Flashback to Copenhagen

københavn, day one.københavn, day one.

For eit år sidan no var me i København med Synne, ei heilt utrulig fin helg der me utforska og åt og shoppa godt og bra. Me åt pizza på Mother og frukost på Granola, gjekk sakte gjennom Glyptoteket og mista kvarandre og fant kvarandre igjen. Hadde kjøleskapet i Airbnb-leiligheten full av Mathilde-sjokomelk og såg filmar med dansk teksting.

Faktisk tok eg ein graviditetstest straks me kom fram i leiligheten i København, eg hadde vore kvalm heile vegen frå London, ein uforklarlig kvalme som gjorde meg nervøs. Me lo av det med Synne når ho kom, at Jostein hadde kjøpt potetgull med ostesmak når eg ba han om å kjøpa noko salt og at eg holdt pusten medan me venta på resultatet. Testen var negativ, men berre tre veker etter denne turen vart eg gravid.

I haust reiser me tilbake til København, med baby og barnevogn, for å besøka Frøy som har flytta dit. For å besøka gamle favorittar og oppsøka nye. Kjøpa nydelege danske babyklede og kyssa Frøy i panna om ho har flate sko på.

One year ago we were in Copenhagen with Synne, a beautiful weekend spent exploring and eating. We had pizza at Mother and breakfast at Granole, walked slowly through Glyptoteket where we lost eachother and found our way back. We stocked our Airbnb fridge with chocolate milk and watched movies with danish texting.

I actually took a pregnancy test the moment before we got to the flat, I had spent the journey from London feeling really sick, an inexplicable nausea that made me nervous. We laughed about it with Synne when she came, that Jostein had gotten me cheese flavour crisps when I asked him to get me something salty, and that I held my breath waiting for the results. The test was negative, but just three weeks after this trip I got pregnant.

This fall we’re going back to Copenhagen, with a baby and a pram, to visit Frøy who lives there now. To visit old favorites and find new ones. Buy beautiful danish baby clothes and kiss Frøy’s forehead if she’s wearing flats.

københavn, day one.københavn, day one.københavn, day one.københavn, day one.københavn, day one.københavn, day one.københavn, day one.copenhagen, day two.copenhagen, day two.copenhagen, day two.copenhagen, day two.copenhagen.copenhagen.copenhagen.copenhagen.copenhagen.copenhagen.copenhagen.copenhagen.copenhagen.copenhagen.

 

Follow:
Share:

15 Comments

 1. Eva
  11:52, 25 Sep 2016 / 11:52

  Sig fra hvis du har brug for tips til byen!

 2. Fioljenta
  12:38, 25 Sep 2016 / 12:38

  Åh, så mange nydelige bilder! <3 Jeg skal til København en helg i november med mine søstre, har du noen super-tips til hvor vi kan spise, shoppe, kikke? Jeg liker digge lunsjplasser og samme typer butikker som deg (tror jeg). Hadde vært nydelig med et lite tips eller to! :):) Og takk for alle de fine innleggene dine! Synes du har hatt ekstr mye fint på bloggen de siste ukene :)

 3. Kristine
  13:26, 25 Sep 2016 / 13:26

  Du har alltid så mange flotte bilder på denne bloggen. Jeg synes du er en utrolig flink fotograf. Bildene er så rene og lyse. Jeg blir alltid i godt humør av å se på dem.
  Leste en kommentar litt lenger nede at du syntes det var trist at folk ikke lenger kommenterte i bloggen. Da måtte jeg skrive noe. Du må bare fortsette å blogge.
  Denne bloggen gir meg så mye.

  Takk.

  Klem fra Bergen

 4. Kathrine
  14:02, 25 Sep 2016 / 14:02

  Det er slike turar eg likar å dra på! Ikkje ha planlagt alt, ta seg tid og berre nyte!

 5. Anita
  15:07, 25 Sep 2016 / 15:07

  Liker bloggen din, jeg! Elsker København. Har vært der tre ganger og reiser gjerne tilbake.

 6. Ida
  17:20, 25 Sep 2016 / 17:20

  Hvis du vil kjøpe fine babyklær er du nødt til å ta turen til Østerbro! Flere barnebutikker samlet på ett sted skal du lete lenge etter! Baby wonderworld ❤️ Ta gåturen fra nørreport langs søerne, eller ta bussen (1a) til trianglen så lander du midt i det hele :) den franske cafe ved søerne er et down-to-earth sted å spise lunsj i samme slengen, eventuelt en tur forbi grød i nordre frihavnsgade. Når dere likevel er her er det og selvsagt å kjøpe en kaffe og gå på trilletur i fælledparken – akkurat som de “innfødte” ;) ellers kan du bare si ifra hvis du vil ha flere tips om nabolaget mitt, som er så fint! ❤️

 7. Marthe
  19:04, 25 Sep 2016 / 19:04

  Du tar så deilige bilder!

 8. 19:36, 25 Sep 2016 / 19:36

  Mannen min kom hjem fra København i dag, har vært der på guttetur… heldiggrisen. Neste gang vil jeg også være med :) :) :)

 9. Kaffemarte
  08:38, 26 Sep 2016 / 08:38

  Akutt reiselyst!

 10. 07:38, 27 Sep 2016 / 07:38

  så fint flashback! gir lyst til en impulstur til Køben!
  <3

 11. 21:48, 27 Sep 2016 / 21:48

  Jeg har egentlig aldri fått oppleve Køben sånn, helt på ekte, bare sånn i forbifarten til Roskilde og familieferie sommeren til 10. klasse. Det er noe jeg må gjøre noe med, uten tvil. Men først skal jeg oppleve Stockholm, og med min fineste Carina, jeg gleder meg.

 12. Frøy
  22:24, 27 Sep 2016 / 22:24

  Jeg skal bare ha på flate sko!! <3

 13. 21:16, 28 Sep 2016 / 21:16

  Åh hvor godt! Jeg håber I får fantastisk vejr og dejlig kaffe! Sig endelig til hvis du har brug for tips eller hjælp til noget som helst – vi bor forøvrigt lige ved Granola ;-) / Pia

  • Mariell
   Author
   20:21, 01 Oct 2016 / 20:21

   Tusen takk, fine Pia! Ja, kanskje ein kaffedate? <3

 14. 21:57, 28 Sep 2016 / 21:57

  Jaaa! Hvis ikke jeg støder på jer i København, så hav en skøn tur! Her er ved at være rigtig flot med efterårsfarver og folk i striktrøjer = min favorittid på året.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *