Advent

AdventAdventAdventAdventAdventAdventAdventAdventAdvent

Adventstida i år har vore så innmari fin, det er meg og Jostein og Saga i vårt eige hus, og i dette huset skal me feira jul. Me lagar pepperkaker, fyller frysaren med rundstykker, planlegg julemiddag og pakkar inn alle julegåvene med same papir. Kvar dag opnar eg ei gåve frå pakkekalenderen som mamma har laga til meg, og innom gartneriet kjøpte svigermor to juleroser; ei til ho, og ei til meg. Me treng ikkje å pakka ihop alle greiene våre, kjøpa gåver me får plass til i kofferten og pressa oss inn på eit fly 21. desember, for me er allereie heime og det er så innmari godt. Å plukka ut juleantrekket til Saga er noko av det koseligaste eg har gjort i livet, hennar første julekjole (strikka av mormor), og med prikkestrømpebukser eg skulle ønska eg hadde sjølv. Det var ein av bildene eg hadde i hovudet under fødselen; ein fem månader gamal baby som ser på juletreet med store, klåre auge. Berre to veker til, så er me der!
Advent has been such a lovely time this year, it’s me and Jostein and Saga in our own little house, and it’s in this house we are going to celebrate christmas. We bake gingerbread, fill up the freezer with rye rolls, plan christmas dinner and wrap all the christmas gifts with the same paper. Every day I I open a present in the advent calendar from my mom, and stopping by the flower shop my mother in law bought two christmas roses; one for her, and one for me. We don’t have to pack up all our things, buy presents that will fit in a suitcase and get onto a plane on december 21st, because we’re already home and it feels amazing. Picking out Saga’s christmas outfit is one of the coziest things I’ve ever done, her first christmas dress (knit by her grandmother), with polkadot tights I wish I could get too. It was one of my tools during birth; the image of a five month old baby staring at the christmas tree with big, open eyes. Just two weeks to go and we’ll be there!
Follow:
Share:

10 Comments

 1. 08:04, 13 Dec 2016 / 08:04

  Så utrolig fint. kjolen var nydelig!

 2. 08:27, 13 Dec 2016 / 08:27

  så fint!
  fortsatt god adventstid <3

 3. 09:21, 13 Dec 2016 / 09:21

  Nydelig! <3 Elsker julekjolen til Saga (og prikkestrømpebuksa <3 <3)

 4. 10:45, 13 Dec 2016 / 10:45

  Å, så fint alt sammen! Elsker antrekket til Saga :)

 5. 12:23, 13 Dec 2016 / 12:23

  Åh, stemning<3

 6. 12:37, 13 Dec 2016 / 12:37

  Så utrolig koselig <3 Fikk meg til å tenke på min lille A sin første jul. Han forstod fint lite, men det var ufattelig fint og jeg gleder meg til å fortelle han om det og vise bilder når han blir stor nok til å bry seg om slikt :)

 7. Charlotte
  12:53, 13 Dec 2016 / 12:53

  Hei Mariell!
  Dette innlegget var så fint at jeg fikk tårer i øynene.
  Jeg lurte på om du har noen ideer til hva man kan lage til dessert på julaften? Kanskje du har planer om et innlegg om dette allerede.
  Hva spiser dere til dessert? Vi er ikke så tradisjonelle, typ riskrem eller multekrem, det liker ikke familien min av en eller annen grunn.
  Vi blir 12 stykker, og det blir i hvert fall små dessertglass med yoghurt panna cotta med gløgg-gelé-lokk, og selvfølgelig kransekake. Men tenkte på en litt annerledes kake i tillegg.
  Jeg er flink til å bake, og det er du óg, så jeg lurte vel egentlig bare på om du hadde noen ideer.
  Takk!

 8. Caroline
  14:21, 13 Dec 2016 / 14:21

  Den kjolen <3 Vet du hvor moren din har funnet oppskriften? Og har du oppskriften på rundstykkene? De var mumsefine!

 9. Ragnhild
  17:25, 13 Dec 2016 / 17:25

  Så utrolig koselig! Vi skal feire bare oss to hjemme for første gang i år, og selv om det er litt vemodig, er det også veldig deilig å ikke skulle reise halve jorda rundt til barndomshjemmet, og så smått lage tradisjoner selv.

 10. Eilin Katarina
  10:10, 14 Dec 2016 / 10:10

  Hei Mariell, pass på at julerosen din ikke står så varmt, da vil den ikke trives og bare skrumpe inn i intet. Ha den gjerne i et kaldt vindu eller i en lys gang ( jeg har min på soverommet, for den forrige jeg hadde i kjøkkenet trivdes ikke) så kan du grave den ned i hagen til våren og nyte nye blomstringer til høsten/vinteren. Hilsen en blomsterdekoratør som har fulgt bloggen din i……. 9 år? :) god jul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *