We went east

Small things

Me reiste austover for eit par veker sidan. Putta ungen i bilen og køyrte mot Hedmark, for å utforska og for å gå på teater. Me trilla S frenetisk i vogna heilt til teaterstykket skulle starta, men ho ville ikkje sova. Ho sat våken gjennom heile Peter Pan, med store auge, åt rosiner og stirra mot Fredrik på scena. Etterpå sjekka me inn på Hoel Gård, der me budde i ein av hyttene ved vatnet. Det var heilt stille der, berre Mjøsa og oss og eit minikjøleskap med øl. Der sat me medan sola gjekk ned.

Morgonen etterpå åt me vafler på hytta til redaktøren vår, som me traff heilt tilfeldig på ein parkeringsplass, og snakka om foreldreskapet og opera og kor sterk trangen til å skriva blir når ein ikkje får skrive det ein vil skriva. Saga sov seg gjennom heile greia.

Så skyndta me oss til bilen igjen, for me var seine til ein lunsjdate med Fredrik, Knut, Christine og Frøy på Skafferiet. Me fekk såvidt sett dei og klemt kvarandre, ete litt kake, før dei skulle på forestilling. Då køyrte me til Lesja, der det var familiefest på Avdem Gard (Jostein heiter jo Avdem, veit de). Dei grilla ein gris, det var premie for beste kostyme og svigermor hadde portvin i beltet. Eg tok ingen bilder på Lesja, det er så typisk meg å gløyma kameraet når det er lenge sidan sist eg har sett folk og praten går. Men morgonen etterpå fekk me besøkt Avdemsbue før me reiste vest igjen, over fjellet, gjennom eit ukjent terreng. Og sjølv om me hadde vore heimefrå i to netter var det så sinnsjukt godt å komma heim att.

We went east a few weeks ago. Put the kid in the car and drove towards Hedmark, to explore and see the theatre. We wheeled S in her pram before the show was starting, but she didn’t want to sleep. She sat there awake through the whole Peter Pan, with big eyes. Ate raisins and stared at Fredrik on stage. Afterwards, we checked into Hoel Gård, where we spent the night in one of their cabins by the water. It was completely still, just the water and us and a mini fridge with beer. We sat there watching the sun go down.

The morning after, we had waffles in our editor’s cabin, we happened upon her at a parking lot, talked about parenthood and opera and how strong the impulse to write is now that we can’t write when we want to. Saga slept through the whole thing.

Then we hurried to the car again, late for a lunch date with Fredrik, Knut, Christine and Frøy at Skafferiet. We barely got to see them and hugged eachother, eat some cake, before their show was starting. Then we drove to Lesja, where Jostein’s family were having a party. They grilled a pig, there was an award for best costume and my mother in law had port wine in her belt. I took no photos, it’s so typical of me to forget my camera when it’s been a while since I’ve seen people, when all I’m doing is talking. The morning after we got to visit his cousin’s delicatessen (finally!) before heading back west, over the mountain, over unknown terrain. And even though we’d only spent two nights away, coming home felt so so sweet.

Small thingsSmall thingsSmall thingsSmall thingsSmall thingsSmall thingsSmall thingsSmall thingsSmall thingsSmall thingsSmall thingsSmall thingsSmall thingsSmall thingsSmall thingsSmall things

Share:

4 Comments

 1. 11:05, 11 Aug 2017 / 11:05

  Hvilke vakre landskap. Norge alltså!

 2. 12:45, 11 Aug 2017 / 12:45

  Mini rodini elsk <3

 3. 12:15, 13 Aug 2017 / 12:15

  Elsk! Var nettopp i området selv, skikkelig sjarmerende! Norge <3

 4. 13:50, 13 Aug 2017 / 13:50

  Jeg hag nettopp flyttet til Hedmark og det er litt rart når jeg egentlig føler meg som en Oslo-jente. Samtidig elsker jeg naturen og det å sitte på balkongen med bok og kaffe og se Mjøsa blinke i sola, det ække så verst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *