Things that make me happy this week.

fri.

HUSET VÅRT: Å få bildeoppdateringar frå svigers av huset vårt og drømma om våren der, å sitta inntulla i tepper i hagen og skriva og berre såvidt ha internett. Akkurat no driv me på med å velga baderomsmøblar, bestemma farge på veggane på kjøkenet og tenka tankar om kjøkkenbenk. I går fekk me gå gjennom huset og sjå på alt arbeidet som er gjort der, og både Jostein og eg var heilt rørte av tanken på det nye livet vårt her, som er så innmari nære no. Om to månader er me ferdigpakka i London.

BEBIS: I dag skal me på ultralyd! Gler meg så vanvittig, kvar gong eg får sjå det hjartet slå føles det berre tusen gongar meir ekte enn ellers. Eg kjenner óg rørsler der inne, sjølv om eg er totalt paranoid for å sei det også er det berre ei tom livmor der på ultralyden… Ein er jo litt dum, men ja. Små bobler. Gler meg så altfor mykje til Jostein kan kjenna det fra utsida! Eg veit jo egentlig at det er liv der inne, for i går var eg på eit langt møte med jordmora, som høyrte på hjertelyden (verdens finaste lyd) og eg fekk prestera ved å gi ho eit perfekt symfysemål. Føler meg superbra i graviditeten denne veka, spør Jostein heile tida om eg glowar og han seier ja.

PODCAST: I dag er det ny episode ute av podcasten til meg og Sara! Det vart ein bableepisode, typisk for når me ikkje har snakka ilag på ordentlig på ei stund. Å podda med Sara er noko av det koseligaste eg gjer på jobben, elskar det. Du kan høyra den alle plassar der podcastar finst, eller her.

Kva med deg? Kvifor er du glad denne veka?

OUR HOUSE: Getting picture updates from my in-laws and dreaming about spring there, tucked into blankets in the garden and writing and barely having internet. Right now we’re picking out the things for the bathroom, choosing a wall color and thinking about the kitchen work top. Yesterday we got to walk through the house and look at all the work that’s been done there, and J and I were both moved by the idea of our life here which feels so close right now. In two months we’ll be all packed up in London, an idea I never thought I’d be this comfortable with.

THE BABY: Today is our ultra sound! I cannot wait, every time I get to see that little heart beating it feels so much more real. I can feel movement in there too, even though I feel paranoid that saying it out loud will magically empty my uterus. Pregnancy can make you stupid sometimes, but yes. Little bubbles. I am longing for J to be able to feel it from the outside. I do know there is life in there though, because I spent yesterday chatting with my midwife, who listened to the heart (the most beautiful sound in the world) and I even got to accomplish something by giving her the perfect fundal height. I feel very good in my pregnancy right now, I keep asking Jostein if I’m glowing and he says yes.

PODCAST: There is also a new episode of my podcast out, but! It’s still in norwegian.

What about you? What makes you happy this week?

Follow:
Share:

15 Comments

 1. 11:03, 18 Feb 2016 / 11:03

  Glad på deres vegne! Høres så koselig ut med hus, særlig det å ha hage må være så fint.

  Jeg er glad denne uka fordi jeg og kjæresten forlovet oss på søndag, så jeg er litt på en rosa sky (hihi).

  • Mariell
   Author
   15:11, 26 Feb 2016 / 15:11

   Ååååå grattis!

 2. 11:48, 18 Feb 2016 / 11:48

  Så mye fint!
  Jeg er glad fordi jeg har drømmepraksisplassen i Aschehoug :D

  • Mariell
   Author
   15:12, 26 Feb 2016 / 15:12

   Fantastisk, gratulerer!

 3. Maria
  12:01, 18 Feb 2016 / 12:01

  Jeg er glad for jeg begynner endelig å bli komfortabel i min nye Vestlandsjobb og stress- og angstnivået har gått betraktelig ned!

 4. 12:44, 18 Feb 2016 / 12:44

  Det ser verkeleg ut som om du “glowar” :-) Fine deg!

  Eg har ikkje vore så glad denne veka, men prøvar å vere glad over det som snart kjem: besøk av mamma og pappa, vinterferie og våren!

 5. Solveig
  14:02, 18 Feb 2016 / 14:02

  Er spent på bilete frå huset! Og tvi tvi på ultralyd. Kjem de til å ville vite og eventuelt dele om det er jente eller gut?

 6. 18:18, 18 Feb 2016 / 18:18

  Åh, det er gøy når ein byrjar å kjenne babyen bevege på seg! Hugsar så godt første gongen eg virkelig kjende Edvard bevege seg, og eg skjønte at NO var det han og ikkje innbilning. Også hugsar eg ein gong eg var høggravid, og Edvard låg og sov i magen. Plutseleg satt eg i gang stavmikseren, og eg kjende at han skvatt til med eit skikkelig byks, haha!

 7. 19:07, 18 Feb 2016 / 19:07

  Så moro med hus!

  Ting som gjør meg glad denne uken: hjemmebakte boller, mye jobbing (penger), og kjæresten min.

  <3

 8. 08:20, 19 Feb 2016 / 08:20

  Fin podcast :) hører på dere mens jeg lager middag (les: står der og kutter opp masse grønnsaker etc for å lage wok) Veldig kjekt med podcast da :)

 9. Marta
  08:48, 19 Feb 2016 / 08:48

  Er eigetleg litt godt nede i grøfta og ikkje så glad, mykje på grunn av bachelorskrivinga, for tida, men det er kanskje då det er lurt å “tvinga” seg til å vera glad for noko. Eg er glad på dykkar vegne, i alle fall! Og så er eg glad for at eg bur saman med ei fin ei, at eg har fundert ut at eg eigentleg kan gå så masse på kafé eg berre vil, sidan eg neste aldri går ut på byen, ooog at eg skal til Voss og stå på ski i helga med to fine. God helg!

 10. 12:55, 19 Feb 2016 / 12:55

  God fredag! Denne uka har jeg gledet meg over kompleks pinot noir fra New Zealand, mye sol i London, frilans-date med en teksterkollega og middag ute med kjæresten min. I kveld blir det konsert, så det virker som at uka fortsetter i et positivt spor! God helg!

 11. Rikke
  15:22, 19 Feb 2016 / 15:22

  Du strålar! Og eg må få sei at bloggen din er superbra. Takk for at du gir meg inspirasjon!

 12. 18:44, 19 Feb 2016 / 18:44

  Let’s see. The fact that my bronchitis is going away, yellow tulips which are lasting way longer than tulips usually do, planning the decoration of my new house, writing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *