Life, lately

Untitled

Hei! I dag vil eg berre prata litt! Om livet og Saga og alt det der. Det brukte eg jo å gjera heile tiden! På bordet her har eg masse fine peonar. Fredag gjekk eg på gartneriet og sa “eg tar alle peonane du har, takk”, dei gjer meg så glad og sesongen er så altfor kort.

I morgon er det 17.mai, Saga sin første nasjonaldag! Mamma har strikka matroskjole, gler meg veldig til ho skal ha den på. Har lyst til å baka ei rullekake til dagen, kanskje med rabarbra og vaniljekrem? Ikkje så typisk 17.mai, kanskje, men vårleg og herleg. Har aldri laga ei rullekake før, så det hadde jo vore gøy å prøva.

På laurdag har eg bryllupsfotografering, den første av tre-på-raden-laurdagar, og bryllaupet er på BESTE Villa Åmot, der Jostein og eg gifta oss. Altså, alle som får gifta seg der er verdens heldigaste, eg gler meg sånn til å vera tilbake der at eg nesten blir på gråten.

Nokre av dykk har spurt om ein oppdatering på kjøkkenhagen! Har jo publisert artiklar her, så de kan inn og lesa der. Ifølge kommentarar på Facebook har eg gjort enormt mykje feil med plantene mine, men no veks tomatplantene så det susar, så kven veit? Kanskje eg på mirakuløst vis får tomater likevel. Trur det blir denne veka at dei får flytta ut i drivhuset me har bygd. Også har eg 11 nye typar planter som har spira og som veks som berre det, her er ei liste over det eg har så langt:
– Cherrytomater
– Basilikum
– Paprika
– Squash
– Agurk
– Hokkaido-graskar
– Aubergine
– Løvemunn (blomst)
– Salvie
– Oregano
– Timian
– Koriander
– Bladpersille
– Også har eg sådd stokkrose, men denne har ikkje spira enda, etter 15 dagar, men har lest det kan ta opp til 30 dagar for den å spira.

Må passa på å tipsa til alle i Sogn om at det no på laurdag er hagedag på museet på Kaupanger (der svigermor jobbar!), så om de vil ha herlege planter og råd frå fine folk frå blant anna Sogn Jord- og Hagebruksskule så reis dit! Ein kan óg finna ut om birøkting og kompostering og sånt anna som eg no syns er kult (what?)! Skulle verkeleg ønska at eg kunne reisa dit, men skal jo på bryllaupsjobb. Skal senda med den stakkars svigermor mi ei lang liste med ønskeplanter.

Har fått anmeldereksemplar av den nye Murakami-boka frå Pax Forlag i dag, gler meg til å lesa den. Det er først no eg føler at eg klarar å konsentrera meg om lesing, det første halvåret med baby var jo eit totalkaos og ein totaltilstand, men no er det ganske chill. Ho blir ti månader denne veka. Me har rutina inne, liksom. Første lur klokka 10, andre lur klokka 15, graut og bad klokka 19 og sove før 20. Også alt på nytt neste dag. Så eg har nokre timar der, kvar dag, til å gjera sånt som å lesa. Oftast går dei til jobb, tv eller oppvask, men av og til får eg den herlege stunda. Akkurat no les eg Arv og Miljø av Vigdis Hjorth, er veldig imponert.

Saga veks så fort, ein skjønnar det ikkje eingong. Ho klatrar i trapp, spelar piano med ei hånd medan ho held seg fast med den andre, drar opp genseren min for å få mat, et fleire brødskiver enn meg til frukost, elllllllskar yoghurt og smoothie og alt som er egg, hatar å ha på seg selen i vogna (men den er heilt nødvendig, ellers berre står ho i vogna). Ho har fått nytt bilsete som gjer at ho ikkje lenger mistrivst i bil, så innmari herleg (og så innmari dyrt med bilsete). Ho seier “takk takk” når ho får noko, mamma, babba, HEIII, også svarar ho “bæ” når ein spør kva sauen seier. Kvar kveld legg eg ho med ei flaske vatn, ho legg seg på sida og drikk av den og eg seier god natt også høyrer me ingenting frå ho før på morgonkvisten. Ho kan plaske i badekaret, visa kor stor ho er og klappa på kommando, og klappar når nokon seier “jeeeej hurraaaa” eller om me syng noko gøy. Ho søv aller best i vogn når det er skikkeleg dårlig vær ute. Den gøyaste leiken akkurat no er å tilby nokon mat også ta det inn i sin eigen munn. Ho er berre den finaste vesle personen.

Jostein og eg ser Parks+Rec for typ sjette gong akkurat no, pluss Handmaid’s Tale. Har lurt på å sjå This Is Us, men lurer på om ein berre blir eit gråtkvalt vrak etter kvar episode? Erfaringar, nokon?

Eg kan ikkje tru at eg mest sannsynlig har open butikk om fire månader, det føles heilt sjukt. Kvar dag mailar eg leverandørar og små fine selskap om varene deira, føles så utrulig fint. Endelig får eg nettshoppa med meining bak! Eg har lurt på å opna nettbutikken fortløpande etter kvart som det kjem inn varer, kva trur de om det?

Hi! Today I want to just talk! About life and Saga and all that. I used to do that all the time. On the table here are so many beautiful peonies. I went to the garden shop on friday and said “I’ll take all your peonies, please!”, they make me so happy and the season is too short.

Tomorrow is may 17th, our national day and Saga’s first! My mom has knitted her a sailor dress, I can’t wait for her to wear it. I kind of want to bake a roulade cake with rhubarb and custard. Maybe not typical for may 17th, but very springy and delicious. I’ve never made a roulade before, so it would be fun to try.

On saturday I have a wedding shoot, the first of three in a row, and the wedding is at my favorite Villa Åmot, where J and I got married. Anyone who gets married there is so lucky, I can’t wait to be back there.

Some of you have asked about our food growing progress! I have been publishing articles (in norwegian), and according to the people of facebook commenting, I’ve done a lot of mistakes, but my tomato plants are growing a lot so who knows? Maybe I’ll miraculously get tomatoes anyway. I think they’ll move out into the little greenhouse we built this week. I also have 11 types of plants that have sprouted and are growing fast, here’s a list of everything we have so far:
– Cherry tomatoes
– Basil
– Bell peppers
– Squash
– Cucumber
– Hokkaido pumpkin
– Aubergine
– Snapdragon (flower)
– Sage
– Oregano
– Thyme
– Coriander
– Parsley
– I also have hollyhock, but it hasn’t sprouted yet, I’ve read it can take up to 30 days and it’s only been 15.

I received the new Murakami book from the publisher’s today, can’t wait to read it. It’s only now that I feel even capable of reading, focusing. The first six months of being a parent was a total chaotic state, but now it’s pretty chilled out. She’ll be ten months this week. We have the routine down. First nap at 10, second nap at 15, porridge and bath at 19 and sleep by 20. I have a few hours there, before bed, to do things like read. I’ll often work or watch tv or do the dishes, but sometimes I read!

Saga is growing so fast, it’s even hard to believe. She climbs stairs, plays the piano one-handed while holding on with the other, pulls up my sweater for food, eats more bread than me for breakfast, loves yoghurt and smoothies and everything with eggs, hates wearing the harness in the pram (but completely necessary since she stands up otherwise). She has a new car seat that has turned her from being a car hater, so great (and so expensive, yikes). She says “takk takk” when I give her things, mamma, babba, HEIII and she answers “ba” when I ask her what the sheep says. Every night I put her in her bed with a bottle of water, she drinks from it with both hands, I say good night and we don’t hear from her until morning. She can splash in the tub, show us how big she is and clap on command. She also claps when someone says “yaaaaaaay” or if we’re singing something fun. Her best sleep is in the pram in horrible weather. The most fun game right now is to offer someone else food and then put it into her own mouth. She is the the funniest little person.

Jostein and I are watching Parks+Rec for like the sixth time now, and also Handmaid’s Tale. I’m thinking maybe I’ll watch This Is Us, but I’m wondering if I’ll be a crying wreck after every episode? Anyone?

I can’t believe I’ll most likely have an open shop in four months, that is insane. Every day I’m emailing with distributors and small lovely companies about their products, feels so good. Finally I’m online shopping with a purpose. I’m thinking I’ll open up the online shop as I get the stock, what do you think?

Follow:
Share:

21 Comments

 1. Isabel
  11:52, 16 May 2017 / 11:52

  Dette var eit fint innlegg, likar det. Og takk for at du fortsatt bloggar, føler det er så mange som sluttar eller har pausar på ubestemt tid, og det er litt trist. Eg har jo lest bloggen din (og mange andre sin) av og på i ein ti-årsperiode og eg synst det er så fint å få følge deg. I begynnelsen var det veldig sånn “wow, hjartesmil er så kul med eigen klesstil og fotografering og han der fine”, liksom eg syntest livet ditt virka så “drøm”, om det er muleg å bruke det ordet? Ikkje at alt var lett, men meir at det var som ein fancy roman. Du har definitivt forma meg litt, i alle fall i klesstilen og korleis eg likar å ha det heime. No er det litt mindre “wow!” (sjølv om eg framleis beundrar deg) og meir sånn “I can relate” i og med at eg har ein baby på 9 månadar. Takk for bloggen din <3

 2. 12:15, 16 May 2017 / 12:15

  SÅ fint med dette innlegget, jeg likte skikkelig godt litt prat om alt og ingenting <3

 3. Erica Carolin
  12:38, 16 May 2017 / 12:38

  Du er så flott. <3

 4. Trine
  13:22, 16 May 2017 / 13:22

  Åh, det leste jeg som en epost fra en venn jeg ikke har snakket med på en stund! Så fint med en liten hverdagsoppdatering. Jeg synes det er så viktig å gi verdi til det som er her og nå også, ikke bare det ekstraordinære. Bloggen din utstråler en så behagelig ro for tiden, selv om det fortsatt er mange spennende prosjekter i lufta. Det er en fryd å lese! Jeg er hvert fall glad du fortsatt tar deg tid til å skrive her også.

 5. 13:51, 16 May 2017 / 13:51

  This Is Us er det beste jeg har sett på LENGE. Anbefales <3

  • Guro
   20:36, 18 May 2017 / 20:36

   Einig!!!!!

 6. Martine
  15:27, 16 May 2017 / 15:27

  Dette var et utrolig fint innlegg! Koselig å lese :) Lykke til videre med planlegging av butikken din, jeg gleder meg spesielt til nettbutikken er oppe, slik at jeg kan følge med fra et annet sted i landet :) Håper dere får en fin feiring i morgen.

 7. Leah
  15:48, 16 May 2017 / 15:48

  Åh utrolig fint innlegg! <3

 8. 16:00, 16 May 2017 / 16:00

  Så herlig å høre om Saga ^_^ Er det ikke fantastisk å se hvordan disse små menneskene plutselig får så sterke personligheter! Det er som en innsprøytning med ren lykke å være sammen barn. Spesielt når de ler og sier og gjør artige ting. Rullekake med rabarbra og vaniljekrem hørtes nydelig ut. Her skal det lages palvlova og ostefromasjkake.

  Det er naturlig at det blir litt prøving og feiling med såing av planter, urter og grønnsaker. Noe er så enkelt at det nesten går av seg selv, mens tomatplanter er vanskelig. Bestemor og bestefar som virkelig kunne ALT om planter og som hadde den fineste hagen i sin tid, sa rett ut at det var så slitsomt den sommeren de hadde tomatplanter og agurkplanter. 5-årige meg minnes det som fantastisk, der jeg gikk ut og inn av drivhuset, og plukket meg noen saftige tomater og pittesmå agurker. Men i dag når jeg vet hvor strevsomt det kan være, orker jeg bare å så enkle sommerblomster. Nå spirer og gror pyntekorgen så fint i vinduskarmen vår. Åååå som jeg gleder meg til sommeren. Håper virkelig det går bra med grønnsakene dine Mariell ;) Og ha en riktig fin 17. mai!

 9. A
  17:18, 16 May 2017 / 17:18

  Synes designet ditt er blitt så fint! Og så fint å få en oppdatering, det er slike innlegg jeg liker best. Som et virtuelt julebrev fra ei jeg har fulgt i mange år.
  Jeg lurer på en ting; hvordan er kollektivtilbudet der dere bor? I disse dager skriver jeg masteroppgave om kollektivtilbud, og har inntrykk av at få bruker bussen når man kommer utenfor bysentrum. Det er jo ikke så rart heller. Åssen går det med lappen for deg og Jostein forresten?

 10. 18:15, 16 May 2017 / 18:15

  Så koselig å lese dette! This is us: JAAAAA :D

 11. 19:57, 16 May 2017 / 19:57

  Så fint, ble så glad av å lese dette innlegget <3 Og Saga, åh! Så fint å lese! Gleder meg til å følge deg videre på åpne-egen-butikk-reisen :)

 12. Inga
  19:54, 17 May 2017 / 19:54

  Hvordan fikk du til at hun legger seg selv med en flaske vann? Tips, please? Hilsen frustrert småbarnsmor ;)

 13. Marte
  10:30, 18 May 2017 / 10:30

  Nå kilte det litt i magen siden et av de tre bryllupene er vårt! Vi gleder oss, og er så glad for at du skal ta bildene! Ses snart :)

  • Mariell
   Author
   11:50, 18 May 2017 / 11:50

   Yay! Eg gler meg SÅNN!

 14. 12:44, 18 May 2017 / 12:44

  Åå, takk for at du tar deg tid til å skrive så fint her om hverdagen. Gleder meg til å ta turen innom Lærdal til høsten og se den nye butikken! :)

 15. Hanna
  18:54, 18 May 2017 / 18:54

  For et fantastisk fint innlegg å lese. Spesielt om Saga. Så fint å høre om hvordan hun utvikler seg til å bli sin helt egen person. Ååh!

 16. Ananda
  12:32, 19 May 2017 / 12:32

  for et fint innlegg <3

 17. emma
  14:01, 19 May 2017 / 14:01

  for et fint og varmt innlegg! så magisk å lese om observasjoner rundt et menneske som blir seg selv <3 takk, mariell!

 18. guro
  18:50, 21 May 2017 / 18:50

  så fint. <3

 19. Mia
  18:32, 30 May 2017 / 18:32

  Ja til nettbutikk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *