Pikekyss

Pikekyss

Eg hadde skrive dette innlegget før me reiste til Gøteborg og skulle publisera det medan me var der, men så orka eg ingenting sånt medan me var i Sverige. Den første kvelden i Gøteborg braut nokon seg inn i bilen vår og stjal ein koffert som inneholdt alle kleda mine, alle kleda til Saga, Hasselblad-kameraet mitt og mykje anna. Så sjukt meiningslaust og traumatisk, føler meg framleis så krenkt liksom, har vore ei berg-og dalbane av kjensler. Det er jo berre TING, men greiene mine er viktige for meg. Kjolen eg hadde på meg då vatnet gjekk, det første skoparet til Saga, kameraet som eg har opplevd så mykje med. Medan eg skriv dette sit eg i baksetet i bilen på veg mot Lærdal, Frøy og Jostein (Frøy er sopran, Jostein er librettist) sit i framsetet og snakkar om opera og Saga søv i setet sitt ved sidan av seg i sin nye pysj. Det vart mange nye barneklede i Gøteborg, og få nye klede til meg. Eg har gått i den samme strømpebuksa i fem dagar. Det er slitsomt å trenga at ting er på ein viss måte også ikkje ha tilgang på den måten. Lengtar heim mot kleda mine, me er nok framme til midnatt. I veka som kjem skal eg kosa meg i hagen, eg har fått sjå tomatene mine på facetime av lillesøster som har lånt huset vårt medan me var i Sverige. Eg har kjøpt med matvarer heim som Jostein himlar med augene av, men ein sånn person er eg. Kjøper gjerne knekkebrød på tur, elskar at me har ein bil eg kan fylla med mine rare vanar.

Men uansett. Eg hadde tenkt å dela ei oppskrift på pikekyss, det er jo så enkelt og godt. Så om du finn deg sjølv med ekstra eggekviter i sommar, ikkje fortvil! Det er jo typ det enklaste i verda. Du tek eggekviter, og 1,5 gongar så mykje sukker (må bruke vekt, altså!). Pisk eggekvitene til dei er stive, og tilsett sukkeret litt av gangen til blandingen er glatt og stiv. Sprøyt ut på bakeplater, og steik i omnen på 100 grader, i ca 3,5 timar.

I had written this post before we went to Gothenburg and I was planning on publishing it while we were there, but I didn’t have any energy for it at all while we were in Sweden. On our first night in Gothenburg, someone broke into our car and stole a suitcase containing all of my clothes, all of Saga’s clothes, my Hasselblad 500 and a lot of other things. So meaningless and traumatic, I still feel so icky about it. It’s just things, but my things are important to me. The dress I wore when my water broke, Saga’s first pair of shoes, the camera that I’ve been through so much with. Right now I’m in the backseat of the car, Frøy and Jostein are in the front seat discussing opera (Frøy is a soprano, Jostein is a librettist), Saga is sleeping in her seat next to me in her new pyjamas. We bought a lot of new clothes for her, and not so many things for me. I’ve wore the same pair of tights for five days. It’s not great being the kind of person who needs things a certain way and then that way isn’t available. I long for my clothes, we’ll be home by midnight. In the upcoming week I’m going to relax in the garden, I’ve seen my tomatoes on facetime, my sister has been staying at our house. I’ve bought some food home from Sweden, it makes my husband roll his eyes but that’s who I am. Buying random food things on holiday, I love that we have a car I can fill with my weird habits.

But anyway. I wanted to share this recipe for meringues, it’s so simple and good. So if you have any leftover egg whites, don’t despair! They’re called girl’s kisses in Norwegian. It’s so simple! You take the weight of your eggwhites times 1,5. Whip the egg whites until they’re stiff, then add sugar little by little until it’s shiny and stiff. Pipe onto a baking sheet, cook for 3,5 hours on 100 celsius.

Pikekyss

Follow:
Share:

9 Comments

 1. 23:09, 18 Jul 2017 / 23:09

  Så godt!
  Og sammen litt bær og en klatt krem har man typ den letteste desserten!❤️

 2. Anne
  00:50, 19 Jul 2017 / 00:50

  Uff, for ein lei start på turen! Håpar de hadde det fint likevel. Klart ein knyter seg til slike viktige ting, det er trist å miste. Eg er også veldig glad i å ha mine ting rundt meg, og synest det kan vere slitsomt å reise bort. Ikkje det at vi skal køyre i åtte timar, men det at eg må velje no kva eg skal ha på meg om to veker og kva bøker eg skal lese då. Avgrensa utval rukkete kjolar i koffert, seng som er litt for smal. Alle sakene som må bu i toalettveske, kameraet som ikkje har nokon trygg plass å liggje. Kanskje alle er litt slik.

 3. Oda
  00:58, 19 Jul 2017 / 00:58

  For en kjedelig start på turen! Sånt er så dumt gjort, som du nevner så blir man jo knyttet til ting.. Håper turen likevel var fin ?

 4. 11:32, 19 Jul 2017 / 11:32

  Åh, som det suger. Man er jo kjær i tingene sine tross alt. Kanskje det skjer og dere hører fra kofferten igjen en dag. Man får jo håpe litt.

 5. Kristin
  16:26, 19 Jul 2017 / 16:26

  Så kjipt med tyveri! Skjønner godt hva du mener med følelsen av å bli krenket. Jeg ble frastjålet en fin og dyr og nesten ny jakke for ikke lenge siden. Greit, jeg burde kanskje ikke vært naiv nok til å henge den fra meg i den åpne garderoben utenfor arrangementet jeg var på, men det var fortsatt *min* jakke og å knabbe den er bare så utrolig ufint, uansett. Uff. Og enda verre er det vel når man har hatt det som blir stjålet lenge nok til å bli ordentlig knyttet til det!

 6. 22:06, 19 Jul 2017 / 22:06

  Huff, jeg føler så veldig med dere. Vi har selv opplevd innbrudd i bilen, og dyrt musikkutstyr ble stjålet. Man føler at privatlivet blir så krenket da. Og iallefall på ferie, når man egentlig skal kose seg. Selvfølgelig er det bare ting, og ting kan erstattes. Men jeg kjente at jeg fikk ordentlig ondt i hjertet mitt når du skrev om alle de fine kjolene dine. Mange som sikkert er second hand, og dermed helt tapt. En av mine største skrekker er nettopp det – at kofferten med alle mine fine gamle kjoler og skjørt skal forsvinne på reise. Men det var fint å høre at dere likevel hadde en fin tur, og at du nyter “biltilværelsen” og benytter deg av muligheten til å bunkre opp ;)

 7. 22:46, 19 Jul 2017 / 22:46

  Men så utrolig ergerlig start på turen. Håper dere likevel kunne nyte av turen littegrann.

 8. 11:02, 21 Jul 2017 / 11:02

  Uff, så veldig kjedelig å høre! Jeg blir selv veldig knyttet til tingene mine. Jeg har ikke så fryktelig mange, så de betyr desto mer for meg, liksom. Håper det ble en ganske fin tur til Gøteborg likevel! Klem og medfølelse herfra, samt ønsker om en fortsatt god sommer!

 9. 09:04, 23 Jul 2017 / 09:04

  Uff, forstår deg veldig godt! Også hasselbladet </3 Håper du får fyllt opp garderoben og ting går seg til.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *