One day in Bergen

Bergen.

Fredag vakna me på Grand Terminus i Bergen, etter ein lang reisedag fra Italia. Å reisa med ein to månader gamal baby var absolutt ikkje enkelt, men det var ikkje så fælt heller. Det var iallefall sjukt deilig å bryta opp reisingen litt med ei herleg hotellnatt og ein fantastisk frukost! Medan Jostein prøvde å få ungen til å sova, gjekk eg ned for å plukka ihop alt til fellesbordet. Så eg tok all frukten dei hadde, egg i fine metallkoppar og sjølvsagt minibakverk.
On friday we woke up in Grand Terminus in Bergen, after a long day of travelling from Italy. Travelling with a two month old baby was not simple, but it wasn’t so bad either. It was the right choice to split up the travelling with a lovely hotel night and an amazing breakfast. While Jostein tried to get the baby to sleep, I went down to make our sharing plates: fruits, eggs in metal cups and mini pastries of course.

Bergen.

Meeen gjett kven som ikkje ville sova einsam i ei hotellseng? Ho fekk komma ned og sitta i bilsetet og pysj og sjarmera forbipasserande og servitørar. Etter ei lita stund sovna ho, sikkert ikkje superinteressant å høyra foreldra snakka om D2.
Buuuuut guess who didn’t want to sleep along in a hotel bed? She joined us in her car seat and pyjamas and charmed passersby and waitresses. After a while she fell asleep, kind of boring listening to her parents talk about the friday paper.

Bergen.

Me tok opp att til hotellrommet og lillesøster kom! Her kan du forresten sjå korleis Saga sov den natta: på ein stol, i babynesten sin. Elskar den der babynesten, altså. Me fekk pakka ihop greiene våre for å sjekka ut av hotellet og reisa ut i byen på planane våre. Vesla hata verkeleg vognkøyring i by, så det vart mest til at me bar ho rundt heile dagen.
We went back up to the hotel room and my sister came to join us! Here you can see how Saga slept that night, on a chair in her babynest. Love that babynest. We packed up our stuff and checked out to go paint the town red. The baby hated being in a pram in a city, so we mostly carried her around all day.

Bergen.

Me skulle til Blom for å møta Inga! Me drakk kaffe og åt ein brownie og amma og drømte om kaffemaskina deira og snakka om ungar og smokkar og foreldreskapet og doktorgraden til Inga.
Our first stop was Blom, to meet Inga! We drank coffee and had a brownie and nursed and dreamt about their coffee machine and talked about kids and pacifiers and parenthood and Inga’s PhD.

Bergen.

Så sa me hejdå, for me skulle vidare mot mykje mykje shopping. Etter ei veldig stille veke i Italia hadde me kroner som brant hol i lomma, og dei fekk verkeleg bein å gå på denne dagen.
Then we said goodbye because we were off to do a lot of shopping. After a very quiet week in Italy we had dollars burning holes in our pockets and we really spent them too.

Bergen.

Me møtte opp med lillesøster igjen, og tok ein lunsj på Colonialen. Da hadde me allereie shoppa bøker, leiker, klede til S og eit skjerf til Jostein og trong mat sooner rather than later. Eg åt ein mozzarella-salat! Neste gong me skal til Bergen, om berre eit par veker, lovar eg å ta med kameraet!
We met back up with my sister and had lunch at Colonialen. We had already shopped for books, toys, clothes for S and a scarf for Jostein and we needer food pronto. I had a mozzarella salad. The next time we’re in Bergen, in just a couple of weeks, I promise to bring my camera!

Bergen.

Her er lillesøster. Så syka dreamy.
Here’s my little sis, so dreamy.

Bergen.

Så kjøpte me alt surdeigsbrødet dei hadde, plukka opp bagasjen, alle fire, og tok bussen heim til Sogn med denne utsikten.
Then we bought all the sourdough bread they had, picked up our bags, all four of us, and went home on a bus with this view.
Share:

8 Comments

 1. 20:07, 12 Oct 2016 / 20:07

  Bergen looks lovely! The 2nd photo is absolutely adorable!

  Bisous de Paris,
  Amber

 2. Isabel
  22:50, 12 Oct 2016 / 22:50

  Hotellfrokost ❤❤❤

 3. Vilde
  13:02, 14 Oct 2016 / 13:02

  Ligner Saga helt utrolig mye på lillesøstera di? Det synes jeg, på de få bildene av henne på bloggen her. Klin lik! Jeg skulle ønske mine tantebarn ligna på meg.

 4. 09:30, 16 Oct 2016 / 09:30

  Den frokosten så magisk ut!
  Liker at du viser frem sånne små lykkelige stunder med barn, selvom man forstår at det er mange vanskelige vi ikke ser :)

 5. 21:44, 17 Oct 2016 / 21:44

  Så fint! Trodde mozzarellabitene med gule cherrytomater på var egg? Haha, skjønte ingenting.

  • Mariell
   Author
   10:32, 18 Oct 2016 / 10:32

   VEIT, syns det var så morsomt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *