Hei, Fredag!

Hei, Fredag! I dag er første gong at eg føler meg ordentlig som ein februarmamma. Me må holda butikken stengt i dag fordi Saga er sjuk. Ho har sove oppå hovudet mitt i heile natt, som ein veldig varm hatt (med 40 i feber då ho la seg i går kveld). Ho vakna etter nokre timar søvn i går kveld og fekk sitta i fanget og sjå Say Yes To The Dress med meg og Jostein (mitt mest angstdempande program), ho ynka seg og pusta så tungt og drakk ein halv liter vatn på null komma niks og eg såg meg sjølv utanifrå som mamma på ordentlig. Det har skjedd nokre gonger før, når eg er i typiske mammasituasjonar, og det føles alltid som å møta seg sjølv i døra. Men det var fint. Me såg ut som ein veldig koselig familie der i sofaen.

Eg håpar helga di får ein bedre start enn mi! Her er nokre linkar til dykk fine folk:

Hello, Friday! Today is the first time I’ve ever really felt like a february mum. We’re keeping the shop closed today because Saga isn’t well. She slept on top of my head all night, like a very warm hat (her fever was 40 celsius last night). She woke up from a few hours of sleep and got to sit in my lap and watch Say Yes To The Dress with us (my most anxiety helping show), she was breathing so heavily, just aching all over, she drank half a liter of water in no time at all and I felt like I was watching us from the outside. That happens sometimes, in typical mum situations, always so weird. But lovely. We looked like a very cosy little family on that sofa.

I hope your weekends are off to a better start than mine! Here are some links for you lovely people:

Johanna blogga om Pinterest-inspirasjonen sin i det siste, og det slår meg gong på gong kor dyktig ho er til å legga så mykje kreativitet ned i eit så i utgangspunktet enkelt innlegg. Massivt inspirerande, som typ alt ho gjer. Har ein sånn girl crush på ho.

Johanna blogged about her Pinterest inspiration as of late, and it hits me again and again how good she is at putting so much creativity into such a simple post idea. Massively inspiring, like everything she does. Such a girl crush!

Ok, så Queer Eye for the Straight Guy er tilbake! Eg elska denne serien då den opprinnelege først kom ut og eg var 13-14 år og følte meg så heime i deira selskap. Eg slukte dei åtte episodane frå den nye utgåva óg, og grein på typ 50% av episodane.

I can’t believe Queer Eye for the Straight Guy is back! I loved this show when I was 13-14 and felt so at home in their company. I devoured the eight episodes of this new one too, and cried at 50% of the episodes.

Eg har fulgt Maria på instagram lenge, men har ikkje visst om at ho har ein blogg óg. Den er ikkje så veldig aktiv, men eg kosar meg veldig med å grava i arkivet.

I have been following Maria’s instagram for a long time, but I haven’t been aware of her blog until now. There’s not a lot of activity, but I’m enjoying going through the archives.

Linda frå Volang-bloggen og Vintagefabriken skreiv noko så ufattelig bra om å prøva å driva ein butikk “rett” med små leverandørar:

“När ska 2018 börja jobbmässigt? Snart är det slutet av februari och jag känner att jag bara står och stampar varje dag. Väntar på det där jobbförslaget, de där ordrarna i webbshopen och den där strömmen av kunder i butiken. Inget av dem infinner sig och jag känner att stressen inuti växer sig starkare och starkare. Jag önskar så att alla kunde förstå hur mycket vi sliter. Jag och Lollo och många andra i vår bransch. Hur vi oroar oss, kämpar och VILL så himla mycket. Vill göra den här världen lite vackrare, snällare och mer medveten.

Vi hittar små leverantörer som syr de snällaste och sötaste mjukdjuren och kläderna för hand, målar de vackraste av prints eller gör de finaste av accessoarer. De packar paketen själv med silkespapper och går sedan själv till posten i regnväder och snöstormar för att skicka dem (med svindyrt porto).

Sen hamnar de hos oss och folk tycker att de är SÅ fina men alldeles för dyra. För att man kan ju hitta något liknande i ett köpcentrum utanför stan för halva priset. Eller mindre. Så vi ser hur de går ut ur butiken igen. Tackar för inspirationen och allt det vackra och trevliga men åker till det där köpcentrumet istället.

Hur länge ska vi orka le tillbaka och hur många gånger ska vi orka känna den där känslan av misslyckande när dörren stängs igen? Hur länge kommer det att vara värt det – om det aldrig känns som att det får börja?”

Dette traff meg så hardt akkurat no. Les heile innlegget her. Eg har i alle fall lagt inn ein bestilling hjå dei no, for det er så lett å gløyma kvarandre óg når me alle slit på kvart vårt hold.

Eg har vore på leit etter nye pysjar til Saga, utan knappar fordi ho er som ein makk om kveldane og vil helst pussa tennene og søla vatn og i alle fall ikkje sitta stille. Fant desse i økologisk bomull frå Lindex som faktisk er fine og med morsomme kjønnsnøytrale mønster – det må ein jo elska. Har gode erfaringar med dei økologiske greiene deira, me kjøpte mange ting derfrå då Saga var nyfødt.

I’ve been looking for new PJ’s for Saga without buttons because she’ll be so squirmy in the evenings now, wanting to brush her teeth and get water everywhere and not sit still. I found these organic cotton ones from Lindex that are acutally cute and with gender neutral patterns on them. I have only good things to say about their organic things, we had a lot of it when S was a newborn.

Follow:
Share:

7 Comments

 1. Isabel
  15:21, 16 Feb 2018 / 15:21

  Å, feberbarn her også. De er aom små varmeovner når feberen når 39-40°C!

  Jeg la inn min andre bestilling i nettbutikken deres i går. Synes de sokkene er så fine, og generelt mye kult der. ?

 2. Hanna
  15:38, 16 Feb 2018 / 15:38

  Jeg skal til København om et par uker og lurte på om du ikke har noen tips til hvor man kan spise og drikke – har du noen gode tips så hadde jeg satt så stor pris på det!

 3. T
  20:07, 16 Feb 2018 / 20:07

  Åh! Say Yes to the Dress er også mitt angstdempende program nummer én! Nå ble jeg litt glad for at det har samme funksjon for noen andre.

 4. Caroline
  21:02, 16 Feb 2018 / 21:02

  God bedring til Saga!
  Takk for tipset om Queer Eye, jeg likte også den serien for mange år siden – den gangen man fulgte seriene på lineær tv (som en annen verden!). Var det ikke på mandager det gikk? Nå blir det ihvertfall Queer Eye til ammingen fremover :D
  Fint at du minner om å bruke de fine småbutikkene som deres, lett å glemme når ebay er så billig. Jeg skal skjerpe meg.
  God helg :D

 5. Oda
  22:50, 16 Feb 2018 / 22:50

  God bedring til Saga :) Og andre som trenger det!

 6. 14:50, 17 Feb 2018 / 14:50

  Jeg ser dere for meg der dere sitter i sofaen – fine familien. Det er sånne hverdagstunder som virkelig gjør livet godt ♥ Hos oss er det også basseluskene som rår denne helga. Men vi gjør det beste ut av situasjonen, og har spist kleppmelk og solet oss i stuevinduet. God helg og god bedring til Saga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *