FREDAG

Hei, fredag! Dette er ein ganske så spennande fredag, for i dag har eg opna nettbutikken! Eg er kvalmspent. Dette er eit bittelite utvalg av det de vil finna i butikken når den opnar i haust, og etter kvart som eg får nye varer inn skal eg legga dei opp! Så klikk her for karamellsaus og eggeglas og dei herlegaste såpene de nokon gong har prøvd. Hold ut med meg, typ alt er på bokmål enn så lenge, men eg skal fiksa litt etter litt. Om de støter på problem, så plis sei ifrå.

Også har eg til og med ein masse herlege inspirerande linkar. High-fivar meg sjølv i dag!

Hi, friday! This is a much too exciting friday, because I’ve opened up my online shop today. Only for customers in Norway for now, but you can see my delicious products here.

And I have great links too! Oh me oh my.


Beste Mariell har starta ein Kickstarter for å redda ein gamal skule på Andenes, klikk her om de vil støtta prosjektet. Ho har ein så fantastisk evne til å sjå potensiale i ting, eg sat med tårer i augene då eg såg denne videoen i går berre fordi eg er så stolt av ho. Skulle ønska Gulskolen låg i Lærdal så eg kunne ta aktivt del av det. Men eg blir jo superinspirert såklart, og tenkjer på lignande ting ein kan gjera her i området.
Amazing Mariell has opened a Kickstarter to save an old school in Andenes (in the arctic!), click here to support her. She has the most amazing ability to see potential, I was teary-eyed watching this video yesterday, I’m just so proud of her. I wish Gulskolen was here in Lærdal so I could actively participate in it. But I get very inspired of course, and it makes me think of similar things to do here in my area.

Me har bestilt oss billettar til Fredrik og Knut sitt teaterprosjekt, Låveteatret, i år setter dei opp Peter Pan. Det tek stad på Helgøya, Jostein og eg skal bu på finhotell og berre mysa på Skafferiet i eit par dagar, blir sjukt fint.
We’ve booked tickets for Fredrik and Knut’s theatre project, Låveteatret. They’re doing Peter Pan this year. It’s at Helgøya, Jostein and I are staying in a fancy hotel and just have a nice time for a couple of days.

Så mange eg kjenner har delt sitat den siste veka frå dette intervjuet med Lucinda Chambers, som fekk fyken etter 25 år som moteredaktør i Vogue. Eg ellllllska å lesa noko heilt ærlig og upynta om Vogue, om folka som jobbar der og om magasinverda i det heile tatt. Vart veldig inspirert, og det gjer meg så glad å vita at frå hausten av kjem eg til å kunna gjera magasinprosjekt igjen. Spørsmålet er berre kvar eg skal starta.
So many people I know have shared quotes in the past week of this interview with Lucinda Chambers, who was fired after 25 years as a fashion director in Vogue. I loooove reading honest and raw things about Vogue, about the people who live there and the magazine industry in general. I was very inspired, and it makes me so happy to know that starting this fall, I’ll be able to do magazines again. The question is simply where to begin.


Denne veka hadde Jostein og eg med oss vår 11 år gamle niese på kino og såg Wonder Woman. Altså, hallo så bra? Ein så bra kinoopplevelse, og dette er så sjukt pinlig, men eg har jo ikkje vore på kino sidan FØR SAGA VAR FØDT. Så det var på tide. Det var så fint å sitta ved sidan av T som hadde ei popcornbøtte i fanget og ikkje søkte blikka våre ein einaste gong i løpet av filmen, berre heilt oppslukt av det som skjedde på lerretet. Å ta med tantebarna på ein-og-ein-ting er forresten min nye favoritting.
This week, Jostein and I took our 11 year old niece to watch Wonder Woman at the movies. So good, and a great cinema experience. It’s embarassing, but I hadn’t been to a cinema since BEFORE SAGA WAS BORN. It was about bloody time. It was so nice sitting next to T, with a bucket of popcorn in her lap, she didn’t look at us one single time,just completely devoted to what was on the screen. Taking our niece and nephews to do one-on-one things is my new favorite thing, by the way.

Eg vart tipsa, av eminente Caitlin, om denne nettsida som heiter Girls At Library, som handlar alt om jenter og kvinner som leser, nydelege fotografi og veldig bokpeppe intervju. Dei har óg akkurat no ein Kickstarter, om ein er interessert i å støtta.
My formidable friend Caitlin, told me about Girls At Library, all about girls and women who read, beautiful photography and very book positive interviews. They also have a Kickstarter campaign going, for those interested in that.

Apropos bøker: det er sjukt lenge sidan eg har lest poesi, men eg ser bilder av Rupi Kaur si Milk and Honey på heile internetter i desse dagar og trur eg må plukka opp ein kopi av den.
Speaking of books: it’s been a long time since I’ve read poetry,
but I keep seeing pictures of Rupi Kaur’s Milk and Honey on all of the internet, so I think I have to pick myself up a copy of that.
Follow:
Share:

22 Comments

 1. 14:57, 07 Jul 2017 / 14:57

  Gratulerer så mye med nettbutikken! Så fine ting! Jeg skal absolutt handle så fort som overhodet mulig :)

 2. 15:02, 07 Jul 2017 / 15:02

  Ville bare gratulere med ny nettbutikk, så gøy!!!! Kanskje jeg spanter en sjokolade på meg selv siden det er sjokoladens dag idag :)
  Og ville bare kommentere det utrolig fine svart-hvitt bildet av deg og Saga på forrige post. Håper det rammes inn og henges på veggen altså!

 3. ida
  16:04, 07 Jul 2017 / 16:04

  Gratulerer med nettbutikken! fintfintfint!

 4. 16:21, 07 Jul 2017 / 16:21

  Åååå, fin nettbutikk! Jeg har kjøpt litt <3 Gleder meg til å få det i posten :D

 5. Elena
  17:02, 07 Jul 2017 / 17:02

  Så flink du er.

  Lykke til ned nettbutikk og alt ❤️

 6. Jente
  17:19, 07 Jul 2017 / 17:19

  Husk at du må merke med #egenreklame

  • Mariell
   Author
   17:46, 07 Jul 2017 / 17:46

   Kva står det i toppen av dette innlegget?

 7. Maria
  17:30, 07 Jul 2017 / 17:30

  Ååå, så fint med nettbutikk allerede! Håper du får inn mopsevasen du hadde på marknaden! Så bildet av den og ble forelsket, men hadde ikke mulighet til å dra innover på fredagen. Masse lykke til – ser ut til at det blir et par såper på meg allerede, det er jo fredag!

  • Mariell
   Author
   17:46, 07 Jul 2017 / 17:46

   Absolutt! Blir både mopsevasar og andre vasar. :)

 8. 18:08, 07 Jul 2017 / 18:08

  Gratulerer så mye med releasen! Superfine produkter du har tatt inn. Stort lykke til videre!

 9. Martha
  19:45, 07 Jul 2017 / 19:45

  SÅ fin butikk! Elsker eggekoppene spesielt, og fjøla med kart på er helt nydelig. Og så var det så bra linker denne uka, virkelig inspirerende!

 10. 20:30, 07 Jul 2017 / 20:30

  Gratulerer med nettbutikk! Skulle ønske du hadde åpna da vi var innom Lærdal på tirsdag – det blir et så fint tilskudd til bygda, kan jeg tenke meg. Også så mye fint og koselig i nettbutikken allerede! :)

 11. 23:45, 07 Jul 2017 / 23:45

  Oioioi. Her var det så mye bra at jeg må lagre og lese nærmere i morgen.
  Gratulerer masse masse med nettbutikk! Var såvidt innom i sta, gleder meg til å sjekke ut mer. Mobilen min fikk ikke opp alle bildene, men mobilen min er ganske dust også. Så ikke tenk på det. Haha. God helg!

 12. 01:35, 08 Jul 2017 / 01:35

  Woooow endelig, gratuler!!
  Tusen takk for link-deling og forråsirresånn så er jeg ikke noe mindre stolt og inspirert av deg min fine fine fine venn ❤

 13. Kami
  14:46, 08 Jul 2017 / 14:46

  Tok likesågodt og hoppet bort til book depository og kjøpte Milk and Honey.
  Skal nok bestille fra deg og, når økonomien blir bedre :D

 14. 17:11, 08 Jul 2017 / 17:11

  Kanskje den fineste internett-samlingen jeg har sett på en blogg noensinne.
  Pluss pluss, gratulerer så mye med åpen nettbutikk!

 15. 22:17, 08 Jul 2017 / 22:17

  Fantastisk! Gratulerer så mykje!

 16. Ingvild Marie
  11:55, 10 Jul 2017 / 11:55

  Hurra og stort grattis! Nå vet jeg hva jeg skal gjøre når jeg får lønn, i alle fall! Jippi!

 17. 16:21, 10 Jul 2017 / 16:21

  Det intervjuet var SÅ bra, og jeg er så enig. Selv studerer jeg til å bli journalist, og “drømmen” hadde jo vært å være intern for Vogue. Men er det virkelig dette jeg vil? Jeg tror ikke det. For jeg orker ikke flere magasiner der man kan lese om hvordan få flat mage på side 14, og så lese om at man må akseptere kroppen sin på side 22. Det er så motstridende beskjeder, og alt i alt er ingen av dem positive når man skjønner at det ikke er helhjerta. Jeg får prøve å skape mitt eget magasin en dag, som kan være 0% angstgivende for leseren.

 18. Hanna
  23:48, 12 Jul 2017 / 23:48

  Gratulerer så mye med butikk!

 19. Kathrine
  00:30, 14 Jul 2017 / 00:30

  Åååå, så mykje fint i nettbutikken! Og masse av bra lenker – har funne ut at eg må skaffe Milk and Honey. Og så blir det nok ganske sikkert eit såpekjøp frå nettbutikken ganske snart :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *