The ice cream deal

 

God formiddag! I min heim skjer det både mykje og lite, Jostein er ute kvar dag på intensivkurs i køyringen og eg er heime, prøver å rydda ut alt me ikkje skal ha til pakkingen startar (i morgon) i tillegg til å jobba jernet (med varmeflaska på ryggen til eikvar tid). I dag er planen å handla brød og store mengder mandelsmør som me kan ta med heim til Norge. Neste veke er vår siste veke her! Så sjukt, jo. I motivasjonen til Jostein for køyringen har eg starta eit prosjekt som heiter Lunsjveka 2016. Kvar dag når han kjem heim får han ein snack (iskaffe/kjeks/pellegrino) medan eg gjer ferdig lunsjen, som er noko superdeilig som eg veit at han elskar, med ei episode av Bleak House. Så i tillegg til å vera ei ganske kick-ass kone får eg óg skrive ein del oppskrifter. Så mange fluger i denne smekken!

Apropos oppskrifter så har Jostein og eg ei avtale, om at eg i bytte mot å føda dette barnet så skal han kjøpa ei ismaskin til meg. Eg har alltid, alltid ønska meg ei (sidan pappa og eg laga semifreddo og eg var kanskje 12 år). Så sommaren i år kjem til å vera full av ulike typar is, og eg har samla på meg oppskrifter (i ei evighet) medan eg har venta på dette! Her under er oppskrifter eg vil laga!

Good day to you! There are both lots of things and nothing going on here. Jostein is doing his intensive driving course and I’m at home, trying to rid ourselves of all the things we don’t need for the start of packing (tomorrow) and also working (with hot water bottle right by my side). Today, the plan is to shop some bread and big quantities of almond butter to bring home to Norway. Next week is our last week here! Insane. I’m motivating Jostein’s driving this week by launching a project: Lunch week 2016. Every day when he comes home I give him a snack (ice coffee/cookies/pellegrino) while I finish up with making the lunch, which is something delicious that I know he loves, and we eat it in front of an episode of Bleak House. Not only am I being the best wife, I also get a lot of recipe work done. Juggling all my balls beautifully, if I do say so myself.

Speaking of recipes, Jostein and I are in agreement, that in exhange for me giving birth to this child he will buy me an ice cream machine. I have always, always wanted one, ever since my dad and I made semifreddo when I was 12). So this summer will be full of all kinds of frozen treats, and I have gathered a lot of recipes in waiting for this. These are some recipes I really want to make!

 

mint-choc-chip

burnt_sugar_ice_cream-1-10

double-chocolate-mint-chip-ice-cream-1

WS_RustItalian_DAY3_Pistachio_Gelato_V2_62016-652x868

coffeehazelnuticecream-40

IMG_9743

Pekanpralin med salt honning-saus.

granadilla_sorbet1

Pear-Prosecco-Sorbet-9-2-710x1024

Follow:
Share:

9 Comments

 1. 14:14, 14 Apr 2016 / 14:14

  Hører ut som en veldig lur avtale!

  I sommer skal jeg prøve meg på hylleblomstsorbet og fløteis med lakris og espresso :)

  • Mariell
   Author
   12:01, 15 Apr 2016 / 12:01

   ÅH lakris hadde eg jo heilt gløymt! ELSKAR jo lakrisis, men det er omtrent umogleg å finna. Åhåhåhåh.

 2. Jenny
  14:21, 14 Apr 2016 / 14:21

  Thinking of your hot water bottle, do you have a wheat bag? You know the ones that you heat in the microwave and can wrap across aching areas. I was given one years ago and I never used it until I was 32 weeks pregnant and my baby kept kicking and pushing his feet against my ribs – it really hurt. The wheat bag was good because I could heat it easily in the microwave at work and it could be shaped and moulder to my body. All the best for your move – exciting times!

  • Mariell
   Author
   15:01, 14 Apr 2016 / 15:01

   I did actually get one, but we don’t have a microwave! I thought I could put it in the oven but I was scared to so I got rid of it instead. Thinking of getting one of those really long water bottles that seem amazing!

 3. 08:05, 15 Apr 2016 / 08:05

  Jeg har laget parfait i påvente av å kjøpe en iskremmaskin. Av de oppskriftene jeg har prøv er favoritten helt klart vaniljeis med salte og karameliserte (i brunt sukker!) pekannøtter. Gsuz, den var god! :) Håper alt er godt med deg, magen og J. <3

  • Mariell
   Author
   12:00, 15 Apr 2016 / 12:00

   AH, det høyrest godt ut! Alle salt-søtt-kombinasjonar er jo fantastisk! Takk, med oss er det berre bra. :)

 4. 08:11, 15 Apr 2016 / 08:11

  Synes avtalen du har gjort er rimelig altså! Jeg fikk også lyst på ismaskin, så fristende bilder!

  • Mariell
   Author
   17:41, 23 Apr 2016 / 17:41

   That sounds delicious too!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *