Answers about the belly, photographing in public & driving in the UK

paris.

Hei fine folk! Me er i Paris, i leiligheten til Haleigh, og heile dagen berre kosar me. Eg kunne ha redigert ein masse bilder så de kunne fått sett, men det klør i heile kroppen etter å få komme meg ut til Jostein som sit på ein fortauskafé og skriv på opera, så me kan gå på shopping. Det er så mange søte franske barn overalt som gir oss krupp i kroppen, og Jostein er typ forelska i alle småbarnsfedre som har barn på fanget. SÅ FINT. Her kjem svar på nokre spørsmål eg har fått i det siste istaden! Om du har dine eigne kan du vel legga dei igjen under her, så køyrer me litt svar no og da. Til spørsmåla! Og for min del, croissantane![line]
Hello you lovely people! We are in Paris, in Haleigh’s flat, and we spend all day just cuddling. I could have edited a lot of pictures to prove this, but my whole body is itching to get ut and join Jostein who is at a sidewalk café writing on his opera, so we can go shopping. There are so many cute french kids everywhere and we are constantly affected, J is in love with all the dads with kids in their laps. SO NICE. Here are some answers to questions I have gotten recently, they were all in norwegian but if you do have questions, please leave them below and I will get to them eventually! To the questions, and for me: croissants![line]
[col3_2]Ååå, så heldig du er som har så fin babymage! Eg er 19+3 veker gravid, og magen min ser ikkje gravid ut i det heile tatt! Gjekk ned typ 5 kg dei første månadane og sidan har vekta stått på det same talet. Har ikkje hatt noko behov for å kjøpe nye klede. Veit at det ikkje gjer noko og at alle er gravid på sin måte, men eg har berre så veldig lyst til å sjå like gravid ut som alle andre.
Ikkje egentlig eit spørsmål, men ville berre sei: elsk magen din. Min har ikkje vakse så mykje fram til no, men dei siste vekene har det verkeleg tatt seg til! Og uansett, berre hugs på kor fantastisk det er at kroppen din husar eit heilt anna menneske!

Altså! jeg lurer på en ting. Nå er det kanskje ikke du som har tatt det skillingsbolle/kafébildet i dette innlegget, men når du tar bilder av mat ovenifra, hvordan gjør du det da?? Sier du ‘hehe sorry’ til kaféeieren og klatrer opp på stolen, eller bare holder du iphonen høyt over hodet og håper det beste? Jeg får det bare ikke til. Setter pris på tips. Vil helst ikke drepe meg FOR mye sosialt.
Om du klikkar på linken kjem du til kjelda på bildet! Eg har ikkje gått så langt som å stå på ein stol og ta bilder, men det er ofte eg må stå opp for å få eit godt bilde. Eg prøver å tenka på det sånn: hadde eg brydd meg om nokon andre hadde gjort det? Verkeleg ikkje. Alle tar jo bilder av maten sin these days, og ingen bryr seg egentlig om kva andre folk driv på med. Det tek litt øving, men det er bedre å berre GJERA DET enn å eta opp den vakraste kanelbollen i verda også angra på at ein ikkje våga.

Så fin oppdatering og så fin mage:) Jeg har et lite spørsmål til deg angående mat og graviditet som jeg håper du kan svare på. Jeg er gravid i uke 13 og skal til London i uke 17. Overalt på internett advares det om alle matvarer man må unngå i utlandet. Hvordan gjør du dette når du er ute og spiser i London? Hvilke forholdsregler tar du? Og er det noe spesielt du unngår (bortsett fra det vanlige som rått kjøtt og mjuke oster)?:)
Takk! Det er litt dobbeljobb for meg å holda styr på kva som er lov i dei ulike land, for det er faktisk ikkje likt mellom England og Norge. Til dømes skal ein ikkje eta egg frå kvar som helst i England, berre om dei er merka med The British Lion. Medan i Norge er alle høner salmonellabehandla. Dette er såklart om egget skal etast blautkokt. I Norge kan ein eta leverpostei, men det skal ein ikkje i England. Eg les ikkje artiklar om kor FARLIG det er med forskjellig, eg les kun dei offentlige skriveria om kva ein kan eta, så i England følger eg NHS og i Norge følger eg Helsedirektoratet. Men eg er av dei mindre forsiktige gravide eg veit om, og kan godt eta ei salamiskive om pakka er heilt nyopna, til dømes. Ofte seier eg dog ifra at eg er gravid på restaurant, sånn at dei veit det og kan vera litt nervøse og forsiktige av det, om eg skal eta noko som potensielt kan vera farlig (som typ ein burger eller noko med ein ost som skal varmebehandlast).

Eg skal snart på tur til Italia saman med mannen min og nokre vener. Me skal ta fly til Pisa, og bu i Montecatini. Har du vore i denne byen? Me tenkjer å leige bil for å kunne utforske meir. Har du nokre tips om stader me bør undersøkje?
Å, Italia! Me har ikkje vore i Montecatini, men var på bryllupsreise i Toscana i haust, og da var me i Lucca, Siena og Firenze. Anbefalar veldig sterkt Firenze, sjølv om det kanskje ikkje er den typen tur, fordi det verkeleg var ein heilt unik by med så mykje fokus på god mat og håndtverk. Ein av dei beste shoppingbyane eg har vore i!

jeg lurte på om du kunne skrive litt om hvordan du/dere velger hva dere skal ha med tilbake til Norge og hva som får bli? hadde vært fint å høre noen tanker rundt akkurat det temaet der for det er ganske vanskelig syns jeg. alt i fra klær til møbler. veldig kjekt å ha i tankene når tiden er inne for meg å flytte tilbake til hjembyen min etter studier!
Ja! Me tenker sånn: me skal flytta til eit hus som har det meste allereie, så me vil ikkje berre dra med oss alt fordi det er vanskelig å kvitta seg med ting. Me går gjennom verkeleg alt me eig og ser og tenker på om me ville ha sakna det eller ikkje, og om me er likegyldige så går det i haugen av ting som skal selgast eller donerast. Det har faktisk gått mykje lettare enn me hadde tenkt, og mykje av motivasjonen for å kvitta seg med ting er jo at me vil at huset skal følast som oss no, 2016, og ikkje vera eit kaos av ting me ikkje kan gi slipp på. Og me har lyst til å kunna kjøpa nye greier til vårt nyoppussa hus utan at det blir supercrowded der inne. Ang. klede så eig me så innmari lite klede i forhold til dei fleste andre, så der treng me ikkje nokon utrydding egentlig. Men porselen, åhåhå.

Kunne du være så snill å linke til de gravid-podene du hører på? :D
Eg høyrer på Vattnet går og gravidpodden!

Oi! Hvordan er det å kjøre opp i England kontra i Norge? Jeg hadde fått hetta av at alt er motsatt, men kanskje det føles naturlig? God fredag, Mariell. Håper den bringer en power nap og godt bakverk.
Takk takk takk! Verken Jostein eller eg har nokongong køyrt bil i Norge heller, så det er verkeleg ingen big deal. Ein lærer seg kjapt og treng ikkje så mykje omstilling som ein kanskje kunne tru. Med det sagt så er det dritskummelt å køyra bil uansett, og spesielt i London der ein blir kasta ut i trafikken umiddelbart og må deala med gigantiske lastebilar, skulebussar og sinte menn.[/col3_2]

Follow:
Share:

3 Comments

 1. 14:20, 14 Mar 2016 / 14:20

  Håper dere koser dere skikkelig i Paris! <3

 2. Ragnhild
  16:18, 14 Mar 2016 / 16:18

  Jeg innbiller meg at det er mye skumlere å lære seg å kjøre når en ikke er tenåring lenger og har skjønt at en ikke er udødelig.. Jeg syns også det var dritskummelt i begynnelsen, men du venner deg fort til det, og andre trafikanter oppfører seg heldigvis stort sett som forventa. Tenker også at om du fikser å kjøre i London så blir de fleste andre steder avslappende i forhold… (Håper jeg i alle fall. Jeg skal snart kjøre opp i Los Angeles.) Lykke til!

 3. 19:52, 14 Mar 2016 / 19:52

  C’es la vie! Kos dere i Paris! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *