Adventures in Portugal, part one: Lisbon

LisbonLisbonLisbonLisbonLisbonLisbonLisbonLisbonLisbonLisbonLisbonLisbonLisbonLisbonLisbonLisbonLisbonLisbonLisbonLisbonLisbonLisbonLisbon

På vår første dag i Lisboa tok me det med ro, eg låg i senga lenge lenge og Jostein poppa ut til eit supermarked for å kjøpa yoghurt og store flasker med vatn. Eg var framleis litt skeiv i ansiktet (men søt, ifølge mannen min) medan me utforska og tok tusen pausar i dei bratte, bratte bakkane me hadde blitt advart mot. Det var så innmari god stemning i gatene, folk smilte til meg og magen, gamle damer dansa til fortausmusikk og jordbæra på marknaden såg varme og saftige ut. Me shoppa dei beste typane greier: kjolar og sjokolade, og då me bestilte is fekk eg eit anerkjennande blikk frå mannen i kassa om at eg hadde gjort ei bra bestilling; kokos, pasjonsfrukt og grønn melon. På kvelden kom det ein kollaps utan like, når eg hugsa kor gravid eg var og kor godt det er å berre vera i ro med føttene høgt óg, så istadenfor restaurantar og nattlivet avslutta me dagen med meksikansk take-away, Peaky Blinders og med minst éi hånd på magen til eikvar tid. 
On our first day in Lisbon we took things easy, I laid in bed for such a long time and Jostein popped out to the supermarket to pick up some yoghurt and giant bottles of water. I was still quite puffed up in the face (but still cute, if you ask my husband) while we explored and took a thousand breaks in the steep hills I had been warned so much about. There was such a good vibe going in the streets, people smiled at me and my belly, old ladies bounced to the street music and the strawberries at the market looked so warm and juicy. We bought the best categories of things: dresses and chocolate, and at my gelato order I got an approving look from the gentleman serving us for my order: coocnut, passion fruit and green melon. In the evening I completely collapsed, maybe from realizing how pregnant I was and how great it is to just be still with my feet high. So, instead of restaurants and nightlife we ended our evening with mexican takeaway, Peaky Blinders and a minimum of one hand on the belly at all times.
Follow:
Share:

6 Comments

 1. 11:29, 01 Jun 2016 / 11:29

  Åh, så mange fine bilder! Lisboa virker som en veldig stemningsfull by, og kjoler og sjokolade er virkelig de beste tingene å handle på ferie, hoho.

 2. Ragne
  15:26, 02 Jun 2016 / 15:26

  Åå! Jeg forelsket meg helt i det hvite skjørtet med så små detaljer på at jeg ikke ser hva det er (bare at det er noe rødt og noe blått på det). Synd jeg sitter her i Norge på fjellet.
  Drømte i natt at du la ut en liten notis på bloggen din om at den lille var kommet og at alt var bare fint og flott i gamlehuset deres. Tror jeg gleder meg litt for mye til å lese om hverdagen med en liten en på den fantastiske måten du skriver på.

 3. Michaela
  16:43, 10 Jun 2016 / 16:43

  Har du noen spesielle butikker eller gater eller området man bør gå i eller bo i eller spise i? Kjøpte flybilletter her om dagen, men har ikke bestilt og vet egentlig ingenting om byen :)

  • Mariell
   Author
   17:21, 10 Jun 2016 / 17:21

   Me budde i denne leiligheten: https://www.airbnb.co.uk/rooms/11971022 og det var heeiiiiilt perfekt! Det var verkeleg midt mellom alle dei tinga me ville vera i nærleiken av! Kanskje den er booka allereie, men uansett så er det eit fint punkt på kartet å gå ut ifra. :)

 4. Michaela
  16:43, 10 Jun 2016 / 16:43

  Oi skulle si at vi ikke har bestilt hotell

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *