Adventures in Portugal, part two: Lisbon

Lisboa.Lisboa.Lisboa.Lisboa.Lisboa.Lisboa.Lisboa.Lisboa.Lisboa.Lisboa.Lisboa.Lisboa.Lisboa.Lisboa.Lisboa.
[left]Når eg ser på bilder av vår andre dag i Portugal skjønnar eg at me omtrent berre åt? Det stemmer egentlig ikkje, for det me gjorde mest var å ta bilder av gamle hus. Me prøvde oss på ein brasiliansk dessert, brigadeiro, som var så altfor søtt at eg etter å ha tatt bilder av den berre måtte kvitta meg med den på diskret vis, typisk bloggar. For ein vakker by det er, altså, Lisboa. Gamle menn stoppa og lo av oss når me tok bilder av falleferdige fliser. På ein fantastisk kafé åt me sjokoladekake eg framleis lengtar tilbake mot, med den som einaste spisbare sak og eit hav av drikkealternativ. Bestillingen vår: eitt kakestykke, to sprudlande vatn, ein cappuccino, eitt glas mjølk, takk! Me åt middag på restaurant der me ikkje forstod ein einaste ting av menyen men alt var godt likevel, og på veg heim plukka me opp to pasteis de nata som me fekk med heim i eit lite røyr, og dei var framleis varme då me åt dei i senga.[/left][right]When I look at pictures of our second day in Portugal it looks like we did nothing but eat? That isn’t really right because what we did the most was photograph old buildings. We tried a brasilian dessert, brigadeiro, which was far too sweet for me and after photographing it was disposed of. Such a blogger. What a beautiful city it is, Lisbon. Old men stopped to laugh as we photographed buildings that were falling apart. At an amazing café that I am longing for right now, we had the most exquisite chocolate cake which was the only edible on the meny with a plethora of drinks options. Our order: one slice of cake, two sparkling waters, one cappuccino and one glass of milk. We had dinner in a restaurant where we didn’t understand a single word on the menu but everything was delicious nonetheless, and on our way home we picked up two pasteis de nata that we brought home in a little pipe and they were still warm when we ate them in bed.[/right]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *