Hei, Fredag!

Hei, Fredag! Har aldri vore så deilig med helg! Me skal jo jobba i butikken, såklart, og i dag er både Jostein og eg på plass for at eg skal få tid til å senda ut nettbestillingane. Så mykje glede over dei, og så mykje jobb med dei. På søndag har me hatt open butikk i ein månad!

Eg funderer mykje på kva eg vil jobba med kreativt for tiden. Skrivetrangen er defintivt der, men det er óg fototrangen. Og er eg heilt ærlig har eg jo allereie eit bokprosjekt på gang som eg lengtar mot å få konsentrera meg meir om. Men når skal det bli? Kven kan eingong svara på det. Eg ser så mange andre nye foreldre gjera så mange spektakulære ting og av og til tenkjer eg how the hell do they do it. For nokre dagar sidan sa Jostein til meg at han syntest det var beundringsverdig korleis me berre lar huset vårt forfalla fordi me er så travle, og det er jo sant. Eg vil heller henga med han enn å ha blanke speglar eller eit golv ein kan sjå forbi alt rotet.

Men ja, uansett! I dag er jo ein historisk dag, for me har Fredag-koppar i salg i butikk og nettbutikk! Eg laga ein til meg sjølv nylig og fekk så mange spørsmål om dei, så eg har laga 20 stk som er up for grabs i -> nettbutikken <- og i butikken.

Hi, friday! The weekend has never felt so good! We’re working in the shop of course, today both Jostein and I are in here so that I will be able to send out the online orders. On sunday we’re celebrating our first month!

I’m thinking a lot about what I want to do creatively these days. The need to write is very much there, but so is the need to photograph. And if I’m honest I do already have a book project rolling, that I’m longing to spend some focus on. But when? Who can even answer that. I see so many other new parents doing spectacular things and sometimes I think how the hell do they do it. A few days ago Jostein said to me that he found it admirable how we let our house completely fall apart because we’re busy, which is true. I would rather hang out with him than have shiny mirrors or a floor you can see past the mess.

But anyways! Happy fridays to you all!

Eg har bestilt meg ei ny bok denne veka, Gitte & Filip. Har jo fulgt bloggen deira superlenge, det er så nydeleg vakre bilder og deilige oppskrifter, og eg gler meg sånn til å få boka i hendene. Me hadde denne suppa til middag i går, den var sjukt god. Bildene er lånt frå bloggen!

There’s a new exciting cook book out in Norway now, by a couple of bloggers that I’ve been following for a while. The book is in norwegian, but I’m sure you could google translate their recipes.

Ein kunstnar som heiter Peter Funch har gjort eit fotoprosjekt der han har fotografert på det samme gatehjørnet i ni år, og funne dei samme folk i ramme med fleire års avstand. Syns sånne prosjekt setter fingeren på noko medmenneskelig, at me fungerer i våre vante rutiner og tenkjer at ingen ser oss, men så gjer dei sjølvsagt det.

Artist Peter Funch has done a photography project where he’s photographed people on the same street corner for nine years. He’s found some of the same people with years in between. I think projects like these are so beautiful, that they speak to something very human. Existing in our own routines and feeling invisible, all the while so many people see us exist.

Eg treng nye støvlar som ikkje er døden for føttene mine, og desse frå Tommy Hilfiger ser veldig fine ut. Tar gjerne imot tips på korte svarte støvlar!

I need new wellies that won’t kill my feet, and these Tommy Hilfiger ones look very nice. Happy to take recs!

Driv og vurderer om eg er kul nok for pudderparfyme. Hadde vore ganske greit på reise, å ha denne i veska, liksom. Frå Heaven Scent, såklart.

I’m currently contemplating if I’m cool enough for Byredo’s powdered perfumes. Would feel pretty cool having this in my bag.

Follow:
Share:

13 Comments

 1. pauline
  12:57, 06 Oct 2017 / 12:57

  Andre foreldre som gjør spektakulære ting?! Synes å åpne butikk er ganske spektakulært, jeg! How the hell do you do it?

 2. 13:29, 06 Oct 2017 / 13:29

  Men Mariell da, du ser på andre foreldre og lurer på hvordan de får til ting? Du har startet en helt ny butikk! Jeg ser på deg og lurer på hvordan du får det til, og jeg har jo ingen barn!
  Her om dagen sa jeg til samboeren min «Nå vet jeg hva alle skal få til jul», fordi jeg skal bestille alt fra nettbutikken din! Kanskje ikke alt da, men noe må det bli (og en liten ting til meg også).

 3. Maren
  13:58, 06 Oct 2017 / 13:58

  Kjære, Mariell. Jeg ser på DERE og lurer på hvordan dere får til alt samtidig som dere har et barn hjemme! Hilsen en mor som aldri engang får åpnet macen for å begynne å skrive på alle de der idéene…

  Klapp dere selv på skulderen for alt dere har fått til! :) Dere er til inspirasjon :)

 4. Jeanette
  15:22, 06 Oct 2017 / 15:22

  Hei Mariell.
  Hvilken e-post adresse skal man henvende seg på angående nettbutikken? Har sendt en mail til deg, men usikker på om jeg har brukt riktig e-post adresse, siden jeg ikke har fått noe svar.
  Hilsen Jeanette

  • Mariell
   Author
   15:26, 06 Oct 2017 / 15:26

   Hei, Jeanette! Har fått mailen din, men ligg litt bak i admin. Du skal få svar, og såklart fiks! :)

 5. Solveig
  23:37, 06 Oct 2017 / 23:37

  Gummistøvler: jeg er faktisk ganske fornøyd med mine korte og særdeles rimelige herrestøvler (jeg er dame med litt breie og lange føtter) fra Biltema. Uttagbar såle gjør at du kan tilpasse litt.

 6. Ragne
  10:13, 07 Oct 2017 / 10:13

  Støvletips:
  Jeg har nettopp kjøpt meg nye, svarte, korte støvler – Viking! Modellen heter Gyda og minner ikke veldig om den klassiske gummistøvelen og derfor likte jeg dem så godt!
  Har vært på jakt etter gode støvler siden jeg fant ut at det var på tide å bytte ut støvlene jeg fikk i 4. klasse (det er nå 17 år siden!), men alle støvler er så smale nå til dags.. Men ikke Gyda-støvelen! Anbefales!

 7. 14:15, 07 Oct 2017 / 14:15

  Så mye fint i dette innlegget! Spesielt den setninga om at du heller vil tilbringe tid med han enn å ha blanke speil. Må bli flinkere til å tenke sånn jeg og, og ikke bli for rastløs når det ikke er ryddig rundt meg. PS du er en av de jeg ser på og tenker ‘hvordan får du det til?’ Du er rå, jo!

 8. 09:31, 08 Oct 2017 / 09:31

  Hei! De beste støvlene finner du i Margaret Howell sin MHL kolleksjon!

 9. Stéphanie
  11:49, 08 Oct 2017 / 11:49

  Jo Loves, et undermerke av Jo Malone, har også penselparfyme, men med parfymegelé som males på huden. Kanskje noe å teste?

 10. Irene
  10:41, 09 Oct 2017 / 10:41

  I den grad man kan elske gummistøvler, gjør jeg det med mine lave sorte fra Camper.
  Veier ikke noe, og holder unna for vestlandsværet.

 11. 14:52, 11 Oct 2017 / 14:52

  Støvle anbefaling: Jeg fikk Gant korte støvler i bursdagsgave fra mine foreldre for noen år siden og de bor i Bergen og de kjøpte de på Emil (http://kundeklubb.tilhenne.no/em/content/view/full/88814) :)
  De er helt fantastiske og greie å bruke på jobb når man ikke vil bruke knehøye støvler. Får alltid komplimanger her i storbyen (London) hvor fornuftig jeg er i skotøyet ;)
  Husker ikke nå hva min modell heter, men akkurat nå selger Gant noen som heter Mandy boots som de har i forskjellige farger.

 12. Guro
  11:19, 04 Nov 2017 / 11:19

  Støvlar som gjev meg lyst til å gå ut og dansa i regnet: Aigle. Eg kjøpte modellen “Miss Julie” for to-tre år sidan, og dei er det mjukaste eg har opplevd av støvlar. Så gode å gå på at eg vert glad for regnet. Ekstra bonus at dei er fine til skjørt og kjolar, og at ein kan ta av pyntedingsen viss ein vil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *