The saga of my magazines

Hjartemagasinet

I 2010 budde me i Oslo. Jostein gjekk på Blindern og eg gjekk på fotoskule. Eg mistrivdes sånn, prøvde mitt beste men sleit med å godta at det ikkje var tida for meg å gå på skule. Ein dag etter skulen gjekk eg berre heim også gjekk eg aldri tilbake, gradvis etter kvart som dagane gjekk, gjekk det opp for meg at eg hadde slutta på skulen. Eg hadde såvidt begynt å tenka på å laga mitt eige magasin, noko å holda i, det var ei tid så proppfull av inspirasjon, leiligheten vår var til eikvar tid oversvømt av papirutklypp til ulike prosjekt.
In 2010 we lived in Oslo. Jostein was in university and I was in photography school. I wasn’t happy at all, I tried my best but had such a hard time accepting that it just wasn’t the time for me to be in school. One day after school hours I went home and then I just never went back. Gradually, as the days went, I realized I had quit school. I had just barely started thinking about making my own magazine, something tactile, it was a time so full of inspiration. Our flat was at all times drowned in paper for different projects.

HjartemagasinetHjartemagasinetHjartemagasinet

Det første magasinet var a4, og framsida var teikna av Caitlin Shearer. Saga Sigurdadottir var med, og det var óg Mariell! Det var faktisk første gong me snakka med kvarandre!
The first magazine was a4, the cover was drawn by Caitlin ShearerSaga Sigurdadottir was in it, and Mariell too! It was the first time we spoke to eachother!

Hjartemagasinet

Det andre handla om kjærleik. Frode Grytten var med, Sandra Beijer, Elsa Billgren, Heidi og Caroline, Jessica Silversaga, Mike Bailey Gates (som var typ femten år da!):
The second one was themed LOVE. Frode Grytten was in it, Sandra Beijer, Elsa BillgrenHeidi og Caroline, Jessica Silversaga, Mike Bailey Gates (I think he was fifteen at the time!):
HjartemagasinetHjartemagasinetHjartemagasinetHjartemagasinetHjartemagasinetHjartemagasinet
Var så sjukt stolt av det, det var milevis bedre enn det første.
I was so proud of it, it was so much better than the first one.

Hjartemagasinet

Det tredje og siste handla om Paris, eg hugsa at eg nesten klikka av glede då Caroline sendte meg framsida. Eg hadde med nokre verkeleg fantastiske fotografar, blant anna Anna Malmberg og Julie Pike.
The third and last one was about Paris, I freaked out when Caroline sent me the cover. I had some really amazing photographers in it, like Anna Malmberg and Julie Pike.
HjartemagasinetHjartemagasinetHjartemagasinetHjartemagasinetthe magazine.
Diktet skreiv Fredrik kvelden då eg hadde min vesle Au Revoir-fest. Var så sjukt redd og grein så mykje, trur kanskje ikkje Fredrik hadde sett meg gråta før.

Hjartemagasinet

Desse tre var verkeleg starten på heile jobblivet mitt, karrieren min. Eg lærte så mykje om InDesign, om trykkeri, om fargeprofilar, om komposisjon. Det var sånn eg lærte meg at ein ikkje trengte å vera ansatt for å ha ein jobb, at eg ikkje måtte jobba luselønn for å “bygga meg oppover”. Eg var veldig heldig som kunne gjera det og eg var sjukt tøff som turte, eg er takksam til tjueåringen som berre gjorde først og tenkte seinare, for livet mitt hadde sett ganske annleis ut no om eg aldri hadde laga desse tre.
These three magazines were the start of my whole work life, my career. I learned so much about InDesign, printing, color profiles, composition. It was how i learned that I didn’t have to be employed to work, I didn’t have to get paid next to nothing to “work my way up”. I was so lucky to be able to do it and I was so brave that I did, I’m so grateful to that twenty-year old who just did things before thinking, because my life would look quite different if I had never made these three.
Follow:
Share:

20 Comments

 1. 08:07, 02 Mar 2017 / 08:07

  magasinene! <3
  jeg har dem i bokhylla, og har hatt dem med meg på ethvert flyttelass siden de kom.
  de inspirerte meg så mye, og at du bare gjorde det og skapte din egen greie gjorde dem enda mer magiske.
  så fint og nostalgisk og power innlegg. god torsdag <3

 2. 09:38, 02 Mar 2017 / 09:38

  Hei Mariell, har du lest Frankie magazine, fra Australia? Tror du hadde likt det.
  Sjukt stilig ar du bare lagde dine egne mags’s!

 3. k
  09:45, 02 Mar 2017 / 09:45

  Jeg har alle tre! Har lest bloggen din siden du hadde rød tapet som bakgrunn, og fant deg gjennom wishwishwish (tror det var det hun het…) <3

 4. 10:14, 02 Mar 2017 / 10:14

  Jeg fikk aldri somlet meg til å kjøpe magasinene :( Og det irriterer meg for de er så fine! Liker folk som gjør ting, og tenker senere. Føler det er slik det meste som er bra blir til.

 5. Hedda
  11:12, 02 Mar 2017 / 11:12

  VELDIG kult. Går det an å kjøpe nå? Har du noen igjen?

  Hilsen Hedda :)

  • Mariell
   Author
   13:08, 02 Mar 2017 / 13:08

   Eg skal leita litt og sjå kva eg har, så kan eg maila deg! :)

 6. 11:12, 02 Mar 2017 / 11:12

  Noen ganger må man bare finne sin egen vei. Det er inspirerende å se de som virkelig tar sjansen.

 7. Ingrid Tjosaas
  12:57, 02 Mar 2017 / 12:57

  Du er så tøff som turte! Eg óg lurar på om det er mogleg å få kjøpt dei tre magasina no.

 8. 14:48, 02 Mar 2017 / 14:48

  Dette er så sykt inspirerende og motiverende, akkurat det innlegget jeg trengte å lese i dag, takk! <3

 9. 15:14, 02 Mar 2017 / 15:14

  Jeg har Paris-magasinet, jeg har enda ikke vært i Paris (egentlig helt uhørt), men når jeg en gang drar dit skal jeg ha det med. Så himla fint.

 10. Erica Carolin
  17:08, 02 Mar 2017 / 17:08

  Jeg vil óg kjøpe magasin hvis du har! Og legge inn et stort utropstegn og si at vi ønsker oss hkartemagasinet som noe kontinuelig. <4

 11. Heidi R.
  19:09, 02 Mar 2017 / 19:09

  Ååååååh~~~ Magasinene! ^^
  Jeg har alle tre og jeg blar i dem ennå.. Flotte bilder, fine ord og masse inspirasjon! :)
  Tenk at jeg har fulgt din blogg så lenge! Hvor blir tiden av? ;) Stå på videre. Jeg digger deg <3

 12. 09:34, 03 Mar 2017 / 09:34

  Så inspirerende! Får lyst til å skrive og fotografere og lage mitt eget… Kan man fortsatt kjøpe disse?

 13. Guro
  12:01, 03 Mar 2017 / 12:01

  Dette er en av to ting som gjør meg misunnelig; mot ! Og så himla mye av det. Intet irriterer meg mer enn folk som syns andre folk er “heldige som fikk sjansen” når det de egentlig var er “sykt tøffe som lagde eller turte å gripe sjansen når den var der”. Jeg har inget mot og misunner dere som har det. Jobber med saken og kanskje ved pensjonistalder begynner det å hjelpe på ? uansett; tøffe deg som “bare gjorde det” og siden har fortsatt med det.

 14. 23:40, 03 Mar 2017 / 23:40

  Fantastisk Mariell! Jeg syns du har har veldig flink og ikke minst modig. Skulle ønske jeg hadde litt av motet ditt ;)

  • 23:41, 03 Mar 2017 / 23:41

   Har vært skulle det står :P

 15. Helene
  15:39, 09 Mar 2017 / 15:39

  Jeg har alle tre og elsker de <3

 16. Nikoline
  21:11, 27 Mar 2017 / 21:11

  Det var en ære å få være med :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *