Great things


Sidan året starta har eg hatt ein automatisk overføring på 200 kroner i veka til ein personlig sparekonto. Eg tenkte som så at 200 kroner er ei mengd pengar eg ikkje egentlig legg så veldig merke til at forsvinn. Så i nokre månader no har det berre forsvunne litt og litt utan at eg har hatt vondt av det, og no fantaserer eg om kva eg vil bruka mine partusen kroner på. Kanskje eg skal venta til bursdagen min om ein månad og kjøpa noko ordentlig fint til meg sjølv?
Since the beginning of this year I’ve had an automatic transfer for 200 kroner (around 20 GBP) a week to a personal savings account. I thought 200 kroner is an amount of money I wouldn’t really think about going out of my account. So for a few months it’s been seeping out without me even noticing, and now I’m fantasizing about what I want to spent my money on. Maybe I’ll wait for my birthday and buy myself something great?

Jostein og eg utviklar eit fiskerepertoire akkurat no, og det går veldig bra. Fisk er jo ikkje min favoritt, men eg pushar meg sjølv veldig til å finna rettar som funkar med mykje smak. Til no har me ein kick-ass fiskegrateng og ein super fiskefingerburger (i brioche-brød med remulade!), også blir eg titt og ofte fysen på bacalao. Forrige veke kom foreldrene mine på middag, og da laga me asiatiske fiskekaker og det var SÅ godt. Eg brukte oppskrift frå youtube over her
Jostein and I are developing a bigger selection of fish recipes right now and it’s going really well. Fish isn’t my favorite, but I’m pushing myself a lot to find dishes that work with a lot of flavour. Now we have a lovely fish gratin, a delicious fish finger sandwich (in a brioche bun, with tartar sauce!), and I also crave bacalao. Last week, my parents came to dinner, and we made asian fish cakes that were SO good. I used a recipe from youtube (it’s in danish, but I think the recipe underneath it can be easily translated)

 

 

Follow:
Share:

12 Comments

 1. 09:44, 21 Mar 2017 / 09:44

  Jepp, alle monner drar.Gøy når man ikke merker noe til at det forsvinner før man ser at OJ her var det jo litt penger!
  Tenker at du burde kjøpe noe til deg selv jeg :)

 2. 10:23, 21 Mar 2017 / 10:23

  Hjemmelagde fiskekaker er så digg! Broren min lagde et lass før han skulle ta fagprøven som kokk – og det var de diggeste fiskekakene noen sinne – med grønn chili i. Omg. Småsparing er så smart! Jeg har mikrospar, så hver gang jeg trekker kortet går 5 kroner inn på en annen konto. Veldig smart, for jeg merker jo ikke at det tikker ut en femmer her og der. Men gøy å finne igjen de pengene :D

 3. Kathrine
  11:18, 21 Mar 2017 / 11:18

  Småsparing er så smart! Har eit litt større trekk ein gong i månaden, men poenget er jo det same. Har også tenkt på at eg må ete meir fisk, og sjølv om det er litt “juks” og lettvint, så er det kjempegodt med laks eller aure i sitronsausen frå Toro (og ein kan sjølvsagt lage sausen frå botn av om ein ønsker det – fleire matbloggarar som har oppskrift).

 4. Ingebjørg
  13:39, 21 Mar 2017 / 13:39

  De fiskekakene så veldig gode ut! Hvis du har en oppskrift på den fiskegreia i brioche-brød tar jeg gjerne imot den også :)
  Jeg pleier å rulle fisk i sesamfrø og steike den, og servere med nudler, avocado-vårløk-salat (mango og sukkererter er sikkert også digg oppi), og ha over soyasaus (med litt chili, hvitløk, lime og sukker oppi). Definitivt min favoritt-fiskerett. Liker den aaller best med laks, men funker veldig bra med hvit fisk også, husker du sa at du ikke takler laks ;-)

 5. 15:47, 21 Mar 2017 / 15:47

  Å ha penger på et sparekonto er jo alltid bra. Noen store utgifter kommer som en overraskelse og da er det bra å ha en finansiell reserve. Selv har jeg begynt med sparekonto da fikk den første ekte jobben min og var glad at jeg hadde gjort det når det var noe med bilen. Nå er jeg gravid og er glad en gang til. Det går jo fort med at penger kan bli en sorg i en slik situasjon.

 6. 20:29, 21 Mar 2017 / 20:29

  Oooh, sounds so yummy! Please post the lovely recipes – new fish recipes are always good!

 7. 00:29, 22 Mar 2017 / 00:29

  Ahhh, ingenting er vel bedre enn fisk! Man blir så lett i kroppen, føler seg sunnere, og får sove bedre :) Noe som er veldig godt på fisk er soyasmørsaus. Halvt om halvt med soyasaus og smeltet smør. Vi bruker det til sesampanert laks, og baconsurret torsk.

 8. Elise
  11:07, 22 Mar 2017 / 11:07

  Åh, så mye fint!

  Forresten, jeg har betalt for Paris-guiden din via Paypal for lang tid siden, men ikke fått noe tilsendt. Beklager at jeg spør om dette her, men jeg har prøvd å kontakte deg på mail uten å få noe respons. Hvis du ikke lenger sender ute denne, kan jeg få pengene tilbake? Fint hvis jeg kan få noe svar på hva som skjer, siden jeg allerede har betalt :)

  • 17:06, 22 Mar 2017 / 17:06

   Sjekk spam-filteret ditt, min London-guide havnet der

   • Elise
    18:33, 23 Mar 2017 / 18:33

    Der var den. Takk for tips! :)

 9. 11:29, 22 Mar 2017 / 11:29

  Kan jeg få lov å anbefale noe veldig enkelt (og samtidig veldig godt) til fiskemenyen?
  Det er nok ikke noe revolusjonerende, men til en vanlig torsk (stekt, kokt, ovnsbakt) er det vanvittig godt med en skikkelig rotmos! Ha i blomkål, potet, søtpotet, gulrøtter, litt kålrot, et bittelite fedd hvitløk, litt muskat, MASSE smør – og vips! Noe ekstremt velsmakende til den salte torsken. Er du litt vågal kan du ha litt stekt serranoskinke til. Eller bacon. Eller uten? Det er opp til DEG! :)

 10. 20:06, 05 Apr 2017 / 20:06

  Så lurt med sparekontoen! :) Og det er så gøy å lage nye matretter når det blir bra! :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *