On my shopping list + a house update

I april flyttar me jo heim til Norge. Eg lengtar meg ihjel etter det livet, stille kalde morgonar med fyr i ovnen og bryggkaffe. Plass til å husa fotokurs over ei heil helg og lagringsplass til alle rekvisita eg føler at eg MÅ HA. Me flyttar jo til eit heilt hus, og eg skriv no lange lange lister over sånt eg ønskar meg. Akkurat no har dei slipt ned golvet på kjøkenet, så det skal bli så fint som det ein gong var, dei nye større vindauga til kjøken og spisestua er i hus, me ser på kva mønster sjakkrutene på badegolvet skal ligga i og funderar på tapet/ikkje tapet i trappegangen. Gler meg til å komma heim så me faktisk kan visa fram litt!

Eg tenkte å dela nokre av dei tinga her både så de kan sjå litt kva eg har tenkt med feelingen i heimen, men óg så de kanskje kan hjelpa meg å finna desse greiene! Det er ein fin blanding av familiehytta vår, Elsa Billgren sin heim, Åmot Operagard, Buvette, Johanna Bradford sin heim pluss italienske slott.

PS: eg tenkte at framover vil eg løfta fram spørsmåla dykkar til eigne innlegg, som eg veit at mange andre bloggarar gjer. Eg blir overivrig når de stiller spørsmål i kommentarfeltet, anten det er supertrivielle ting eller kompliserte filosofiske spørsmål. Så framover kan de berre spørja i veg i kommentarfeltet sjølv om det ikkje har med innlegget å gjera, også om eg ikkje svarar der så er det fordi eg sparar det i eigne innlegg! PS slutt.[line]

In april we are moving to Norway. I am not so patiently waiting for that life, quiet chill mornings with a fire going and coffee brewing all day. Enough space to house a weekend photography class and enough space for all the props I NEED. We’re moving to a whole house, and I am writing long lists of things I would love to have there. Right now, they’ve removed the paint from the kitchen floors in an attempt to get it back to its former glory, the new bigger windows for the kitchen and dining room have arrived, we are looking at patterns for the checkerboard bathroom floor and contemplating hallway wallpaper. Looking forward to getting back just to be able to show you!

I thought I’d share some of the things here now both so you can see my thinking on how the house will feel, but also so you can help me find some of the things on the list! It’s a good mix of our family cabin, Elsa billgren’s home, Åmot Opera Farm, Buvette, Johanna Bradford‘s home plus italian castles.

PS: I’ve been thinking, in the future I would like to reply to your questions in own entries on my blog, like a lot of other bloggers do. I get so excited when you ask me things, either super trivial or complicated and philosophical. So in the future, just feel free to ask me anything even though it might be completely unrelated to the entry, and if I don’t answer it in the comments it’s because I’m saving it for one of thise blog posts. PS over.

37677234_012_b14

Store speglar med gulldetaljar. Dette er frå Anthropologie, og eg er frista til å legga alle pengane mine på eit sånt før flyttebilen skal gå.[line]
Big mirrors with gold details. This one is from Anthropologie, and I’m tempted to spend all my money on one now before the moving truck comes.

14588344186_1412fd5396_k

Superstor fillerye, som eg ikkje klarar å finna nokon plass. Hadde vore så fin i spisestua (altså, de andre som skriv nynorsk, korleis i alle dagar skriv ein dette ordet? Etestova?), som óg kjem til å vera mitt kontor. [line]
A huge rag carpet that i can’t seem to find anywhere. Would be perfect for our little dining room, which will also be my office.

johanna-bradford_Kristin_lagerqvist-

Eit gamalt slitt trebord som har ei rund form.[line]
An old worn down wooden table with a round shape to it.

VNTG-3046crop

Eit frittståande badekar som ikkje kostar ein million, og fine messingdetaljar som til dømes stengene til håndkle på veggen. [line]
A nice freestanding tub that doesn’t cost a million, and brass details like the rods for the towels.

pendant-lights-4

Dette nøyaktige kjøleskapet. Når eg ser det tenkjer eg på champagne og små glas med barnemat.[line]
This exact fridge. When I see it, I think about champagne and little glass jars of baby food.

Skjermbilde 2016-03-10 kl. 12.53.36 copy

Eit marmorbord, gjerne stort og rektangulært, til hagen.[line]
A marble table, preferably large and rectangular, for the garden.

Fräulein Wild

Eit eventyrlig fint piano. Det står jo eit piano i huset no, men det er ikkje vårt og blir mest sannsynlig henta i løpet av året, så det må erstattast av eit fint, gjerne intrikat utforma, stemt(!) piano.[line]
A fairytale piano. There is a piano in our house now, but it isn’t ours and will most likely get picked up some time this year, so it needs to be replaced by a beautiful, preferably intricatly made, tuned(!) piano.

14622646856_6b2a65de27_k

Denne typen tekstil, gjerne i gult, rosa og grønt. Føles som ein miks av Russland og Sverige.[line]
This type of textile, in yellow, pink and green. Feels like a mix of Russia and Sweden.

drinkvagn

Ei barvogn, gjerne med gulldetaljar.[line]
A bar cart, preferably with gold details.

Skjermbilde 2016-03-10 kl. 12.31.22

Denne lampa frå Flos.[line]
This lamp from Flos.
Follow:
Share:

14 Comments

  • Mariell
   Author
   17:28, 10 Mar 2016 / 17:28

   Oo, wow, it really is very similar! Thanks! :)

 1. kristine
  17:44, 10 Mar 2016 / 17:44

  eg skriv ‘etestove’ for ‘spisestue’. ordboka likar det ikkje trur eg, men eg seier etestove og vel då å skriva det og. det er jo trass alt nynorsk! :)

  etter eit kjapt søk på nettet og i ordboka trur eg ein kan bruka ‘matstove’, men det blir ikkje heilt det same for meg?

 2. Linda
  18:40, 10 Mar 2016 / 18:40

  Han programleiaren for “Solgt” som går på NRK seier etestove (kvar gong han skal presentere romfordelinga i boligane). Eg har aldri høyrt nokon seie det før, men synes det høyres så flott ut :-) Lykke til med flyttinga, gleder meg til å sjå resultatet (sjølv om eg må innrømme at eg kjem til å sakne Londonoppdateringane).

 3. Renate
  20:11, 10 Mar 2016 / 20:11

  Søk fillerye på Finn.no

 4. 20:25, 10 Mar 2016 / 20:25

  Så mye fin inspirasjon! Vi klarte å fylle et helt hus med møblene vi hadde i en toroms leilighet + litt til som vi arvet. Fatter ikke hvordan vi hadde plass til alt i leiligheten! Måtte ikke kjøpe et eneste nytt møbel…! Arva mormors gamle gjestesenger, min svogers fars fabrikks gamle skrivebord og mamma og pappas like gamle spisebord i tre. Badegulvet er rutete her også, vi gikk for ikke-diagonalt, fordi jeg husker hvor svimmel jeg ble på kunsthistorie grunnfag da Van Doesburg brøt Mondrians vannrett-loddrett-filosofi og begynte med diagonaler.. Haha! Men i alle fall: gratulerer med gammelt hus, det er så fint å innrede et hjem på den måten! Vårt hus har mange originaldetaljer fra 1960, innebygde skap, fine dører, dørhåndtak, kamin – sånt som ofte er bytta ut forlengst i andre tilsvarende hus. Vi var heldige!

 5. 22:28, 10 Mar 2016 / 22:28

  Seier avogtil middagsstova. men eg veit ikkje om det er eit ordentleg ord

 6. Frida
  23:47, 10 Mar 2016 / 23:47

  Altså! jeg lurer på en ting. Nå er det kanskje ikke du som har tatt det skillingsbolle/kafébildet i dette innlegget, men når du tar bilder av mat ovenifra, hvordan gjør du det da?? Sier du ‘hehe sorry’ til kaféeieren og klatrer opp på stolen, eller bare holder du iphonen høyt over hodet og håper det beste? Jeg får det bare ikke til. Setter pris på tips. Vil helst ikke drepe meg FOR mye sosialt.

 7. Aleksandra
  15:44, 11 Mar 2016 / 15:44

  Gler meg til bildeinnlegg frå gamlahuset! Ser for meg fine, lyse rom med Marielldetaljar <3 (eg seier finstove i staden for spisestue, sjølv om det ikkje er ei veldig "fin" stove, for spisestue = fydda)

 8. Martha
  17:06, 11 Mar 2016 / 17:06

  For et herlig og inspirerende innlegg! Gleder meg til bilder av huset deres. Ville bare tipse om at Søstrene Grene har noen kjempefine filleryer/tepper i sin vårkolleksjon. Katalogen ligger på nettsidene deres hvis du vil ta en titt :)

 9. Fennia
  17:51, 13 Mar 2016 / 17:51

  Det marmorbordet, jeg vil bare minne deg på at slike tunge bord ute på ujevnt underlag kan skade et lite barn på oppdagelsesferd om det skulle tippe, så pass på å sikre det skikkelig.

 10. Betty
  00:52, 29 Mar 2016 / 00:52

  “Bestastova” seier me her!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *