Hei, Fredag!

Hei, fine folk! Tusen takk for all kjærleik som kom strømmande over oss denne veka, det føles så utrulig fint å ha ein sånn heiagjeng som bryr seg om familien min. Det føles som ein ny fase av graviditeten, eg er på veg til å akseptere og nesten omfavna at det skjer. Og det er ein nokså big deal for meg akkurat no.

Eg og Jwad er i butikken i dag! Han er i språkpraksis hjå oss via nav, og er her på torsdagar og fredagar. Så fint å kunna hjelpa nokon ved berre å sleppa dei inn og la dei hjelpa oss, liksom. Familien hans har klesfabrikkar i Syria, og framover vil me driva produktuvikling med han bak symaskina, det gler eg meg til. Akkurat no er han på postkontoret, han kan den greia no. Folk bestiller jo framleis pakker, det er jo heilt loco! Men fint å få pakker i romjula óg, såklart.

Dei siste dagane har eg rett og slett tatt mykje fri. Eg har bakt og laga fløytekarameller og rocky road, vaska golvet på kjøkkenet og bygd eit lekekjøkken som Saga får av oss til jul. Eg har laga dørkransen vår og pynta på vårt nye piano (!). I morgon er det lille julaftan, og etter det har me stengt i butikken til 18. januar, det skal bli himla godt. Me treng det, å få ha nokre helger berre til oss. Late, late helgemorgonar. Mmmmm.

Bildet er såklart Elsa Beskow!

Hello you nice people! Thank you so much for all the love that came pouring over us this week, it feels so lovely to have such an amazing amount of support and people who care about my family. It almost feels like a new phase of pregnancy, I’m on my way to accepting and almost embracing what is happening. Which is a pretty big deal for me right now.

Jwad and I are in the shop today. He’s doing his language practice with us through our local government and he’s with us on thursdays and fridays. It’s nice to be able to help someone by simply letting them in and letting them help us. His family owns clothes factories in Syria and in the future we’ll be doing new products with him, which is pretty exciting. He’s at the post office right now, there are still packages to be sent which is crazy! But nice to get packages during christmas too, of course.

The past few days I’ve pretty much taken time off. I have baked and made caramels and rocky road, cleaned the kitchen floors and built Saga a play kitchen that we’re giving her for christmas. I’ve made the wreath for our door and decorated our new piano (!). Tomorrow is the day before christmas, and after that we are shutting the shop doors until january 18th. Going to be so nice. We need it, a few weekends just for us. Lazy weekend mornings. Mmmmm.

The illustration is by Elsa Beskow!

Follow:
Share:

4 Comments

 1. Astrid
  19:53, 22 Dec 2017 / 19:53

  Må bare si at det er utrolig fint av dere å gi folk språkpraksisplass. Vet fra min tidligere jobb i Oslo at mange flyktninger på norsk-program sliter med å finne det, og det er så utrolig viktig for dem for å lære språket og kulturen å kjenne, så det er veldig hyggelig å høre at dere har sagt ja til noe sånt :)

 2. Marita
  01:10, 26 Dec 2017 / 01:10

  Gratulere så masse med den lille i magen. For en herlig nyhet! ❤️ Jeg håper du legger ut bilde av lekekjøkkenet og kanskje tom lager en slags DIY. Lillegutt skal få hjemmelaget kjøkken til bursdagen og jeg trenger litt ideer.

 3. 17:00, 28 Dec 2017 / 17:00

  Kjære Mariell, jeg har fulgt deg fra flere år siden, da jeg var en ung jente på 14-15 år. Husker jeg så på bilder av deg og Jostein og håpet på å finne en slik kjærlighet en dag. Vel, heldigvis har jeg gjort det siden sist og jeg har lovt meg selv at den dagen vi har bryllupsdag skal jeg spørre en dyktig fotograf – nemlig deg!

  Jeg husker veldig godt at jeg beundret fotografiene dine, og det gjør jeg enda. Du tar fantastiske bilder. Jeg vet om få som klarer å formidle den roen du klarer igjennom fotografi. Jeg har glemt bort bloggen din noen år, og her er jeg igjen som 21-åring, scroller igjennom bloggen din og kjenner en søk smak av nostalgi.

  Jeg har alltid beundret den karakteren du fremstår som på bloggen, og du virker som en utrolig god person.
  Gratulerer med butikken din, og lykke til! Jeg er så glad for å ha funnet igjen bloggen din.

 4. 15:49, 30 Dec 2017 / 15:49

  Høres ut som en riktig deilig jul det da! ;-) kos dere masse! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *