It’s the small things

Small things

Hei! Håpar de hadde fri i går, som meg. Her på garden var det heilt stille, men på gardane rundt, der det er drift, var det fullt køyr. Syns det er fint egentlig, draumen om sekstimarsdag er ikkje allemannseige. Me sat i graset, åt kanelbollar og hadde besøk. Eg fekk tatt bilder av Saga i kjolen som mamma har strikka, og Jostein sat ein centimeter utanfor dette bildet og passa på at ho ikkje åt nokon av blomane.
Hi! I hope you had a day off yesterday, like me. On this farm it was veeeery quiet, but on the farms around us people were working their butts off. I kind of like it, the dream of the six hour work day isn’t everyone’s dream. We sat in the grass, ate cinnamon buns and had visitors. I took some pictures of Saga in this dress my mom made her, and Jostein sat one centimeter out of frame making sure she didn’t eat any flowers.

Small thingsSmall things.Small things.

Det har vore blomar og rot med blomar, kvistar som er avblomstra og bursdagsbukettar som for lenge sidan skulle vore kompostert. På laurdag var svigermor og eg på gartneriet og kjøpte blomar. Eg kjøpte blant anna denne trioen. Den natta var det uheldigvis frost, så den eine ser ganske trist ut no. Men eg trur dei skal bli fine likevel.
There’s been a lot of flowers this week, and mess as well. On saturday, my mother in law and I went to the garden centre to get flowers. I bought this trio. That night though, it was quite cold and now one of them looks a little worse for wear. But I think they’ll look pretty none the less.

Small things.

Jostein og svigerfar har planert utanfor huset vårt og sådd i grasfrø, det skal bli ganske så fint her til slutt kan eg lova.
Jostein and my father in law have flattened out the area outside our house and now we’re just waiting for grass.

Small things

På tysdag tok eg bilder i ein Airbnb-leilighet. Så om de kjem til Lærdal (som det blir plenty av grunnar til å gjere frå hausten og framover, blunk blunk) så bør de leige den! Eg hadde feilkalkulert og lagt all jobb tysdag som var den éine dagen Jostein skulle holda kurs, så mamma kom inn og hjelpte meg. Dette er bestemorblikket, det kan ein sjå lang veg.
On tuesday, I photographed an Airbnb flat. So if you come to Lærdal (which there will be plenty of reasons for from this fall and onwards, wink wink) you should rent it! I had miscalculated my days and put all my work on tuesday, which was the only day where Jostein was teaching a course, so my mom came in to help me. This is the grandmother look.

Small things

Sara kom på besøk for ei natt etter eit bryllaup i Sogndal. Me spelte kinasjakk og drakk vin, også reiste ho igjen fortare enn svint.
Sara stayed with us for one night after going to a wedding in Sogndal. We played chinese checkers and drank wine, and then she left again.

Small things

Men ikkje før ho hadde hjulpe meg med å potta om paprika, tomat og basilikum. Dei treng meir sol enn det har vore her, men me er på veg.
But not before she had helped me replant my bell peppers, tomatoes and basil. They need more sun than they’ve had access to here, but we’re on our way.

Small things

Endeleg fekk eg óg hengt opp dette fine bildet. Nokre rom er jo tilnærma ferdige no, kven skulle trudd. No funderer me på kva tid me skal mala stova, mala gangen, kva Esra-print me skal kjøpa i gigantisk storleik. Herlege funderingar jo.
And I finally hung this photo. Some of our rooms are almost done now, who would have thought. Now we’re thinking about what time to paint the living room and stair room, what huge Esra print to get. Lovely things to think about.
Follow:
Share:

6 Comments

 1. 20:46, 02 May 2017 / 20:46

  Så utrolig mye fint! Det er så fint å følge med på at det vokser og gror, også så godt å kjenne på at ting begynner å falle litt på plass!

 2. Charlotte
  00:54, 03 May 2017 / 00:54

  Saga er bare så skjønn! Elsker ordforholdet dit og hvor positiv du holder deg, spesielt med de små hverdagsgledene. Får meg til å se ting rundt meg i et nytt lys :)

 3. 09:27, 03 May 2017 / 09:27

  Savner Sara og podden!

 4. 07:26, 04 May 2017 / 07:26

  dette innlegget gjorde meg både rolig og inspirert; den beste kombinasjonen! <3

 5. 12:38, 05 May 2017 / 12:38

  Herlighet, jeg er en sucker for allslags blomster og planter for tiden, ble enda mer forelsket nå.

 6. Madeleine Kleppan
  09:52, 08 May 2017 / 09:52

  Synes du tar så fine bilder!
  – har forsøkt å følge deg på instagram, men det går ikke! – når jeg trykker på “følg” så føler den i to sekunder, før den på en måte hopper av knappen og jeg ikke lenger følger, eller får sett bildene dine.

  //Madeleine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *