke til videre <3

 3. 00:25, 15 Mar 2018 / 00:25

  Så vakkert skrevet <3 Jeg ønsker deg all glede og ro den siste delen av graviditeten, og at livet ditt bare blir tusen ganger bedre enn det alt er når du plutselig er tobarnsmor.

 4. Isabel
  07:18, 15 Mar 2018 / 07:18

  Så bra du skriver! Dette var fint å lese. Takk for innblikket. ❤

 5. 09:37, 15 Mar 2018 / 09:37

  Så fint å lese om, man blir liksom slått litt tilbake i hvordan det var, spesielt det med nesting og småprosjekter på gang. Selv om det aldri blir det samme igjen når et til barn kommer til familien oppstår det også så mye fint i det båndet mellom sösknene. Men forsöker fortsatt å få litt tid i bland alene med den eldste (og yngste) så de får helt fullt fokus selv.

  Lykke til med siste trimester <3

 6. Ida
  19:19, 15 Mar 2018 / 19:19

  Så fint du skriver :) Synes det er så spennende når du skriver om barn og graviditet, jeg har akkurat kommet til det punktet i min første graviditet at jeg kan fortelle det til folk og kanskje begynne å glede meg !

  Leser en del på mammaforum og slikt om hvor utrolig krevende det er å ha baby, og da er det så deilig å lese litt om hvor flott det kan være på bloggen din. Jeg gleder meg til jeg også får oppleve det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *