Christmas in pixels

Christmas

Eg har tatt relativt lite bilder i jula, for jo eldre Saga blir, jo viktigare blir det for meg å filma. For å hugsa ting nøyaktig som dei var, ting me sa, kroppspråka våre, kor morsom ho er. Men her er iallefall bildene eg tok, så kjem det ein liten film seinare i veka.
I didn’t really take many pictures this christmas, because the older Saga gets, the more it becomes important to me to film things. To remember things just as they were, things we said, our body languages, how funny she is. But here are the pictures I did take, and you’ll find a little film here later on in the week.

ChristmasChristmas

Morgonen på julaftan opna me strømpene våre. Ei av gåvene til Jostein frå meg var William Morris-strømper til alle saman, som var fylte av digge greier til både Saga og Jostein. Saga fekk strømper og ein fruktpose, Jostein fekk japansk whiskey og undertøy. Så pynta me litt! Jostein fekk faktisk hasteutkalling som organist i kyrkja, for ho som egentlig skulle spela vart fanga av eit ras. Så ufattelig vest-norsk ting.
On the morning of christmas eve, we opened our stockings. One of the gifts I gave to Jostein was William Morris stockings for everyone. I put socks and a smoothie pouch in Saga’s stocking, and japanese whiskey and underwear in Jostein’s. Then we decorated a little bit! Jostein actually got called out to play the organ in the church because the woman who was really doing it got caught behind a landslide. Such a west-Norway situation.

ChristmasChristmasChristmasChristmas

Me åt digg julemat, Jostein og eg laga vårt første julemåltid og det vart så godt. Pinnekjøtt, såklart, kva anna! Me opna gåver og fekk så mykje fint, alle saman. Saga hadde det altfor gøy på julekvelden, nekta på soving (sjølv i ny pysj!) og fekk vera vaken til over midnatt, i fanget, med herleg gåvepapir.
We had delicious christmas food, Jostein and I cooked it for the first time. We opened presents and all got such nice things. Saga was having way too much fun to sleep, so she stayed up way past her bedtime, in all different laps, with wrapping paper heaven.

ChristmasChristmasChristmasChristmasChristmas

Første juledag laga me ein svær frukost med alt som var godt i kjøleskapet, med min drømmesandwich: rundstykke med rødbetsalat og julekjøttbollar.
On christmas day we made a big breakfast with all good things, with my dream sandwich: bread rolls with beetroot salad and christmas meatballs.

ChristmasChristmas

Så var me åleine på garden i to dagar! Ganske uvanleg til jul, men ÅÅÅ som me kosa oss. Ingen plass å vera, ingen gjester, ingen fastslåtte planar. Berre eit kjøleskap fullt av mat og ein morsom bebis. Me opna på den fine konfekten, spelte spel og såg mange episodar av The Nanny.
Then we spent two days alone on the farm! Pretty unusual for christmas, but we had such a lovely time. No place to be, no guests, no plans. Just a fridge full of food and a funny baby. We opened the nice chocolates, played games and watched a lot of The Nanny.

ChristmasChristmasChristmasChristmas

Så fekk me huset fullt av vennebesøk! Ganske så herleg det óg, altså. Me køyrte julekveld med god mat, hylleblomstdrinkar og Fredrik sin julecabaret. Han hadde snakka med oss alle kvar for oss og engasjert oss i ulike oppgåver. Frøy hadde striptease, Christine køyrte sketsjar, Jostein spelte piano til Fredrik si visesynging, eg hadde laga leikar der ein fekk poeng og kunne få premie og Sara var julenisse. Og ingen av oss visste om kvarandre! Ganske imponerande. Og ganske gøy. Frøy vart ein dag ekstra, så om morgonen fekk ho Saga i senga. Då eg kom inn sat ho med ein sokk på hovudet? Hm.
Then we had the house full of friends! Pretty lovely, too. We had a lovely meal, elderflower drinks and Fredrik’s big project. He had talked to all of us separately and made us do things. Frøy did a strip tease, Christine did sketch comedy, Jostein played the piano, I made a game where people could get points and win a prize and Sara was a santa. And none of us knew about one another! Pretty impressive, very fun. Frøy stayed another night, so in the morning she got Saga put in her bed. And when I came in there my baby had a sock on her head? Hm.

ChristmasChristmasChristmasChristmasChristmas

Me avslutta året i nyttårskjolen som ho fekk på vennebesøket og ein klassisk fotoshoot framfor juletreet.
We ended the year in her new year dress that she got from our friends, and a classic photo shoot in front of the christmas tree.

ChristmasChristmasChristmas

Me køyrte bouef bourgignon, tørr cider, sjokolademousse og champagne. Og ei veldig glad nyttårsjente på bestemor sitt fang. Etter middag såg Jostein og eg film, Casablanca, med alarm på for å ikkje gløyma tolvslaget. Ein så herleg avslappa nyttårsaftan, perfekt start på det nye året.
We did boeuf bourgignon, dry cider, chocolate mousse and champagne. And a very happy baby on her grandmother’s lap. After dinner, Jostein and I watched Casablanca, with an alarm on not to forget about midnight. A very relaxed new year’s eve, a perfect start to the new year.
Follow:
Share:

6 Comments

 1. Irene
  18:17, 02 Jan 2017 / 18:17

  Så herleg stemning i alle bileta! Ønskjer dykk eit godt 2017.

 2. Caroline
  21:55, 02 Jan 2017 / 21:55

  For et koselig innlegg, og nydelige bilder. Godt nytt år, Mariell, måtte det bli like fint som dere er!

 3. 10:31, 03 Jan 2017 / 10:31

  Godt nyttår! For et herlig smil! Tror ikke det finnes noe bedre i verden enn et stort, tannlaust babyglis!

 4. 19:31, 03 Jan 2017 / 19:31

  ååå fint!
  bildene du tar gir så god stemning! <3

 5. 21:06, 06 Jan 2017 / 21:06

  Fantastiske bilder av herlige Saga. Gleder meg til film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *