Our week in Paris: a flea market, cheesy crepes and Catherine Deneuve.

Paris.Paris.Paris.

Laurdag ettermiddag rulla me inn på Gare du Nord og veka i Paris var eit faktum. Til tross for hormonell heimlengsel var eg så innmari innmari glad for å vera der, i byen full av vakre bygg og nokre av mine absolutte favorittrestaurantar- og kaféar. Og heilt nytt på lista: barnebutikkane! Som eg har lengta etter denne biten av graviditeten. Me sjekka inn i leiligheten til Haleigh, konstaterte at den var ein draum som vanlig også hoppa me ut igjen i byen![line]
On saturday afternoon we rolled into Gare du Nord and the week in Paris was a fact. Despite hormonal homesickness I was just so happy to be there, in the city full of beautiful buildings and some of my absolute favorite restaurants and cafés. And new on my list: the kids’ stores! I have so longed for this bit of pregnancy. We checked into Haleigh’s flat, which was as dreamy as it’s always been, and skipped right on out again!

Paris.

I lomma: drops frå Uber’en.[line]
In my coat pocket: candies from the Uber.

Paris.

Sola var på veg til å gå ned, og me hadde eit par enkle ærende.[line]
The sun was about to set, and we had a couple very simple errands.

Paris.

Som å kjøpa te! Ein heil pose full kjøpte me, mange ulike sortar. På kjøkkenet i gamlahuset er det ein vinduskarm som kun går ut i ei bod frå det som no blir kjøkkenet vårt. I boda går det fint an å trilla inn ei vogn, så me kan skula på babyen som søv i vogna der ute, men vinduskarmen er óg perfekt til å setta opp eit par enkle hyller i til fine teboksar og den slags. Samlinga starta no, med favorittypane våre![line]
Like buying tea! We got a whole bag full of different kinds. In the kitchen of the house we’re moving to, there’s a window that only leads into a small storage space from what will be our kitchen. The space will be perfect to roll the pram into, so we can look at the baby sleeping out there, but the window sill is also perfect to put up some shelves for pretty tea boxes. Our collection started now, with our favorite kinds!

Paris.Paris.

Svolten angreip oss, og me hadde ikkje anna valg enn å gi etter for eit av dei beste tilbuda Paris har å gi: Marais-falafelen. Så gjekk me heim, såg kanskje åtte episodar av The Office og planla dagen som skulle komma.[line]
Hunger struck us, and we had no other choice than to resort to one of Paris’ most delicious offers: the Marais falafel. Then we went home, watched I’m sure eight episodes of The Office and planned the day ahead.

Paris.

Den neste dagen starta med den mest enkle frukosten: yoghurt og frukostblanding. Men ikkje så enkel likevel, for typ alle andre enn nordmenn skjønnar dette med yoghurt: dette var ein bringebær- og fikenyoghurt. Ikkje banan. Ikkje eit svakt hint av kokos. Dei gjer ting ordentlig andre plassar! (Okei, altfor mange tankar om yoghurtsituasjonen i dette landet eg no flyttar til, men de skjønnar. Vel?)[line]
On the next day, we had the simplest of breakfasts: yoghurt and cereal. But not so simple though, because everyone but norwegians just GET the yoghurt things: this was a raspberry fig yoghurt. Not banana. Not a subtle hint og coconut. They do things so well in other places! (Way to many thoughts on yoghurt in this country I’m now moving to, but you get it. Right?)

Paris.

Eg elskar å sminka meg lenge i Paris, så det gjorde eg medan Jostein sat på ein kafé og skreiv på opera (må le av meg sjølv kvar gong eg skriv det og kjem på at eg har ein mann som skriv opera). Så plukka eg han opp, med dette fjeset, for me skulle på loppemarknad![line]
I love taking a long time to apply makeup in Paris, so I did while Jostein was at a café writing on his opera (it makes me laugh every time I write that and remember I have an opera writing husband). Then I went and got him, with this face, to bring him to the flea market!

Paris.Paris.Paris.Paris.Paris.Paris.Paris.

Det var overveldande og fantastisk, som vanlig. Eg fekk mange fine magestirr med påfølgande smil, og på veg ut av marknaden passerte me Catherine Deneuve! Så sjukt![line]
It was overwhelming and amazing, as always. I got so many belly stares with smiles accompanying them, and on the way out of the market we passed Catherine Deneuve! Insane!

Paris.

Tilbake i Marais såg me på alle dei fine skattane våre og var ganske nødge med oss sjølve, sidan me kun hadde brukt 30 euro.[line]
Back in the Marais, we lined up our treasures and were pretty pleased with ourselves, having spent a total of 30 euros.

Paris.

Me vart desperat svoltne etter loppistrakkingen, og våga oss inn i Marais som var heilt vanvittig travelt fordi det var sol og søndag. Måtte! Ha! Ein crepe! Framfor oss i køen stod ein gjeng med amerikanarar som skulle ha glutenfrie crepes, og crepe-mannen var SÅ sur av å måtta tilrettelegga for desse skjøre menneska. Perfekt køunderholdning, med augerulling og mumling. Etter dei hadde gått såg han på resten av oss og sa “encroyable!” også bestilte me våre enkle. Med ost, såklart.[line]
We got desperately hungry after the flea merket, and dared to walk in to the Marais. It was so busy, it being sunny and a sunday. Had to have the crepe! In front of us in line was a bunch of americans requiring their crepes to be gluten free, and the crepe man was pissed having to adapt to this fragile people. The perfect line entertainment, with eyerolling and mumbling. After they’d gone he faced the rest of us to say “encroyable!” and then we ordered ours, the simple ones. With cheese, of course.

Paris.

Min gravide kropp var på veg til å gi opp, så det gjorde me. Me satte oss på Place des Vosges, som alle andre i Paris, og myste mot sola medan den gjekk ned. Såg på fine eldre franske par som holdt hender og óg myste mot sola.[line]
My pregnant body was on its way to give up, so we did. We sat down at Place des Vosges, as everyone else in Paris, and closed our eyes to face the sun as it went down. Watched elderly french couples also holding hands, also facing the sun.

Paris.

Så tok me oss heim, eg sendte Jostein ut for å kjøpa “den pizzaen med mest fyll på” også åt me ein piknik på golvet, og sovna med vindauget såvidt ope.[line]
Then we went home, I sent Jostein back out to buy “the pizza with the most toppings” and then we had a picnic on the floor, and fell asleep with the window barely open.
Follow:
Share:

8 Comments

 1. 21:36, 21 Mar 2016 / 21:36

  Vidunderlige bilder, jeg vil til Paris nå. Og mest av alt ble jeg sulten, og litt lei meg for at jeg ikke kan spise crepes eller falafel akkurat nå.

 2. 07:48, 22 Mar 2016 / 07:48

  haha, jeg har vært en av de der teite og skjøre glutenfrie folka i Frankrike og Paris… det er helt krise, en restaurant kunne meddele at fransk mat er fransk mat, man skal ikke tukle med den, og den går hvertfall ikke an å lage uten gluten! (jeg spurte om pommes fritesen inneholdt gluten… og det varierer faktisk veldig, det er ikke nødvendig for poteten å ha gluten med seg for å bli en god pommes frites. men det er jo tross alt ikke greit å tukle med frossenvarer!)

 3. 12:50, 22 Mar 2016 / 12:50

  Oooooh! Herlig! Jeg blir sååå pepp på mine egne Paris-turer i vår og i sommer, og jeg storkoser meg med bildene dine. Tenk at dere så Catherine Deneuve, det er jo også ganske incroyable!

 4. Cecilie
  18:11, 22 Mar 2016 / 18:11

  Så herlig å lese om favorittbyen min igjen. For flere år siden så jeg Cathrine Deneuve på en hagemesse ved et slott sør for Paris. Hun var iført militærgrønn jakke, gummistøvler og verdens største solbriller. Très classe.

 5. Yvonne
  20:07, 14 May 2016 / 20:07

  Hei! Ser helt herlig ut! Hvilket marked var dere på?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *