On my list: Norway

Det finst SÅ mange fine plassar i Norge eg har lyst til å besøka, mest handlar det om bedrifter eg er nysjerrig på og vil testa ut. Vil reisa meir i Norge, utforska alt det fantastiske me har her istadenfor å alltid lengta ut (sjølv om det typ er det norskaste?), og oppdaga og bli kjent med fine dyktige folk. På jobb som bryllupsfotograf har eg fått oppleva nokre av dei finaste hotella og ikkje minst nokre av dei beste serviceopplevingane i mitt liv, som har gitt meg sånn reiselyst i Norge. Å berre reisa ein plass for å bu på eit hotell er ganske fint, syns eg. Å sitta i salongen og drikka kaffi og lesa bok, liksom. Elskar det!

Om ein ikkje veit om desse plassane er det vanskeleg å vita at dei finst, men her er iallefall lista eg har samla meg over herlege hotell og fine kolonialar og bruktbutikkar, plassar som eg har lyst til å besøka. Om de har fine slike i nærområdet eller som de veit om TIPS I KOMMENTARFELTET for da blir eg så syka glad!

There are a lot of places in Norway I want to visit, it’s mostly about businesses I’m curious about and want to try out. I want to travel more in my own country, see and enjoy what is already here instead of always going other places, and explore and get to know good people. Working as a wedding photographer I’ve experienced some of the nicest hotels and some of the best service experiences of my life that has given me such a want to travel in-country. Just going somewhere to a hotel is nice too. Sitting in the salon, reading and drinking coffee, I love the idea of that.

If you don’t know about these places it’s hard to know they exist, but here’s a list of hotels and shops I want to visit:

 

Skjermbilde 2017-02-23 kl. 11.41.41

Melgården
Berre så vanvittig vakkert, hagen opnar for publikum no i år og eg vil dit og vandra.
Melgården
Really beautiful, the garden is open to the public this year and I want to go there to wander around.

image.aspx-ImageId=4083903&

Avdemsbue
Kusina til Jostein har opna butikk ved familiegarden, Avdem, de veit kanskje om Avdem Gardsysteri? Det er onkelen og tanta til Jostein sitt selskap, og dotter deira har opna denne butikken med kafé på Lesja. Som ein herleg kolonial med alt som er godt. At me ikkje har vore der enda er seriøst sjukt, og eg gler meg enormt til å reisa innom.
Avdemsbue
This is Jostein’s cousin’s shop, it’s a CRIME that we haven’t been there yet. It’s a food shop and café with only delicious things, I can’t wait to go there.

BFC7DF8CB55D4593A77155AE02899548

Hotell Union Øye
Her har eg jobba i bryllup, og vart bergtatt av alt ved dette hotellet. Alle som jobba der var så proffe og SNILLE <- så viktig når ein er bryllupsfotograf. Liksom, driftsjefen på hotellet køyrte meg heim når jobben min var omme så eg ikkje skulle måtta venta på taxi. Så mykje kjærleik for sånt!!  Eg såg dei mest fantastiske hotellrom som eg kunne tenka meg å sova i, så det har eg tenkt å gjera så fort eg kan.
Hotell Union Øye
Such a beautiful hotel, I worked a wedding here and I was smitten. Everyone who worked here were so professional and kind. The woman who runs the hotel drove me home when my work was over so I wouldn’t have to wait for a cab, it’s the kind of thing you don’t forget. They have the most wonderful hotel rooms I really want to stay in.

11850710_873729112720446_7151779986297586681_o

Småbrukt
Ein bruktbutikk i Kvål (Trøndelag) som eg MÅ få besøkt.
Småbrukt
Second hand shop in Kvål that I NEED to visit.

hot1_haaheim_inger_elise_okland

Håheim gard
Etter at Heidi skreiv om det, vil eg óg hit! Ser så herleg ut.
Håheim gard
Heidi wrote about it, so now I want to go!

14980787_331437897220139_5898029089555784545_n

Fryd Oslo
Eg vil gjerne ha ein kartong med tolv, takk! Ellllllllskar donuts og lengtar sånn mot ein god ein, eg følger Fryd Oslo med stor entusiasme, og det samme paret har óg starta kaffebrenneri som sender kaffe i posten, Talor & Jørgen.
Fryd Oslo
Give me a box of twelve, please! Craving these donuts, in Oslo.

laqzduboyxm1qd9fzb7i

Skafferiet
På Helgøya. Ser ut som eit sommerparadis, vil reisa dit og eta digg mat i hagen, men eg har óg veldig lyst å reisa dit når det er julemarknad i november!
Skafferiet
At Helgøya (an island). Looks like such a paradise, I want to go there and eat delicious food in the garden, but I also want to go when there’s a christmas market in november!

hot10_walaker_hotell

Walaker Hotell
Dette ligg jo til og med ikkje så langt herifrå, tek gjerne helg midt i veka (det er jo sånn det funkar for meg om sommaren: bryllupsfotograferingar i helga og helg midt i veka) her i sommar!! Føles som ein hage der Poirot kan sitta og tenka og snurra på barten.
Walaker Hotell
This is very close to me, and I would love to spend a few days here this summer!! Feels like a garden where Poirot would sit and ponder.

Baroniet_Rosendal_rosehage

Baroniet Rosendal
Altså, kor dreamy ser ikkje dette ut? Også kan ein ta båt frå Bergen. Verkeleg høgt opp på lista.
Baroniet Rosendal
Like, how dreamy is this? It’s possible to get a boat from Bergen. Very high up on the list.
Follow:
Share:

26 Comments

 1. 19:54, 23 Feb 2017 / 19:54

  Herregud så mange fine steder! Jeg har lyst til å reise mer i Trøndelag. Kjøre den Gyldne Omvei og få med meg alle gårdsutsalgene. De har visstnok aspargestrær der et sted, og det har jeg aldri sett før! Har også lyst til å besøke Stokkøya. http://www.stokkoy.no/hjem/overnatting.aspx

 2. 20:02, 23 Feb 2017 / 20:02

  Tips fra Trøndelagskysten: miniatyrlandsbyen Dolmen by, og krambua på Hopsjøbrygga, begge på Hitra :)

  • 02:58, 24 Feb 2017 / 02:58

   Maten på Hopsjøbrygga også, himmelsk god! Bacalao, blåskjell eller hjort, for eksempel!!

 3. Thea
  20:15, 23 Feb 2017 / 20:15

  Så mye fint! 2017 skal bli litt norgesferieår. Jeg må bare tipse deg om nordvestlandet, spesielt Veiholmen og Smøla! Vakrere øy skal du lete lenge etter

 4. Tone
  20:35, 23 Feb 2017 / 20:35

  Veiholmen!

 5. Michaela
  20:47, 23 Feb 2017 / 20:47

  Reisetips ja takk liksom! Har vært på Helgøy to ganger. En gang om sommeren med tidenes sommeridyll, grønne enger og blå himmel og helt klart Mjøsvann. En annen gang på julemarked, utrolig stemning selv om det ikke var snø akkurat da. Har også vært innom Avdemsbue, kjøpte ost og te og is. Perfekt stopp på vei hjem til Lillehammer fra Møre. Vil også anbefale Maihaugen på Lillehammer, bare å vandre gjennom norgeshistorien, helt herlig.

 6. Marte
  20:58, 23 Feb 2017 / 20:58

  Dalen Hotell i Telemark! Blir kalt for “eventyrhotellet” og er et så fantastisk magisk sted!

 7. 21:24, 23 Feb 2017 / 21:24

  Hvis de reiser til Håheim Gård; pass på å bestill eit rom med badekar. Så kan man ha super-duper-mega-spa etter babyen har sovna.

 8. M
  21:28, 23 Feb 2017 / 21:28

  Rett i nærhet av deg egentlig! Fjærland hotell! Fantastisk fint og alle de små bruktbokbutikkene overalt :)
  Var innom Lærdal sykehus på sensommeren i forbindelse med et familiemedlem som hadde blitt operert der og hadde før det lest bloggen din om fødselen til Saga. Var virkelig et fantastisk fint sykehus (PS, var sol den dagen jeg var det også)!

 9. 21:42, 23 Feb 2017 / 21:42

  Altså… HELE NORD-NORGE!

 10. Ragne
  21:49, 23 Feb 2017 / 21:49

  Skafferiet er MAGISK på sommeren! i tillegg til kaféen har de åpnet en gårdsbutikk med masse fint nede i en del av fjøset. Det er så mye fint å se på rundt gården også; dyr, vann, skog, jorder, blomster og alt annet som hører innlandet til. En annen severdighet Helgøya har å tilby er Bergevika. Der kan man nesten garantert finne fossiler blant steinene i vannkanten. Det er best å dra på leting på våren før vannet stiger igjen, men fint er det der hele året rundt!

  Og siden du allerede har skrevet om familiære forbindelser til butikker; Myklestad Plantegård i Blomsterdalen utenfor Bergen (mellom Bergen sentrum og Flesland) har en FANTASTISK atmosfære og masse blomster og verdens beste gulrotkake bakt av min mormor :) Plantegården drives av min tante og ligger veldig sentralt, men samtidig så landlig og rolig til mellom grønnkledte hauger med sauer beitene rundt. Før jul er det julebutikk med salg av juletrær og juleblomster og annet fint. Anbefales på det sterkeste, om ikke helt objektivt!

 11. Signe
  22:42, 23 Feb 2017 / 22:42

  Nutheim Gjestgiveri er eit heimekosleg og sjarmerande trehotell drive av ein kunstnarfamilie gjennom fleire generasjonar. Det ligg flott til i toppen av vakre Flatdal i Telemark. Perfekt stoppestad mellom aust og vest! Ope for servering i sommarhalvåret. Kjempegod og heimelaga mat – og dei brygger også ein eigen øl! (Om ein er i området og er strikkeentusiast, må ein også ta turen innom Telespinn, eit spinneri med ull frå eigne mohair-geiter. Har butikkutsal)

 12. Sophie
  08:42, 24 Feb 2017 / 08:42

  Genialt innlegg! Miljøvennlig, avslappende og fint å reise mer i eget land.

  Jeg kan anbefale følgende på Vestlandet: Bakeriet på Ask på Askøy utenfor Bergen (himmelske bakverk, steinovnsbakt) og Æra kafe på Askøy, Brukten på Voss (fantastisk bruktbutikk utenfor Voss sentrum), NLM gjenbruk ved Arna utenfor Bergen (masse fint og gode priser), Bakeriet på Highland på Geilo (utrolig god foccacia), Solstrand Hotel (SPA) på Os, Bekkjarvik gjestgiveri (sjukt god mat) på Austevoll.

  Og på Helgeland; Dønnes Gård på Dønna, Blomsterbutikk på Herøy, Vangsbryggen.

  God helg!

 13. Ragnhild
  08:54, 24 Feb 2017 / 08:54

  Røisheim hotell i Lom er nydeleg! Visst er eg upartisk sidan eg er vaksen opp på nabogarden og har jobba mange somrar på hotellet,men eg meiner bestemt det er noko for seg sjølv. Mindre herskapeleg enn hotella på lista di, men eit superidyllisk gardstun med tømmerhus frå1800-talet, fyr på peisen, badestamp på romma, fredeleg atmosfære og god mat! Lom har også mykje anna å besøke, som stavkyrkja og fjellmuseet. Og alle bør ha besøkt Bakeriet i Lom minst ein gong i livet!

 14. Ane Kallmyr Lerheim
  12:05, 24 Feb 2017 / 12:05

  Det viktigste av alt er Aak Hotell i Romsdalen. Med alt det har med seg av vakker natur, nærliggende utflukter, lokale produsenter, kortreiste og egenproduserte råvarer og den mest unike atmosfæren. Velkommen hjem. http://www.hotelaak.no/

 15. Lene
  13:25, 24 Feb 2017 / 13:25

  Etne ❤

  Her kan du sjå Langfoss (som ifølgje CNN er ein av verdas finaste foss) og mykje fin natur.

  Så anbefalar eg tur innom søstrene Lye (mykje fint) og butikken Prikkar (som namnet seiar er berre fult med prikkar. Har og ei nettside prikkar.no)
  Om du skal eta er Fugl Fønix hotel staden ?

  Elles er det greit å få med seg Stødle Kyrkje som var heim staden til ein av Noreg første konge under vikingtida(kong Magnus Erlingson)

  Kan og kjøre til Skånevik for å sjå dei fine husa.

  Dette var nokre av mine Etne tips.

  Har lyst å reise nordover

 16. Astrid
  13:34, 24 Feb 2017 / 13:34

  Den gyldne omvei! Ostekake med blåbærlokk på Gulburet, Gangstad ysteri med den beste isen og de beste ostene, “sentrum” på Inderøya, som ser ut som en sørlandsidyll, med fine kafeer og små butikker! Frosta som har utallige gårdsutsalg med frukt og grønnsaker, kafeen på Klostergården (Tautra) og nonneklosteret der, Arntzen bakeri som har den beste tekaken noensinne. Munkeby kloster som lager Munkebyost ligger midt mellom Frosta og Inderøya, rett utenfor Levanger, og den osten er fantastisk!

  Velkommen til Trøndelag:D

 17. 14:03, 24 Feb 2017 / 14:03

  Sogndalstrand er et eventyr for en fotograf, og så deilig å på på Sogndalstrand Kulturhotell med utsikt over elva!

 18. 22:04, 24 Feb 2017 / 22:04

  Så mange herlige tips Mariell ;) Fikk lyst på Norgesferie i år. Småbrukt har jeg hatt lyst å besøke lenge. Jeg følger dem på facebook, og de har mye lekkert.

  Jeg kan iallefall tipse om å besøke Henningsvær i Lofoten. Faren og stemoren min bor der, og det er bare helt NYDELIG. Jeg tok kjæresten med dit i forrige sommer, og han var over seg av hvor fint det er. Han sa at dersom noen hadde plukket han opp og bare satt han ned igjen på kartet, ville han ha gjettet på at det på Sørlandet. Da spesielt på grunn av alle de små pastellfargede trehusene. Og det er kjempekoselig der. Henningsvær er jo en klynge holmer, så uansett hvor du er, er du nesten på kaia eller i fjæra ^_^ De har koselig kafeer som Lysstøyperiet, Klatrekafeen og den fineste “nipsbutikken” i hele verden -Drops. Engelskmannsbrygga er også verdt et besøk. Hele Lofoten er egentlig bare helt fatastisk. Reine, med sine små broer og den mest velfylte bruktbutikken jeg har sett. Og Å, hvor det føles som å reise 100 år tilbake i tid ^_^ You must see it!

 19. 08:56, 26 Feb 2017 / 08:56

  Å, så fint med et sånt innlegg!
  Her kommer et tips fra meg:
  Røkenes gård utenfor Harstad! Å dra dit på en søndag for kaffe og vafler er en av mine favorittsysler, særlig om sommeren, De har en utrolig søt hund som tusler rundt, og SÅ gode vafler. Liker å sitte og se på alle som drar dit for å hygge seg. Og de som driver det er kjempeålreite folk, det gjør så mye for stemningen, som du også sa i innlegget.

 20. Lillan
  14:56, 26 Feb 2017 / 14:56

  I Rosendal kan eg verkeleg anbefale overnattinga på Rosendal Avlsgård og Fruehus. Det er som å reise 150 år tilbake i tid. Standarden på romma er enkel, så veit ikkje kor lettvint det er å reise med baby, men verd å legge på minnet i alle fall :) Hardingasete i nærleiken av Tørvikbygd i Hardanger er òg utruleg fint. Eit tun med gamle restaurerte hus, badestamp, badstu, naust og sjøbad. Og heilt enorme matporsjonar – ein går ikkje derifrå svolten!

 21. 09:13, 27 Feb 2017 / 09:13

  Så fine tips både fra deg og kommentarene! Jeg har ikke fått reist noe sted på flere år fordi økonomien er så crappy og vi er dårlig til å sette av penger til det. Jeg MÅ ta meg lappen så vi kan kjøre rundt i Norge, det er det første jeg vil, mye viktigere enn storbyferier for meg.

 22. 15:02, 01 Mar 2017 / 15:02

  Baroniet og Rosendal er definitivt verdt å besøke! Vakker natur og omgivelser!
  Tanten og onkelen min driver en gullsmed der og var ofte på ferie der da jeg var yngre siden de har en leilighet der også! Pleide å si at jeg ville flytte dit og kjenner jeg trenger å ta en tur igjen snart.

 23. 11:04, 18 Mar 2017 / 11:04

  Litt sent har jeg tipset om dette innlegget på bloggen min :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *