Weekend loves & links

skjermbilde-2017-01-09-kl-15-37-59

God laurdag! Ryddeprosjektet mitt i går eskalerte TOTALT, og no er det meir rot enn rydd, men det skal bli så godt til slutt. Har nemlig tømt heile det eine kottet, som var fullt av ting frå flyttelass og sånt me ikkje visste at var der. Så eg har sortert i haugar. Dagens prosjekt blir å sortere barneklede og vaska kottet. Huslivet, altså! Ganske fint, syns eg. Om ti minutt er det laurdagsgraut hos svigers, men først tenkte eg å dela litt fin frå denne veka på internett:

Herlege Tuva la ut dette bildet denne veka og skreiv “Christmas is still beautiful ✨ No need to rush her out. I don’t get why people get cravings for tulips right after new year, isn’t that just consumerism talking, wanting us to always want something new, something else? Next, next, next. Let’s just be still and breath for a while.” og det føltes berre SÅ rett i hjartet mitt. Jostein og eg elskar jo juletreet vårt, og det er så herleg med lyset det gir og glitteret det gir, for ikkje å snakka om kor underholdande eit juletre er for ein baby. I dag skal det ut, dog!

Happy saturday! My project of tidying up escalated completely and now there is more of a mess than there was. It’s going to be better in the end though, I’ve emptied out one of our giant closets, it was full of things from moving and things we didn’t know were there, I’ve made it into piles. Today’s project is sorting out or baby clothes and cleaning the closet. House life! I actually really enjoy it. In ten minutes we’re having lunch with my in-laws, but first I thought I’d share some of my internet finds from this week:

Lovely Tuva published this photo this week and wrote “Christmas is still beautiful ✨ No need to rush her out. I don’t get why people get cravings for tulips right after new year, isn’t that just consumerism talking, wanting us to always want something new, something else? Next, next, next. Let’s just be still and breath for a while.” and it just felt SO right for me. Jostein and I love our christmas tree, and the light it gives and the sparkle, and also how entertaining our baby thinks it is. But, today it’s going out!

 

08eat-master768-v2

Eg kjenner at nyåret drar i meg når det kjem til mat, eg vil ha krydder og urter og grønnsaker. Kom over denne oppskrifta hos New York Times på Maqluba og kom på kor sjukt godt det er. Lærdal (her me bur) er vennskapskommune med Jeriko i Palestina, og Jostein har vore i Palestina eit par gonger på utveksling og lært å setta pris på mat frå Midt-Austen. I dag er eg så sugen på alt sånt. Maqluba, pitabrød med hummus, falafel, sylta grønnsaker, halloumi, masse sumac og za’atar omnomnom. Kanskje me får laga ein liten fest her i helga.
I feel the new year pulling at me when it comes to food, I crave spice and herbs and vegetables. I saw this recipe over at the New York Times, for Maqluba, and remembered how delicious it is. Our town is friendship towns with Jericho in Palestine, and Jostein has been there a couple of times, so that’s where he learned to appreciate Middle Eastern food and taught me to do the same. Today I want it all. Maqluba, pita bread with hummus, falafel, pickled vegetables, halloumi, lots of sumac and za’atar mmmmm. We might have to make this happen.

 

rs_634x1024-170108151813-634-lily-collins-cm-1816rs_634x1024-170108153812-634-lily-collins-rose-lace-jl-0100917

Eg forgudar jo award season, fordi eg elskar film men mykje fordi eg ellllllskar designerkjolar. Denne frå Zuhair Murad som Lily Collins hadde på seg er det vakraste eg har sett, berre så inspirerande. Tenk kor mykje arbeid som går inn i ein sånn kreasjon. Denne nyansen av rosa er mitt nye liv, fekk ekstra lyst på dette skjerfet! Rosa og raud leppestift, JA.
I adore award season, because I love film but very much of it is loving designer dresses. This one from Zuhair Murad that Lily Collins wore to the Golden Globes it the most beautiful thing ever, so inspiring. Think of all the work that goes into a creation like this. This shade of pink is my new life, it made me crave this scarf. Pink and red lipstick, YES.

 

pic041-7t-herb-garden-01_1_2

Eg føler at dette mobildekselet skal bli mitt 2017-mobildeksel? Det er frå Rifle Paper Co., syns det er superfint. Også er det ganske gøy at mobildeksel no er typ like viktig for meg no som det var då eg fekk min første telefon?
I feel very strongly that this will be my phone cover for 2017? It’s from Rifle Paper Co., I think it’s so pretty. And it’s pretty fun that phone covers are as important to me now as they were when I got my first phone?

 

skjermbilde-2017-01-10-kl-23-23-35

Mitt nye favorittreiseprogram: Travel Man med Richard Ayoade (halvt norsk, kvifor blir ein så kry over det?).
My new favorite travel show: Travel Man with Richard Ayoade (half norwegian, makes me weirdly proud).

 

Follow:
Share:

13 Comments

 1. 18:18, 14 Jan 2017 / 18:18

  Det er rart det der… hvordan vi alltid har dette suget etter noe nytt og rent og ubrukt og fint når jula er over og et nytt år begynner. Kanskje det er en purging som skjer av noe slag. Men jeg skulle ønske det kunne ta en stor halvsirkel rundt handelsstanden. :)

 2. 19:52, 14 Jan 2017 / 19:52

  så fint! fortsatt god ryddehelg, og takk for links! <3

 3. Kathinka
  21:14, 14 Jan 2017 / 21:14

  Åh, så artig at du linker til en oppskrift på Maklouba! Jeg har lest bloggen din i mange år (men kommenterer sjelden) og jeg husker du la ut en oppskrift på Maklouba for mange år siden (Jostein sin oppskrift). Den skrev jeg ned og har laget mange ganger siden, det har blitt en skikkelig favoritt! Gleder meg til å prøve ut en ny oppskrift. Jeg er skikkelig glad i bloggen din, den blir bare bedre og bedre for hvert år som går og det er så spennende å følge prosessen dere har vært gjennom med flytting og beibi (gratulerer med det forresten), for ikke å snakke om livet generelt. Du skriver så godt og tar så fine bilder.

  Hilsen mangeårig leser!

 4. Sara
  23:05, 14 Jan 2017 / 23:05

  Hei! Er blitt fast lesar av bloggen din, og likar den så godt! Har ein gut som nokre veker eldre enn Saga, så kjekt å følgje med i kvardagan dykkar :)

  Har eit spørsmål eg håpar du kan svare på – har du tips til ferie i Italia med bebis? :) Vi har lyst å reise dit i mai, og drøymer om Toscana, vingårdar, delikatesse butikkar og i det heile tatt eit par rolege veker i fine omgivelser. Meeen verken eg eller typen er så glade i å køyre bil, så vi lurer litt på logistikken. Korleis gjorde de det?

  Vi elskar å reise, men tenker det fort blir styrete og stressande med baby. Kva er dine tankar rundt det? (Blei viss meir enn eitt spørsmål, men håpar på svar! :)

  • Kathinka Kindervaag
   10:35, 17 Jan 2017 / 10:35

   Så fin blogg?? eg er heilt enig i alt du skriver???

 5. 09:45, 15 Jan 2017 / 09:45

  Elsker Travel man – elsker Richard Ayoade!

 6. 10:35, 15 Jan 2017 / 10:35

  I didn’t know Richard Ayoade was half Norwegian! I loved that show. The phone case is lovely and you are so right about the pink/red combo! xx

 7. 10:43, 15 Jan 2017 / 10:43

  Åh herregud maqluba NAM! Har selv spist det en del ganger i både Jordan og Palestina og jeg må som regel legge meg i stabilt sideleie etterpå haha.
  Så fint forresten at Lærdal er vennskapskommune med Jericho :)

 8. Ranveig
  04:34, 16 Jan 2017 / 04:34

  Tusen takk for en fantastisk blogg – enn at jeg ikke har lagt merke til denne tidligere? Blir glad av å se alle de fine bildene du tar, av alle de fine tekstsene dine. Denne bloggen blir herved min nye på lista:)

 9. Ranveig
  04:34, 16 Jan 2017 / 04:34

  Er du på Instagram og Snap også?

  • Mariell
   Author
   14:55, 16 Jan 2017 / 14:55

   Eg er på Instagram, heiter hjartesmil der óg! :)

 10. 14:02, 16 Jan 2017 / 14:02

  Åh, er så glad i Richard Ayoade! Jeg visste heller ikke at han var halvt norsk, hoho!
  Jeg er så enig når det gjelder dette jaget etter nye ting på denne tida av året, og ikke minst den evinnelige lengselen etter vår – nordmenn og svensker som bader i tulipaner og klager på vinteren fra første nyttårsdag, og som holder det gående i tre måneder. Januar og februar er vintermåneder. Iblant mars også. Vi bor langt nord. Deal with it.
  Forresten, på snakk om hummus: Jeg savner hummus-tilgangen fra London noe så forferdelig! Der er det jo fem typer til salgs på enhver kiosk og bensinstasjon. Selv her i Oslo-området er det ikke lett å få tak i ordentlig god hummus. Skal vi starte importfirma?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *