Weekend Loves and Links

Eg skal straks laga middag til Jostein og meg også tenkte eg at me skulle sjå ein film, men først må eg skriva her! Me er heime att i Lærdal no, etter ei veke i Italia og ei natt i Bergen, og eg gler meg til å redigera bilder og visa fram. Enn så lenge ligg framleis kleda våre i haugar på golvet på kjøkenet i vent på å bli vaska. Saga er litt forkjøla etter reisa (som forøvrig gjekk kjempefint!) og har tatt ein tretimerslur på ettermiddagen, så me har brukt tiden på å vakuumisera den enorme mengden parmesan eg kjøpte i Italia og driva med utearbeid. Er så glad for at det er enda ein fridag i morgon! Håpar de har det fint!
I’m about to make dinner for Jostein and myself and then maybe we’ll watch a movie but first I had to write to you guys. We’re back in Lærdal now after a week in Italy and a night in Bergen, and I can’t wait to edit photos and show it off. But for now all our clothes are in piles on the kitchen floor waiting to be washed. Saga has a cold because of the travelling (which by the way went very well) and has taken a three hour nap this afternoon, we spent the time vacuumizing all the parmesan I bought in Italy (a lot!) and done some outside work in the garden. I’m so glad tomorrow is sunday! I hope your weekend is great too!

benefitsofbathing_topbanner

Badetid
Det er offisielt haust no, og kva gjer eg om hausten: badar. I fjor på denne tida bada eg kvar dag, det var noko av det einaste som hjalp mot den der tidlige graviditetskvalmen. Og akkurat no er noko av det finaste eg veit å bada med Saga, men det er jo i lunkent vatn og med babysåpe, og eg må liksom finna tilbake til min eigen baderytme óg! Så, i dag bestilte eg ein masse badebomber fra Lush. Gler meg sånn til dei kjem og til badet skal lukta deilig berre fordi dei ligg der og glitrar så fint.
Bath time
It’s officially fall, and what do I do in the fall: I bathe. Last fall I was taking baths every day, it was one of the only things that helped that early pregnancy nausea. Right now one of my favorite things is taking baths with Saga, but it’s in tepid water and baby soap, so I need to get back to my own rhythm of baths too! So, I have ordered a bunch of bath bombs from Lush. I can’t wait for them to get here and smell so good and sparkle too.

skjermbilde-2016-10-08-kl-18-57-06

Juletradisjon og porselen
Eg gler meg sånn til jul i år at det er faen ikkje klokt. Dette er jo vår første jul som familie og foreldre, og ho kjem jo til å vera i perfekt alder til å villa gripa alle julekuler ho ser. Akkurat no tenker eg mykje på kva slags tradisjonar me skal ha sånn på sikt, kva det er som bygger minnene. I dei fleste familiar er nok tradisjonar sånt som skjer organisk, men ein kan jo óg bestemma det såklart. Bestemma bøker ein vil lesa høgt eller aktivitetar. Eg har iallfall bestemt for lenge sidan at me skal ha juleserviset til Royal Copenhagen, og bruka det i heile desember som broren til Jostein og familien gjer. Om ein har så fine ting må ein passa på å bruka dei. Kanskje startar eg samlingen med å kjøpa eggeglas på flagship store no som me skal til København! Kva juletradisjonar har de i familiane dykkar? Vil ha inspo.
Christmas tradition and porcelain
I am so crazy excited for christmas this year. It’s our first christmas as a family, and she’ll be in the perfect age for wanting to grab every christmas bauble in sight. I spend a lot of time thinking about traditions, what builds memories. In most families these things are maybe organic, but I think it’s very nice to construct them too. Decide books to read out loud or activities. I have decided a long time ago we’re going to have Royal Copenhagen christmas china and use it all of december, like Jostein’s brother and his family does. Maybe I’ll begin my collection with getting egg cups now that we’re going to Copenhagen? What christmas traditions do you guys have in your families?

byredo-bibliotheque

Byredo
Apropos jul så var me innom Pepper i Bergen, og eg kjøpte eit par digge greier (hårkur og håndkrem) og lukta på tusen andre digge ting som eg no har på ønskelista, deriblant to ting fra Byredo. Hårparfymen som heiter Gypsy Water (spraya den i håret og gjekk og lukta på håret mitt heile heile dagen) og lyset som heiter Bibliotheque. Det er jo galskap å bruka pengar på lys, men det passar personligheten min.
Byredo
Speaking of Christmas, I recently smelled some awesome things from Byredo. The hair perfume called Gypsy Water (I sprayed it in my hair and went around smelling my hair all day) and the candle called Bibliotheque. It’s madness spending so much on a candle, but it suits my personality.
Share:

10 Comments

 1. 22:39, 08 Oct 2016 / 22:39

  lush bath bombs are the best thing ever! <3

 2. Anne Marit
  03:15, 09 Oct 2016 / 03:15

  Så spennende med juletradisjoner. Vi giftet oss i sommer og skal feire jul sammen for første gang i år. Riktignok med foreldre og godt innarbeida tradisjoner. Jeg ser virkelig frem til den dagen vi kan bygge tradisjoner selv.

 3. 08:08, 09 Oct 2016 / 08:08

  The Christmas porcelain is lovely and such a nice idea to use it all December

 4. frk.åsheim
  10:05, 09 Oct 2016 / 10:05

  Åh, så fint å lese. Hausten kan vere veldig fin, og det er så fint å glede seg til jol. Heile hausten er ein slags advent, synes eg!
  Og Byredo – elskar det! Gypsy Water-parfyma mi har vore ein favoritt sidan eg lukta på den og kjøpte den på Le Bon Marché.
  God helg videre, gler meg til å sjå bilete frå fantastiske Italia! ♡

 5. 15:26, 09 Oct 2016 / 15:26

  Det lyset må du skaffe deg! Jeg har det, og trenger ikke brenne det for at det skal bre seg den deiligste duft i stua. Elsker det! Verd hver ei krone <3

 6. 18:30, 09 Oct 2016 / 18:30

  Det er så stas å lage eigne tradisjonar!
  Vi et engelsk fruktkake, drikk portvin og les dei første julehefta seint på kvelden lillejulaftan, etter at juletreet er ferdig pynta.
  Det skal vere loff til alle brødmåltid :) Vi et dronning maud-fromasj til dessert på juelaftan.
  I advent tenner vi lys, sett fram ein figur kvar dag i julekrybba og les om igjen dei samme juelhistoriene(sjølv no med vaksne barn) Eg har eit lite Luciatog som må fram på Luciadagen.
  Kunne skrive lange liste med tradisjonar vi har fått opp gjennom åra!

 7. Thea
  20:21, 09 Oct 2016 / 20:21

  For et flott servise! Min juletradisjon er å dra på gravstedet med bestemor, ta henne med i kirka på julegudstjeneste og å drikke bellini før julemiddag med storfamilien.

 8. 20:34, 09 Oct 2016 / 20:34

  badebomber og å glede seg til jul. så fint innlegg. <3

 9. Sigrid
  11:07, 10 Oct 2016 / 11:07

  Så fint å kunne skape sine egne juletradisjoner! En juletradisjon som vi har som jeg liker veldig godt er at vi har vørterbrød og mye godt pålegg, akevitt og sylte på lille juleaften. Da samles hele familien og roen senker seg før juleaften. Veldig fint, pluss at vørterbrød er jo så godt!

 10. Iben
  23:03, 10 Oct 2016 / 23:03

  Hei! Vil bare si at jeg virkelig digger bloggen din! Har fulgt med noen år, og er enda ikke lei :).

  Så fint juleservise! Det er fint med juletradisjoner. Jeg har også ønsket meg et slikt fint juleservise lenge. På pappan min sin side av familien pleier vi å ha samle familien på lille juleaften, juleaften og første juledag. Da er vi 12 personer til bords ned både foreldre, tanter, onkler, søskenbarn og farfar. Det er så fint. Lille julaften spiser vi lutefisk og ser på hovmesteren på tv sammen. På juleaften har vi julegrøt til lunsj og ribbe til hovedrett. Men det beste syntes jeg er frokosten til 1. juledag. Da har vi sen og lang frokost med alt mulig av pålegg. Noe som inkluderer hjemmelagd fikensyltetøy og varm sjokolade<3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *