Reading, in 2018

Eg føler at eg har fått litt lesemojoen min tilbake dei siste par månadane, og eg har gått inn i 2018 med ein verkeleg pepp og ambisjon for lesingen min. Har det så mykje bedre når eg les mykje, rett og slett fordi eg har fleire tankar sjølv. Det har eg jo ikkje når eg brukar tiden på å sjå på TV, akkurat. Målet mitt for 2018 er éi bok i månaden. Det høyrest kanskje ikkje så himla ambisiøst ut, men i fjor las eg typ fem bøker, og i løpet av året skal eg jo bli tobarnsmamma. Desse er nokre av bøkene eg håpar å lesa i år, kom gjerne gjerne gjerne med anbefalingar!

I feel like I’ve gotten some of my reading mojo back in the past few months, and I’m going into 2018 with pepp and ambition about my reading. I feel a lot better when I’m reading  alot, really just because more of the thoughts in my head are my own. I don’t let my mind breathe when I watch too much television. My goal for 2018 is one book per month. That might not wound like a lot, but I read like five books last year and this year I’m going to be the mother of two small children. These are some of the books I want to read this year, please give me your recommendations too!

Follow:
Share:

9 Comments

 1. Susanne
  14:54, 25 Jan 2018 / 14:54

  Åh, fin liste. Hanya Yanagihara står på planen min også. Er veldig spent på den! Ellers anbefaler jeg disse hvis du ikke har lest dem (alle er korte bøker, det trenger man jo innimellom + kan være like fint som lengre):
  – Kjersti Annesdatter Skomsvold: Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg
  – Agnes Ravatn: Verda er ein skandale (ga meg romantiske tanker om å flytte fra storbyen)
  – Édouard Louis: Farvel til Eddy Belleguele

 2. 15:42, 25 Jan 2018 / 15:42

  Maj-bøkene til Kristina Sandberg om du ikke har lest dem, fordi de er noe av det beste jeg har lest på flere år. Tenker på dem nesten hver dag.

 3. Jennifer
  17:46, 25 Jan 2018 / 17:46

  ‘Girl Trouble’ by Carol Dyhouse is a feminist history of young women. It’s a thought provoking and fun read – perfect for the intelligent reader who also has two young children

 4. Åse
  20:17, 25 Jan 2018 / 20:17

  Den nyeste til Tiller: … My god, så bra. Og det kommer fra en som syntes Innsirkling var “helt grei”.

 5. Berta
  10:59, 26 Jan 2018 / 10:59

  I’m reading Americanah, by Chimamanda Ngozi Adichie, and I’m LOVING IT!!!!! Such a good book!
  Oh, my dauther just turned 2 yesterday and I feel too that the bookworm I used to be is coming back! Yuhuuuu! :)
  B.
  (I lived in Bergen 15 years ago and I completely lost my norwegian but I love your blog!)

 6. 11:14, 26 Jan 2018 / 11:14

  Nå er ikke jeg lesehest nr 1 (men filmtips kan du få hehe) men jeg leser Khalil Gibrans “the Prophet” for tiden. Om du liker litteratur av typen “alkymisten” er den fin. Og det er en liten bok som er lest på en ettermiddag. Føler at enkelte strofer traff rett i hjertet hos meg.
  Ellers ble jo jeg ganske glad i Napoli-kvartetten da.

 7. Trine
  13:48, 26 Jan 2018 / 13:48

  Åh, “Et lite liv” av Hanya Yanagihara er en så bra bok! Jeg ønsker varmt å anbefale deg boka “Å elske og bli elsket: hvordan ta vare på kjærligheten” av Bjørk Matheasdatter. Det er en helt nydelig og fantastisk bok! Lettlest, og så vakkert illustrert av Lisa Aisato, som du kanskje har hørt om før? Anbefaler også “Arv og miljø” av Vigdis Hjorth. Synes det er veldig fint å lese “bokanmeldelser” her på bloggen din, hvis du har lyst å dele tanker om bøkene du leser i 2018 :-)
  Kommer du og Sara til å starte opp podcasten igjen i 2018? Har savnet å høre på dere! :-)

 8. Silja
  00:38, 27 Jan 2018 / 00:38

  Tung tids tale, av Olaug Nilssen. Viktig bok. Nydelig skildra kvardag.

 9. 12:42, 29 Jan 2018 / 12:42

  Kan anbefale deg å lese “hjerteforeldre” av John M Gottman (psykolog), så himla fin bok som alle foreldre burde lese <3 (er dog ikke skjønnlitteratur, men ei fakta bok). still.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *