Rituals and regulations

Thursday

Alle familiar har vel sine små rituale? Her er nokre av våre:

Morgonkaffi og fyra i omnen
Kvar morgon vaknar me ihop når Saga vil ha frukost. Då ammar eg ho i senga og tek livet med ro, medan Jostein står opp, går ned for å fyra i omnen vår og laga kaffi. Han kokar kaffi på mokkakanne og skummar mjølk, og me drikk kaffien vår fra store glas frå Libby medan me tenkjer på kva me vil ha til frukost.

Every family have their own rituals, right? Here are some of ours:

Morning coffee and making a fire
Every morning we wake up together when Saga wants breakfast. I nurse her in bed and we wake up slowly, while Jostein gets up, goes downstairs to light a fire in our woodburning oven and make coffee. He makes coffee on a mocca pot and foams milk, and we drink our coffees from big glasses from Libby while we think about what to make for breakfast.

This week

Laurdagsgrauten
Kvar laurdag et me graut hjå foreldrene til Jostein. Mora til Jostein lagar den beste grauten, og faren til Jostein byr på spekemat.
Porridge on saturdays
Every saturday we have rice porridge at Jostein’s parents. His mom makes the best porridge, and his dad offers up charcuterie.

Untitled

Kveldsbadet
Kvar kveld badar eg Saga. Eg kler av ho også får ho sprella naken ei lita stund medan eg fyller i vatn i badekaret, akkurat no likar ho best å fanga sine eigne føtter. Eg fyller i akkurat nok til at ho kan ligga og plaska, omtrent opp til øyretippen. Det samme skjer kvar kveld: eg plukkar ho opp for å putta ho i badekaret, ho blir bittelitt redd akkurat når ho treffer vatnet men så hugsar ho at ho elskar det også plaskar ho i veg. I kanskje ti minutt får ho ligga der og plaska medan eg får vaska ho med klut på alle dei lure plassane: mellom tærne, på halsen, inni hendene. Så tek eg ho ut og tørkar ho før ho får ein liten massasje med olje, da sluttar ho å sprella og blir heeeeeeeeilt rolig. Så er det pysjen på!
Evening Bath
Every night I give Saga a bath. I undress her and let her flail a little while I get the tub ready, right now her favorite thing to do is to catch her own feet. I put in just enough water for her to splash around in, up to her earlobe. The same thing happens every night: I pick her up to put her in the tub, she gets a little scared when she hits the water but then remembers she loves it and goes on splashing. I let her bathe for around ten minutes while I wash her in all the good spots: between her toes, on her neck, in her hands. Then I get her out and dry her off before I give her a little massage with oil, she completely quiets down and becomes suuuuper calm. Then it’s time for PJ’s!

Thursday

Royal Copenhagen
Me fekk jo det finaste serviset til bryllupet vårt som me har lyst til å bruka litt, men ikkje alltid. Så avtalen er derfor at me brukar Royal Copenhagen-serviset vårt i helga. Nærmare bestemt etter klokka 16:00 på fredagar, og heilt ut søndagskvelden.
Royal Copenhagen
We got the prettiest china for our wedding that we want to use a little, but not always. So our deal is that we use our Royal Copenhagen on weekends. To be more exact, fridays after 4pm through sunday night.
Follow:
Share:

15 Comments

 1. 12:51, 15 Nov 2016 / 12:51

  Så fine ritualer <3

 2. 13:10, 15 Nov 2016 / 13:10

  Så koselig å få se familieritualene deres ❤️ Ylva er også veldig glad i å bade, særlig hvis hun får høre lyden av rennende vann samtidig. Massasje har jeg ikke prøvd, men det fikk jeg lyst til nå!

 3. Ragnhild
  13:13, 15 Nov 2016 / 13:13

  Veldig, veldig fint. Elskar bloggen din ekstra mykje for tida, med babylivet og bygdalivet og alt.

 4. Kathrine
  13:16, 15 Nov 2016 / 13:16

  Slike ting likar eg :) Eg har byrja koke kakao og ete klementin etter jobb – jobber seint, så har kanskje ein time før eg bør legge meg (som dessverre vanligvis blir to timar). Og så likar eg å ta ein time eller to i helga med eit magasin og kaffe eller te, og brennande lys og berre fokusere på bladet.

 5. Louise
  14:24, 15 Nov 2016 / 14:24

  Det lyder så hyggeligt. Jeg glæder mig til at vi får skabt vores egne ritualer med tiden.

 6. 14:48, 15 Nov 2016 / 14:48

  Jag tycker så mycket om de rutiner man skapar ihop som familj. Som att man blir lite mer sammansvetsade. Som om “vi” blir lite mer på något sätt.

 7. Thea
  15:54, 15 Nov 2016 / 15:54

  Det er den fineste bade-babyen jeg har sett! Ble nesten verpesjuk av det!

 8. Solveig
  18:11, 15 Nov 2016 / 18:11

  Så koselig! Hva er det dere har på grøten?

  • Mariell
   Author
   18:45, 15 Nov 2016 / 18:45

   Brunsukker! :)

 9. 20:33, 15 Nov 2016 / 20:33

  The evening bath photo is so gorgeous!! <3

 10. 09:43, 19 Nov 2016 / 09:43

  Ojj så utrolig fint. Ble helt varm inni meg av å lese om kveldsbadet jo. For en fin innleggs-idé, har du noe imot det hvis jeg låner idéen og kreditterer deg?

  • Mariell
   Author
   12:36, 19 Nov 2016 / 12:36

   Sjølvsagt ikkje! Versågod! :)

 11. 17:47, 19 Nov 2016 / 17:47

  så fint å lese!

 12. Liv
  12:30, 20 Nov 2016 / 12:30

  alltid så hyggelig og avslappende å lese innom bloggen. jeg lurte på: hva bruker dere til å skumme melken i kaffeen med? jeg har en liten melkeskummer fra ikea, men skummet forsvinner jo med en gang!

  • Mariell
   Author
   13:18, 20 Nov 2016 / 13:18

   Melkeskummer fra Bialetti! Den er fantastisk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *