Tuesday and thursday

This week
[left]Her er to dagar frå denne veka! Først tek me tysdag. Eg henta posten, det gjer eg nesten kvar dag med ungen i vogn. Der låg det to godbitar, nemlig nye Eurowoman og Sandra si nye bok![/left][right]Here are two days from this week! First, tuesday. I got the mail, I do almost every day with the baby in the pram. There were two surprises: the new Eurowoman, and Sandra’s new book![/right]

This week
[left]Som ho hadde skrive så koseleg i, blir jo så glad. Takk, Sandra![/left][right]She wrote “Mariell. Congrats on your cute baby. Happy reading”. Makes me so happy! Thank you, Sandra![/right]

This week
[left]Haustsola var så innmari fin inne i huset. Akkurat no har me sol i tre timar: mellom klokka eitt og klokka fire. Etter 21. november har me ingen sol alls.[/left][right]The autumn sun was so beautiful from inside the house. Right now there are three hours of sun: between one and four. After november 21st we don’t have any sun at all.[/right]

This week
[left]Me har herlege lodne lam på jordet no, dei er naboen sine. Ahhh økologisk gras omnomnom.[/left][right]We have lovely fluffy lambs on our fields right now, our neighbours’. Organic grass omnomnom.[/right]

This week
[left]Balder trur at han bestemmer over dei.[/left][right]Balder thinks he’s the boss of them.[/right]

This week
[left]Og eg går sokkelaus i tresko.[/left][right]And I wear no socks in my clogs.[/right]

This week
[left]Syns kjakane hennar er ekstra store når ho nettopp har vakna.[/left][right]I think her cheeks are extra big when she’s just woken up.[/right]

This week
[left]Me åt lunsj, eg og Jostein, det var risengrynsgraut.[/left][right]We had lunch, Jostein and I, rice porridge.[/right]

This week
[left]Min metode er enkel: først eitt lag med kvitt sukker som blir usynlig. Så brunt sukker i klumpar, så kanel. OBS hadde på mykje meir både kanel og sukker etter dette bildet, for det må ein.[/left][right]My method is simple: first a layer of white sugar that becomes invisible. Then, brown sugar in lumps, then cinnamon. PS I put on loads more both cinnamon and sugar after this photo, you have to.[/right]

This week
[left]Så var det ein onsdag som me ikkje snakkar om, for eg plukka ikkje opp kameraet i det heile tatt. Men torsdag fekk eg egg og bacon og Port Salut til frukost.[/left][right]In between there was a wednesday we don’t talk about because I didn’t pick up my camera at all. But thursday, I got eggs and bacon and Port Salut for breakfast.[/right]

This week
[left]Så pakka me ihop alt me trong og trilla over jordet. Eg er oppriktig redd alle dyr som kjem imot meg i flokk, så Jostein fekk ta ungen og gå først.[/left][right]Then we packed up our things and rolled over the field. I’m really scared of all animals coming towards me in a group, so Jostein took the kid and walked first.[/right]

This week
[left]Me gjekk over hengebrua, hatar denne brua så høgt. Me skulle nemlig på tremånaderskontroll på helsesenteret i sentrum. Og me hadde bestemt oss for å gå og ungen kunne sova i vogna heile vegen.[/left][right]We walked over this (hanging!!!) bridge, I hate it so much. We were going to the baby’s three month checkup downtown and had decided to walk so the baby could sleep in the pram the whole way there.[/right]

This weekThis week
[left]Tulla! Ville sova på mor si. Flaks at ho syns det er så koseleg, for det syns eg óg. Men tungt = akkurat no vegar ho så mykje som eg gjekk opp i løpet av graviditeten, og dei ekstra sju kiloa var veldig tunge å bæra frampå kroppen i ein time. Vart takksam for at eg ikkje var gravid lenger for å sei det mildt.[/left][right]Just kidding! She wanted to sleep on her mother. I’m lucky she loves it so much because so do I. But it’s heavy = right now she weighs as much as I gained during pregnancy, and those seven kilos were so heavy to carry around for an hour. Grateful I’m not pregnant anymore to put it mildly.[/right]

This week
[left]Me gjekk forbi nokre alvorlig vakre syn.[/left][right]We walked past some beautiful sights.[/right]

This week
[left]Og Jostein tvinga meg til å ta bilder av ting som var så LÆRDAL.[/left][right]And Jostein forced me to take pictures of things that were so LÆRDAL.[/right]

This week
[left]Hei fra helsestasjonen! Me sjekka motorikk og vekt og høgde og snakka om søvn og jobbing og alt. Føler meg så godt tatt vare på av helsevesenet. Også er det verkeleg noko nytt kor stolt ein blir av at ungen klarar å holda hovudet oppe?[/left][right]Hi from the health centre! We ticked off her motor skills, weight, height and talked about sleep and work and everything. I feel so taken care of by our health care. And it’s a whole new thing being so proud your kid is able to hold her head up?[/right]

This week
[left]”Skandinavisk far som er med på alle kontrollar leser brosjyre på venterommet”[/left][right]”Scandinavian father who attends all checkups reading a brochure in the waiting room”[/right]

This week
[left]Då me kom heim laga me middag, fiskekaker med karristua rotgrønnsaker (gulrøtter fra eigen hage!) og ovnssteikte poteter. Men kveldslyset er ikkje matbildets venn. Me hadde iallfall Jostein sine foreldre på middagsbesøk, og etterpå bakte eg kjeks til kaffien. Det er mi nye kjappe oppskrift som eg snart skal dela![/left][right]When we got home we cooked dinner, fish cakes with root vegetables in a curry sauce (the carrots are from our own garden!) and baked potatoes. But, the evening light is not food photography’s friend. Jostein’s parents joined us for dinner and afterwards I baked cookies for the coffee. It’s my new quick recipe that I’ll be sharing soon![/right]

This weekThis week
[left]Me pakka ihop kjeks og tok lua på og var veldig fornøgde med dagen! [/left][right]We packed up the cookies and put a hat on and were happy with the day![/right]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *