Image roulette

kids.

Eg køyrte ein liten bilderulett med meg sjølv, i alle bildene som eg nokon gong har publisert, og klikka på 10! Her er dei: Lille T for nokre somrar sidan, les Batman på ståande fot. Kan nesten ikkje hugsa at det har vore så grønt her, sjølv om det var det berre for eit par veker sidan. Tippar ho er eit hovud høgare no enn ho var her.
I did a little picture roulette with myself, in all the photos I’ve ever published, and clicked on 10! Here they are: Little T a few summers ago, reading Batman standing. I almost can’t remember it ever being so green here, even though I know it was just a few weeks ago. I bet she’s a head taller now than she was here.

sara.

Sara var på besøk i London, me såg på alle ting som glitra på loppemarknad i Angel.
Sara came to visit us in London and we looked at all things sparkly at a flea market in Angel.

how i live now.

I Oslo budde me i studentsiloen. I to år budde me i denne vesle leiligheten som var heilt rund og heilt i betong, og eg fylte den med loppisfunn og plastikk. Me hadde så sjukt mange festar i denne leiligheten.
In Oslo we lived in a converted corn silo. For two years we lived in this tiny flat that was completely round and concrete, and I filled it up with flea market finds and plastic. We had so many parties in this flat.

longest day of my life.

Fredrik på veg heim fra fest på Blindern, me hadde festa ein lang lang kveld og plukka med oss greiner på T-bana, hugsar det som ein så mjuk vennskapsdag, og at den siste songen som vart spelt var “Don’t stop believing” av Journey og me sang av full hals fordi me kunne den fra Glee.
Fredrik on our way home from a party at Oslo University, we had partied a long night and picked branches that we brought to the subway. I remember it as such a soft day of friendship, and the last song that was played was “Don’t stop believing” by Journey and we sang so loud because we’d heard it on Glee.

new york, day three.

French toast fra City Bakery i New York, det var vår første tur dit og me hadde kjøpt med oss lunsj også gått opp heile 5th og til Central Park, vorte slitne halvvegs og kjøpt iste på Starbucks, det var i april og så utruleg varmt og på veg heim kjøpte me ei pølse i brød av ein hot dog vendor (check!) også reiste me heim, og den kvelden hovna ansiktet til Jostein opp i ein allergisk reaksjon og eg måtte gå ut på eit døgnåpent apotek for å kjøpa antihistaminer.
French toast from City Bakery in New York, it was our first time there and we’d bought lunch and then walked up 5th to Central Park, become super tired halfway and bought iced tea in Starbucks, it was april and so hot and on our way home we bought a hot dog from a vendor (check!) and then we went home, and that night Jostein’s face swelled up so big in an allergic reaction and I had to go out to a 24 hour pharmacy to get him antihistamines.

.

Oppvasken i kjøkkenet på gamlahuset, me budde der i to månader ein vinter for eit par år sidan mellom leiligheiter i London. Oppvasken vår er alltid så fin fordi me har fine greier. Men no bur me her på ordentlig, og oppvasken er i ei oppvaskmaskin, og her som vasken før stod står no vårt store fine Smeg-kjøleskap.
Our dishes in the kitchen in the old house, we lived there for two months one winter a couple of years ago, between flats in London. Our dishes are always pretty because we have pretty things. But now we live here for real, and our dishes are in a dish washer, and here, where the sink used to be, is our big beautiful Smeg fridge.

there's something attractive about a man who's sensitive to the agonies of existence.

Eit skjermbilde fra You will meet a tall dark stranger, i ein periode der eg var besatt av Woody Allen og ville sjå alt alt alt. Dette er ein operasangar som kun kan synga når han er i dusjen, og enden på visa blir at dei rullar inn ein dusj på ei stor operascene for han.
A screenshot from You will meet a tall dark stranger in a period where I was obsessed with Woody Allen and wanted to see everythinnnng. This is an opera singer who can only sing in the shower, and the end of it is that they roll in a shower onto the stage for him.

behind the scenes.

Eg hadde ein photoshoot for ein klesbutikk i Richmond Park med Synne som modell, det var innmari sterk vind, det var første gong bryllupsskoa mine var i bruk og me såg mange dådyr den dagen.
I did a photo shoot for a clothes shop in Richmond Park with Synne as my model, the wind was strong, it was the first time my wedding shoes were used and we saw a lot of deer that day.

nora + nico.

Eg tok bilder i bryllupet til desse to nydelege personane i Paris, og det var ein absolutt nydeleg dag. Til middag var ein italiensk buffet med store feite bitar mozzarella, det var konfetti og kinnkyss og eg sprang sprang sprang heim etterpå, med ei flaske vin, til Jostein og Haleigh som venta.
I photographed the wedding of these two beautiful people in Paris, and it was such a beautiful day. For dinner was an italian buffet with big fat chunks of mozzarella, there was confetti and kisses on cheeks and I ran ran ran home after, with a bottle of wine, to see Jostein and Haleigh who were waiting.

saturday.

Frøy i leiligheten i Oslo, med ballongar eg hadde kjøpt på Festmagasinet Standard til bursdagen min, før me egentlig kjente kvarandre. Eg trur dette var natta då me leikte ring på spring på heile Grünerløkka, den natta me vart venner.
Frøy in our flat in Oslo, with balloons I had bought for my birthday, before we really knew eachother. I think this was the night when we rung doorbells and ran, the night we became friends.
Follow:
Share:

12 Comments

 1. 09:28, 07 Nov 2016 / 09:28

  Jeg er så glad i blogginnlegg som dette <3 Herlige bilder!

 2. 10:04, 07 Nov 2016 / 10:04

  For en god idé! Alle bilder forteller jo sin egen lille historie. Ha en fin dag, Mariell!

 3. Julie
  11:51, 07 Nov 2016 / 11:51

  Operadusjen er fra To Rome With Love! Er Allen-nerd og følte jeg måtte rette på deg fordi jeg ELSKER den filmen så derfor er det viktig at folk ser nettopp den og ikke Tall Dark Stranger som jo er litt … meh. :P

 4. 13:07, 07 Nov 2016 / 13:07

  Så fint og morsomt innlegg! Topp idé, gjerne flere slike!
  <3 God mandag!

 5. Enlitenkoppte
  13:55, 07 Nov 2016 / 13:55

  Så utrolig fint innlegg <3 mer sånt!

 6. Caroline
  18:58, 07 Nov 2016 / 18:58

  Så fiiint! Love.It.!!!

 7. 21:02, 07 Nov 2016 / 21:02

  Iiiih, nice! Flere innlegg som dette <3

 8. Anonym
  21:21, 07 Nov 2016 / 21:21

  Åh, dette var fint! Veldig fine bilder!

 9. Emilie
  23:15, 07 Nov 2016 / 23:15

  Ja! Artig innlegg. Jeg ønsker meg også flere slike.
  Utrolig gøy at du kan fortelle så detaljerte historier om bilder du har tatt for lenge siden.

 10. Charlie
  22:45, 09 Nov 2016 / 22:45

  Operadusjen er fra To Rome with love! ;-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *