A thursday with a baby, some hens and an apple pie

Thursday
[left]På torsdag vakna me tidlig. Tulla! Me vakna klokka ti, som vanlig, med denne trøttisen som har eit herleg sovehjarte. Fint med alt ein kan arva av foreldrene sine![/left][right]On thursday we woke up early. Just kidding! We woke up at ten, as usual, with this lazybones who has a knack for sleeping. She is genetically disposed![/right]

Thursday
[left]Me åt frukost og Jostein laga kaffe til meg. Kvar dag får eg eit slag av ekstra forelsking akkurat når han gir meg kaffien min.[/left][right]We had breakfast and Jostein made me coffee. Every day I get a wave of amorous feelings when he hands me my coffee.[/right]

Thursday
[left]Det var faktisk sol ute, så fint vær at Jostein bestemte å ta fri fra jobben.[/left][right]It was actually sunny outside, so Jostein decided to take the day off work.[/right]

Thursday
[left]Etter ammemaratonen (me har det kvar dag) la me S i vogna for å trilla trilla trilla.[/left][right]After my nursing marathon (I do one every morning) we put S in her pram to go rolling.[/right]

ThursdayThursdayThursday
[left]Me har eksepsjonelt vakker trilleveg. Skikkelig humpete, men ho sov seg gjennom alt.[/left][right]I feel pretty lucky to lull my baby to sleep on this beautiful path. Really bumpy, but she sleeps through it.[/right]

Thursday
[left]Elskar utsikta frå elvebrygga, den er så mystisk vakker.[/left][right]I love the view from the path, so mysteriously beautiful.[/right]

ThursdayThursday
[left]Me fann villbringebær på vår ferd og plukka og åt så mykje me kunne. Så trilla me heimover igjen.[/left][right]We found some raspberries and ate as many as we could before going back home.[/right]

Thursday
[left]Og plukka opp to kroneis.[/left][right]We picked up two ice cream cones.[/right]

Thursday
[left]Som me åt på veg mot å henta posten. Posten er på nabogarden, og dei har høner i tunet.[/left][right]We ate them on the way to the mailbox. Our mailbox is on the neighbor’s farm, and then have hens walking around.[/right]

ThursdayThursdayThursday
[left]Så glad kan ein bli av å få ein bebis og ein kroneis.[/left][right]This is how happy a baby and an ice cream cone can make you.[/right]

Thursday
[left]I hagen ute noterte eg meg at det fantest nedfallsfrukt.[/left][right]I noticed some fruit in the garden, the summer apples had fallen down.[/right]

Thursday
[left]Så når ho sovna til ein ny lur gjekk eg ut og plukka nokre i ei korg.[/left][right]When the baby fell asleep I went to pick some in a basket.[/right]

ThursdayThursdayThursday
[left]Eg skrella og kutta og laga smuldredeig utan oppskrift, så innmari herleg.[/left][right]I peeled and chopped and made crumble without a recipe which I love to do.[/right]

Thursday
[left]Så kom veslesøster og mamma for å eta![/left][right]My sister and my mother came to help us eat the pie![/right]

ThursdayThursdayThursday
[left]Og kosa.[/left][right]And cuddle.[/right]

Thursday[left]Smuldrepaitips: mandelflak og mandelessens. Skriv det opp bak øyret. Her ein stad starta skype-kvelden vår, me skypa både med Janne og Jørgen i Oslo og Caitlin i London, med ein bebis som hadde vondt i magen (forbannar chips med løkpulver!).[/left][right]My crumble tips: almond flakes and almond essence, write that down! Here somewhere started our night of skyping, we skyped with Janne and Jørgen in Oslo and Caitlin in London, with a baby who had a tummy ache (I curse you, crisps with onion powder!).[/right]

Thursday
[left]På sett og vis fekk me laga middag likevel, ein impromptu liten fest med hummus, grilla paprika, agurksalat og couscous. Og Za’atar, maaaaaasse Za’atar.[/left][right]Somehow we managed to make dinner still, an impromptu feast with hummus, grilled pepper, cucumber salad and couscous. And Za’atar, a looooot of Za’atar.[/right]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *