Wine delivery & chubby arms

Monday.

Tysdag vakna eg til ein bebis på kjøkkenbordet og eggerøre. Me lagar eggerøre etter Buvette si oppskrift, det er min beste restaurant i Paris/New York, og me har kokeboka som me lagar mat med heile tida. Eggerøra deira er heilt perfekt.
On tuesday I woke up to a baby on the kitchen table and scrambled eggs. We make scramble from Buvette’s recipe, my favorite restaurant in Paris/New York, we have their cook book and use it all the time. Their scramble is peeeeerfect.

Tuesday.

Noko anna som er heilt perfekt er solbærsyltetøyet til svigers. Har ete eit halvt glas denne veka!
Another perfect thing: blackcurrant jam that my in-laws made. I’ve eaten half a jar this week.

Tuesday.

Me kom oss aldri ut i vogna den dagen, ho berre sov litt her og litt der.
We never made it to the pram that day, she slept a little here, a little there.

Tuesday.

Så kom Jostein heim med pakkar i posten! Først frå Vinmonopolet (me får det gratis levert fordi me bur så langt unna næraste pol!). Me bestemte at sommaren ikkje var over med rosé, muscadet og musserande.
Then Jostein came home with things from the mail! The first thing was wine (there’s a wine monopoly in Norway!). We decided that summer isn’t over with rosé, muscadet and bubbles.

Tuesday.

Me hadde óg fått ei pakke fra landlorden vår i London og familien hennar, ein kjole i storleik eitt år og på kortet stod det “happy growing”, så innmari rørande og fint.
We also had a gift from our landlord in London and her family, a dress in size one year with a card that said “happy growing”, so moving and lovely.

Tuesday.

Det kom strålar av sol inn no og da og laga så fint lys i heile stova.
Rays of sun entered through the window and was so pretty.

Tuesday.Tuesday.

Eg bretta klede og høyrte på Chet Baker, ho elskar musikk og blir så rolig av det. Jostein sneik seg bort fra kontoret for å kosa, heilt rimelig.
I folded laundry and listened to Chet Baker, she loves music and it makes her so calm. Jostein walked over from the office just to cuddle, totally fair.

Tuesday.Tuesday.

Og eg laga små oppstillingar av frukt. Eg kjøpte fem sånne små spadar i New York, skulle ønska eg hadde kjøpt tjue. Syns dei er så fine!
And I made little fruit constellations. I bought five little spades in New York, I wish I had bought twenty because I love them!

Tuesday.

Syns óg det vart så fint med kvistar i Aalto-vasen. Alle som besøker oss syns desse bildene er så skumle, det er oldeforeldrene til Jostein og den gamle koloreringen får dei til å sjå ut som om dei er 3d.
I also think these branches suit my Aalto vase perfectly. Everyone who visits us thinks these pictures are scary, they’re Jostein’s great grandparents and the old coloration makes it look a little 3d.

Tuesday.

Så var det permisjonspausen: te og kjeks.
Then, my maternity leave break: tea and cookies.

Tuesday.Tuesday.

Jostein kom heim fra jobb og laga middag, ein carbonara med Stranda-skinke og masse parmesan som me har fått importert fra Gutta på Haugen (søstra til Jostein gav oss ein tur på Gutta med frakt til Sogn etter bebisen kom, typ den beste gåva) også la me slagplan for ryddekvelden vår. Her er forresten sånn det ser ut når eg et middag these days, med ein unge i fanget. Så kasta me oss rundt og rydda og vaska masse, hengte opp ting og fiksa, til slutt var det eit så fint og ryddig hus.
Jostein came home from work and made dinner, a carbonara with ham and lots of parmesan from Oslo (Jostein’s sister gave us a trip to a deli in Oslo after the baby came, and brought the things with her to us, like the best gift) and we made a plan for our night of cleaning. This is my view these days, by the way, eating with a baby in my lap. Then we cleaned so much, and in the end the house was perfect.

Tuesday.

Da feira me med kvitvin og eplekake ute i hagen.
We celebrated with white wine and apple cake in the garden.

Tuesday.

Og nokre fekk eit kveldsmåltid.
Someone had an evening snack.

Tuesday.

Me tok bilder med sjølvutløysar, for det må ein hugsa å gjera her i livet. Tenk så fint for ho å ha dette bildet om tjue år.
And we took pictures of all three of us, because it’s important. I love that she’ll have this picture in twenty years.
Follow:
Share:

22 Comments

 1. Christine
  12:42, 29 Aug 2016 / 12:42

  Så fint med ammebilder! Det må være noe av det fineste som finnes :) Ammet selv ei jente i 20 mnd, og nå kommer det straks en liten baby til som må ammes litt :)
  Håper du koser deg masse med babyen din. Ser ihvertfall sånn ut :)

 2. 13:05, 29 Aug 2016 / 13:05

  I am enjoying your daily posts so much! :)

 3. 13:16, 29 Aug 2016 / 13:16

  Amming! <3 Eg amma Edvard til han var over to år, og saknar det framleis. SÅ heldige dykk er som har ei så rolig og fin babytid! Det må vere heilt gull å ha overskudd til å lage så flotte middagar og liksom nyte livet. Me var på andre sida av skalaen med kolikk, så det handla meir om å overleve, og det var fint lite nyting. Er fortsatt lei meg for at det blei sånn :( Så dykk er heldige som har ein så god start! <3

  • Mariell
   Author
   13:30, 29 Aug 2016 / 13:30

   Me er det, me er superheldige! Men på mange måtar, til dømes at Jostein kan jobba så fleksibelt og byrja seinare på jobb om me har hatt ei slitsom natt. Og denne dagen, under rydding og vasking, kom bestemora (som bur i nabohuset) på eit lite besøk og byssa Saga medan me fekk ordna ting meir effektivt. Så me har overskudd, men det er kun fordi dette livet og omstendighetane tillet det. Det er ikkje alltid så harmonisk, men det er jo det ein tar bilder av (er berre litt redd å liksom framstilla det så perfekt når det sjølvsagt er slitsomt og vanskelig og ein er trøtt og hormonell og alt det der óg)!

 4. 13:22, 29 Aug 2016 / 13:22

  Så himla fint det ser ut. Jag slungas tillbaka till förra hösten när Algot var nästan lika liten. Det är svårt att tänka sig att för ett år sen hade han preciiiiis lärt sig att hålla sitt huvud själv – nu springer, klättrar och dansar stup i kvarten. På ett litet år! Och det där sista, om att det är viktigt med bilder på alla tre – håller ett hundra procent med!

 5. 13:28, 29 Aug 2016 / 13:28

  Så fint! Det er så fin stemning i innleggene dine. Livet, liksom. <3

 6. Susanne
  13:57, 29 Aug 2016 / 13:57

  Det er så fint med selvutløser-bilder! Har noen av bestemor og bestefar fra 60-tallet der de ser ut som filmstjerner, perfekt oppstilt som om de ikke aner at bildet blir tatt <3

 7. hella elise
  14:13, 29 Aug 2016 / 14:13

  blir sånn gladtrist av å lese slike poster!
  min hverdag blir så veldig hverdag i forhold. håper dere har noen barselstårer og bekymringer dere også; isåfall, del gjerne! det er så ensomt å bare lese om pur idyll.

  • Mariell
   Author
   14:50, 29 Aug 2016 / 14:50

   Hadde så mange barselstårer at eg vart redd for at det var blitt livet, og Jostein holdt hånda på ryggen min og stoppa besøk i døra for å verna meg og var så bekymra. <3 Det var fælt og forvirrande men gjekk takk-og-lov over.

   Men det finst det ikkje så mange bilder av, såklart og heldigvis. Det som derimot finst er notat i telefonen min om alt sånt som skal skrivast om når eg er på jobb igjen og skal skriva spalter. Da kjem det, da kjem alt. Og før den tid lovar eg å snart skriva meir her óg!

   • hella elise
    17:07, 29 Aug 2016 / 17:07

    takk, du gode. GODT å høre! den er så nydelige å lese om idyll, men også på en måte fremmedgjørende. vet jo at ingen hverdag er pur idyll, men det er lett å narre seg til å tro det når ens egen hverdag tidvis føles VELDIG hverdag.
    takk*

 8. 14:35, 29 Aug 2016 / 14:35

  Fine bilder! Står det oppskrift på soppesmørbrødet til Buvette i den boka? Eller, det er vel en slags croque med sopp istedenfor skinke. Beste ostesmørbrødet ever!!

  • Mariell
   Author
   14:51, 29 Aug 2016 / 14:51

   Skal sjekka! Kan ta bilde og senda det til deg på mail om det er der! :)

 9. 14:38, 29 Aug 2016 / 14:38

  so so heartwarming!!

 10. Caroline
  15:05, 29 Aug 2016 / 15:05

  Så innmari fint <3

 11. Anne Marte Grønfur
  21:36, 29 Aug 2016 / 21:36

  du ser så himla lykkelig ut! sjukt fint å se <3

 12. Isabel
  00:18, 30 Aug 2016 / 00:18

  Korleis gjer du det eigentleg med alkohol + amming? Har fått beskjed om at eg må halde meg unna det i begynnelsen (men kor lenge er “begynnelsen”? Ein månad?) og at eg må vente 3 timar med å amme etter eg har drukket. Men eg synst det høyrest vanskekeg ut, plutseleg vil han ha mat før 3 timar er gått og kva gjer ein då?

  • Thea
   21:17, 30 Aug 2016 / 21:17

   Hei! Det vi fikk høre av vår helsesøster var at man ikke burde drikke alkohol i det hele tatt de første 6 ukene, da babyens nyrer fremdeles er underhtviklet. Etter dette er det litt vanskeligere, men tenker hvertfall selv at et halv/et helt glass er ok uansett. Brystmelken får bare en promille av det mor selcv får i blodet, så det skal være ganske utvannet. Syns selv det var kjempevanskelig å avgjøre. Med første barnet drakk jeg i prinsipp aldri av frykt for at hun kunne våkne når som helst. Med nummer to har det holdt fint med ett glass :) Det er så vanskelig, og definitivt noe man må kjenne litt på selv, hva man er komfortabel med. Lykke til :)

  • Mariell
   Author
   21:39, 30 Aug 2016 / 21:39

   Her er det komen ny forsking i år, der dei mildnar veldig i kva som er “FARLIG” og ikkje. Til og med på Ammehjelpen annonserer dei at det vil komma nye retningslinjer/anbefalingar hausten 2016 (https://ammehjelpen.no/artikkel/36/alkohol). Eg vil ikkje sei korleis nokon som helst skal gjera det med alkohol og amming, men eg sjølv er ikkje noko redd for eit glas vin med ammingen. Vil anbefala å googla sjølv på det og bestemma sjølv kva du er komfortabel med, eg spør folk eg stolar på og googlar mykje og gjer ingenting eg er redd for at ungen min tek skade av såklart. :)

   • Isabel
    23:03, 30 Aug 2016 / 23:03

    Tusen takk for gode svar frå Thea og Mariell! Veldig informativ artikkel ? Trur eg lar vere med alkoholen ei stund til, i alle fall. Det handlar jo om å føle seg trygg, som de seier ?

 13. Suzanne
  18:34, 30 Aug 2016 / 18:34

  Dere er så nydelige! Kunne ønske jeg hadde vært like flink til å bare nyte da ettåringen min var en måned.
  Det er så mye jeg kunne ønske jeg kunne snakke med deg om, men siden jeg bare har fulgt bloggen sporadisk siden mai, så skal jeg nøye meg med et spørsmål: hva heter fargen dere har malt kjøkkenet med?
  Lykkeønskinger fra Oslo

 14. Maja
  21:22, 30 Aug 2016 / 21:22

  Hei! Takk for flott blogg! Nydelige bilete og du skriv så skildrande og vakkert. Men må innrømme eg stussa litt over bileta med amming og vin… For det skal jo gå 2- 3 timer etter man har nytt en alkoholenhet før ein ammar. Nå kan det hende eg tolka biletet feil, orsak dersom! Ville berre tipse deg sidan det er så mange som les bloggen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *