Honesty is the greatest fidelity

bigger-splash-1-xlarge

Me har sett éin film etter me vart foreldre, men heldigvis var det ein film me hadde gledd oss til å sjå lenge. Heilt sidan me såg I Am Love har eg ikkje kunna slutta å tenka på den, den rare kjensla den etterlot seg i kroppen av seriøsitet og tyngde. Den var eit freudiansk mareritt, og eg elska alle nærbilda, sminken og garderoben, ikkje minst musikken som var fantastisk. A Bigger Splash er den nye filmen av samme filmskapar, Luca Guadagnino, og er på samme måte ubehagelig og tung. Den er eit mesterverk i lydbruk og musikk, og i nærbilder av mat og filming i speglar, Tilda Swinton har nesten ingen replikkar men eig heile filmen og Ralph Fiennes er hysterisk morsom, skummel og fantastisk. Den er ingen romantisk komedie akkurat, men ein thriller som sit att i kroppen etterpå. Men sjå den. Sjå den berre for garderoben til Tilda Swinton, som du kan lesa litt om her.
We’ve watched exactly one movie since becoming parents, but luckily it was one that we had been looking forward to. Ever since we saw I Am Love I had not been able to stop thinking about it, the weird feeling it left in my body, a heavy serious feeling. It was a freudian nightmare, and I love all the close up shots, the make up and the wardrobe, and the amazing music. A Bigger Splash is the new film by the same filmmaker, Luca Guadagnino, and it’s uncomfortable and heavy in the same way. It’s a masterpiece in sound and music, the close ups of food and filming through mirrors, Tilda Swinton has almost no lines but owns the entire film and Ralph Fiennes is hysterically funny, terrifying and amazing. It’s no romantic comedy, but a thriller that remains with you after. But watch it. If only just for Tilda Swinton’s wardrobe that you can read about here.

 

marianne_stillralph-bigger-splash-xlargebigger-splash-2-xlargea-bigger-splash-review-1a-bigger-splash-swimming-pool-scenea_bigger_splash_iia_bigger_splashTilda Swinton as "Marianne" and Ralph Fiennes as "Harry" in A BIGGER SPLASH. Photo by Jack English. © 2016 Twentieth Century Fox Film Corporation All Rights Reserved 351665

 

Follow:
Share:

3 Comments

  1. 08:41, 29 Aug 2016 / 08:41

    Takk for tipset! God mandag!

  2. 11:45, 29 Aug 2016 / 11:45

    Åh, denne hadde jeg glemt at jeg ville se. Takk for påminnelsen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *