Seeds and sprouts

summer.sogn.sogn.summer.hasselblad.

Det skjer ting i tunet her! I sommar skal Jostein og eg nemlig ha vår eigen kjøkkenhage på garden, mellom jordbæråkeren og eit epletre er det akkurat nok plass til oss og sånt me ønskar oss. Det er litt skummelt for meg, eg er litt redd for dette sidan eg aldri har gjort det før men det føles viktig og veldig, veldig fint å dyrka vår eigen mat no som me kan! Og me har heldigvis svigerforeldre i nabohuset som har drive med økologisk landbruk i tusen år. Eg har bestilt økologiske frø og lest masse, snakka med flinke folk og kvinna meg opp! No ventar eg berre på å få frø i posten så eg kan byrja å så dei seigaste slaga allereie no i februar (inne!). Gler meg til å teikna opp kjøkkenhagen med dei ulike slaga og laga plan for åra framover, eg skal læra så masse. Håpar dette er noko som interesserer dykk óg, kjem til å skriva ein del om det frå no av og fram til i haust! Det skal bli ein fin sommar, eg har mange bryllupsjobbar og anna enn det skal me berre sulla heime, jobba mindre enn ellers, få hjelp av alle som er på besøk til å plukka ugras og eta mat rett frå jorda.
Things are happening right now! This summer, Jostein and I will be growing our own vegetables here on the farm, between the strawberry field and an apple tree there is just enough space for us to grow the things we want to grow. This is a little scary for me, I’ve never done anything like this before but it feels important and very, very good to grow our own food now that we can. Luckily I have in-laws in the house next door that have been running an organic farm for like a thousand years. I’ve ordered organic seeds and read a lot, talked to people who know this stuff and womaned up! Now I’m just waiting for my seeds so that I can plant my early seeds now in february. I can’t wait to make a sketch of our kitchen garden with our different kinds and make a plan for the years to come as well, I’m going to learn a lot. I hope this is something that interests you as well, I’ll be writing about it from now on until the fall. It’s going to be a great summer, I have a lot of wedding jobs and other than that we’re just going to hang out at home, work less than the rest of the year, get help from everyone who comes to visit and eat our food straight out of the ground.
Follow:
Share:

16 Comments

 1. 10:23, 08 Feb 2017 / 10:23

  Ja! Det er morsomt å dyrke sin egen mat. Løk, fennikel og gulrot er det jeg har lyktes aller mest med, i tillegg til masse krydderurter. Og rødbeter så store som hodet mitt, fordi jeg glemte å ta dem opp i tide.

 2. Tina
  10:48, 08 Feb 2017 / 10:48

  Så fint! Gleder meg til å lese mer om prosjektet. Jeg bor midt i byen og har dessverre ikke plass til å dyrke utendørs, men vi har dyrket grønnkål både hjemme hos mamma og på takterrassen på kontoret tidligere :)

 3. Erica Carolin
  11:31, 08 Feb 2017 / 11:31

  Åh, dette gleder jeg meg til å følge med på!

 4. 11:42, 08 Feb 2017 / 11:42

  Så spennende! Jeg har også gått til storinnkjøp av frø, og har allerede fått chilifrøene mine til å spire inne på badet. Snart skal det såes mye mer! Gleder meg til å følge med på hageprosjektet deres :)

 5. 13:24, 08 Feb 2017 / 13:24

  Hurra! Jeg har også en plan om å starte med hjemmedyrking etter hvert (håper på å få satt i gang til neste år) så dette er midt i blinken! Gleder meg til inspirasjon :D

 6. Camilla Elise
  16:49, 08 Feb 2017 / 16:49

  Gleder meg til å lese om dette prosjektet! :D

 7. 17:39, 08 Feb 2017 / 17:39

  Åh, dette høres helt herlig ut. Jeg gleder meg til å følge med!

 8. Kaffemarte
  17:54, 08 Feb 2017 / 17:54

  Det blir spennende å følge med! Her har en chiliplante mirakuløst overlevd måneder med lite stell og jeg håper den vil lage nye chilli når det forhåpentligvis blir varmere.

 9. 23:32, 08 Feb 2017 / 23:32

  Så artig at dere skal dyrke så mye selv ;) Jeg gleder meg stort til å følge med, og lese om det. Selv elsker jeg planter, urter, bær og grønnsaker. Så jeg fyller verandaen vår, eller hagen min som jeg kaller den for hver eneste sommer. Mitt siste prosjekt er solbærbusk i potte ^_^ Håper den holder seg gjennom vinteren.

 10. 10:35, 09 Feb 2017 / 10:35

  Jeg synes, det er en herlig idé. Spesielt når man har en så bra muligheit. Grønnsaker fra eget hage smaker så mye bedre, dere får se. Selv en vanlig grønn salat får plutselig smak. :)

 11. Miriam
  10:57, 09 Feb 2017 / 10:57

  Eg held også på å få i gong ein kjøkkenhage, no som eg bur på landet og har all verda med plass. Er nok like livredd som deg, så nytt og framand – og eg har slik lyst til å få det til! Eg gler meg til å følgje prosjektet ditt, kjempegøy!
  Takk for den finaste bloggen :)

 12. 11:30, 09 Feb 2017 / 11:30

  Gøy! Har bare ventet på at dette skulle komme etter at dere flyttet hjem igjen. Å dyrke sin egen mat er noe av det artigste jeg vet om. Selv om det kun er i to krukker utenfor inngangsdøren. Misunner deg som kan få en egen kjøkkenhage. Håper du holder oss oppdatert? Både på det som går bra og ikke? Hva skal du plante? Anbefaler sukkererter første året. Man skal gjerne gjøre en del feil, og da er det så fint å føle at man iallfall har klart én ting.

 13. 20:01, 09 Feb 2017 / 20:01

  Growing fruit and veg at home is a dream! I’m excited to see your plans xx

 14. 16:19, 10 Feb 2017 / 16:19

  JA! Heier på deg og kjøkkenhagen!

 15. 10:07, 11 Feb 2017 / 10:07

  egen kjøkkenhage! mat rett fra jorda! for en drøm!
  gleder meg så mye til å følge prosjektet (:
  særlig fordi jeg selv også prøvde å lage meg en minikjøkkenhage i et bed her i byen i fjor, med varierende hell… håper å kunne plukke med meg noen tips fra dere!
  elsker følelsen av å gro mine egne ting og så spise dem. mmmm.
  god lørdag <3

 16. 21:03, 13 Feb 2017 / 21:03

  Å så spennende! Vi drømmer også om kjøkkenhage, kanskje når vi flytter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *