It’s the small things

Small things

Dei siste par vekene har vore gode i sjela men rotete i heimen. I går kom mamma, pappa og lillesøster hit og hjelpte meg med å rydda og vaska i huset, så sjukt fint, følte meg som ein ny person då eg la meg. Og her er nokre andre ting som har vore dødsfine i det siste!
The past few weeks have been good soul-wise but messy house-wise. Yesterday, my mother, father and little sister came by to help me tidy and clean the house, so great, I felt like a new person when I went to bed. And here are some other things that have been great lately!

Small thingsSmall thingsSmall things

Caitlin og Manu har vore i Japan, og Cait sendte ein heil konvolutt med fine ting frå Japan. Saga fekk desse øyrene, som ho av og til gløymer at ho har på, elskar dei. Så sjukt søte. Tenkjer at me må starta å bygga eit lager av kostymerekvisita allereie no.
Caitlin and Manu have been to Japan, and Cait sent us a whole envelope with things from Japan. Saga got these ears that she sometimes forgets she’s wearing, I love them. So cute. I think now is as good a time as any to start building a little stash of costume items.

Small thingsSmall things

Me legg mykje tid på hage- og plantearbeid akkurat no, og eg er ganske kry over kor store tomatplantene mine er no. Korleis veit ein om dei kjem til å blomstra? Tips mottas med takk. Planen for dagen er 1) skriva dette blogginnlegget. 2) gjera ein portrettjobb. 3) planta om tomatplantene, og isolere drivhuset litt meir så dei kan få flytta ut dit.
We’re spending a lot of time doing garden and plant work right now, and I’m pretty pleased with how big my tomato plants are now. How do I know they’ll bloom? Tips please. The plan for the day is to 1) write this blog post. 2) do a portrait job. 3) repot my tomato plants, and work a little more on the greenhouse so it’s safe to move them out there.

Small things

Ein dag me hadde kaffibesøk og perfekte peonar på bordet.
A day when we had coffee guests and perfect peonies on the table.

Small things

Mamma fekk lov til å kjøpa kjole til Saga til konfirmasjonen me skulle i. Eg er så kresen på barneklede, orkar ingenting med motiv eller tekst, og det er så mange stoff eg ikkje vil ha heller. Så mamma var ganske kry då ho fekk kjøpa på Saga eit antrekk.
My mom got to buy Saga a dress for the confirmation we were going to. I’m very picky with baby clothes, I don’t like things with motifs or text, and there are a lot of fabrics I don’t like. So my mom was pretty happy when she got to buy an outfit for her.

Small things

Og her er eg, eg har óg eit fjes. Og ingen speglar som er reine.
And here I am, I have a face too. And no clean mirrors.
Follow:
Share:

11 Comments

 1. 13:10, 22 May 2017 / 13:10

  Så mykje fint! Spesielt peonblom-biletet var heilt perfekt. Og så Saga, då.

  Tomatane dine kjem til å bløme når dei er klare til det! Og det blir dei nok ganske snart. Det er moro å fylgje kjøkenhageprosjektet ditt!

  Og eg må òg få planta om nokre planter.. :)

 2. 15:35, 22 May 2017 / 15:35

  Kaninørene er veldig søte. :)

 3. guro
  15:59, 22 May 2017 / 15:59

  ÅÅÅÅÅ SAGA SÅ FIN DU ER!!!

 4. 22:31, 22 May 2017 / 22:31

  Nydelig. Alle detaljer, de vakre nynorske ordene. Det er noe fortryllende med nynorsk, takk for at du gir meg en dose av det.

 5. Irene
  22:31, 22 May 2017 / 22:31

  Elskar desse kvardagsinnlegga!

 6. 22:25, 23 May 2017 / 22:25

  For noen nydelige peoner! Jeg har aldri sett den fargen på peoner før. Så langt i år har jeg bare hatt hvite. Og kjolen til lillefrøkna var også kjempefin. Faktisk syns jeg det er en befrielse å se barn i klær uten Batman, Frost og ord som pappas stolthet og lignende. Bare vanlige klær med striper og blomster, eller annet mønster. Litt sånn gammeldags, og så utrolig fint ;)

 7. 13:42, 27 May 2017 / 13:42

  Jeg eeelsker det nye designet. SÅ fint!

 8. 10:04, 28 May 2017 / 10:04

  Nydelige bilder <3 Og haha, jeg tror nok jeg kommer til å bli picky på barneklær selv – må være flink til å ønske oss ting og klær av folk, spesifikke ønsker, så de ikke får tenke selv, høhø.

 9. Ellen
  13:06, 28 May 2017 / 13:06

  Herlig innlegg, som vanlig. Og kjolen til Saga var kjempefin. Hvor har din mor funnet den? Jeg er så glad i blått til jenta mi, så jeg skulle gjerne hatt tak i noe sånt.

  Jeg ser forresten i en annen post at dere planlegger tur til Paris med Saga. Jeg har ei datter på 6 uker som jeg har lyst til å reise med, men jeg gruer meg litt. Kunne du en gang skrevet litt om hvordan dere reiser med barn? Og har reist med henne allerede fra hun var bittelita? Jeg synes det er skummelt med hvilke reaksjoner man får på amming i andre land, hva man tar med på tur osv. Ønsker meg iallfall veldig en slik post.

 10. Karoline
  13:04, 08 Jul 2017 / 13:04

  Bloggen din e den einaste eg har lest i årevis. Den e aller best rett og slett :) Eg hadde likt en post om korleis du lagar iskaffien din. Og noko anna eg hadde likt er å få sjå hvis du har eit sminkebord/vanity og kva sminkepung du har med innhald :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *